Пророците за месијата

• Креатор на темата Креатор на темата golem brat
  • Време на започнување Време на започнување

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
А ти, Витлеему Ефрато, најмалиот меѓу Јудините кнезови, од тебе ќе ми излезе Оној Кој ќе владее со Израел; Неговото потекло е од дамнини, од вечните времиња.михеј 5,2
Затоа, Господ Сам ќе ви даде знак: Еве, девица ќе зачне и ќе роди син, и ќе му даде име Емануел! исаија 7,14Зашто, ни се роди Дете, Син ни се даде, власта му е на рамото. Името ќе Му биде: Чудесен Советник, Силен Бог, Вечен Татко, Кнез на Мирот. исаија 9,6 Ќе изникне фиданка од Јесеевите пенушки; стебло ќе никне од нејзиниот корен.
Господовиот Дух ќе почива на него, дух на мудроста и на разум, дух на совет и на сила, дух на знаење и на страв, Господен. . јасно е дека пророците говореле за исуса како месија, ке се роди во витлеем ,во израел, од девица, спасител на светот, во времето на октавјан август , кога јулие цезар погинал тога ш во чест на цезар
императорот Октавијан, по 17 години изградил храм на мирот и го прашал познатото пророчиште од Делфи колку долго ќе трае храмот. Тоа му одговорило: „Додека девица не роди дете, а сепак да остане девица“. Октавијан бил задоволен од одговорот мислејќи дека храмот ќе трае вечно. Меѓутоа, приближно во времето на раѓањето на Исус во Витлеем, храмот на мирот се урнал до темел.
Било забележано дека пред самото уривање на храмот Октавијан и се обратил на пророчицата Тибуртина Сибила. Барал совет дали да ја прифати понудата на сенатот да му биде доделена титулата Август (Возвишен).
Додека Сибила размислувала, еден метеор го распарал небото. Одеднаш рекла: „Тукушто се роди детето што ќе биде вистинскиот бог на светот. Тоа е од сиромашен род и од непризнаена раса. Ќе прави чуда, но ќе биде прогонувано. На крајот, сепак, ќе ја победи смртта станувајќи од местото на кое убијците ќе го погребат

Добро бе, што ви е на вас у последно време? Посебно овие астрални, вселенски, позитивни патници....дискусија некаква? Прашање некакво? Ова не blogspot.com или wordpress.com

интересно е дека пророците кои прорекле за месијата исуса христа, се софпагаат до детал со местото на рагането на спасителот, владеенето на императорот август и пророкуването на непознати римски пророци за рагането на исус како бог роден од девица , : Еве, девица ќе зачне и ќе роди син, и ќе му даде име Емануел! исаија 7,14 императорот Октавијан, по 17 години изградил храм на мирот и го прашал познатото пророчиште од Делфи колку долго ќе трае храмот. Тоа му одговорило: „Додека девица не роди дете, а сепак да остане девица“.

Требаше цело да го постираш, веќе кога почна...

Старите разумни Римјани биле под големо влијание на пророците. Најпознатото претскажување на сите времиња е она што му било кажано на Јулиј Цезар: „Варди се од мартовската ида“. Ова предупредување го кажал 44 години пред нашата ера славниот пророк Вестрициј Спурина.
Цезар бил предупреден од пророкот да се „варди од Касиј“ – еден од заговорниците што правеле план да го убијат. Вечерта на 15 март – денот на мартовската ида – сопругата на Цезар, Калпурнија, сонила дека нејзиниот маж ќе биде избоден со мечови. Залудно го молела тој ден да не оди на форумот.
На патот кон форумот Цезар уште еднаш го сретнал Вестрициј Спурина и му рекол: „Па, мартовската ида дојде“. Пророкот одговорил: „Да, Цезар, но не е помината“. Некаде околу пладне Цезар починал од убодите на заговорниците.

Наследникот на Цезар, императорот Октавијан, по 17 години изградил храм на мирот и го прашал познатото пророчиште од Делфи колку долго ќе трае храмот. Тоа му одговорило: „Додека девица не роди дете, а сепак да остане девица“. Октавијан бил задоволен од одговорот мислејќи дека храмот ќе трае вечно. Меѓутоа, приближно во времето на раѓањето на Исус во Витлеем, храмот на мирот се урнал до темел.
Било забележано дека пред самото уривање на храмот Октавијан и се обратил на пророчицата Тибуртина Сибила. Барал совет дали да ја прифати понудата на сенатот да му биде доделена титулата Август (Возвишен).
Додека Сибила размислувала, еден метеор го распарал небото. Одеднаш рекла: „Тукушто се роди детето што ќе биде вистинскиот бог на светот. Тоа е од сиромашен род и од непризнаена раса. Ќе прави чуда, но ќе биде прогонувано. На крајот, сепак, ќе ја победи смртта станувајќи од местото на кое убијците ќе го погребат...“
http://mystodonia.com/misticni-feno...l-vo-prorostvoto-najgolemite-svetski-misterii

Добро,мене една работа не ми е јасна.Зошто сите сте се фатиле за ИСУС? ЗОШТО не се фатите за Мухамед? Или страв ви е од сечениве? :eek:
Сигурно тоа е.Никој никогаш не го анализирал исламот или неговите "учења или верувања".Да бидам искрен,за мене тоа е толку многу пичарски.

Добро,мене една работа не ми е јасна.Зошто сите сте се фатиле за ИСУС? ЗОШТО не се фатите за Мухамед? Или страв ви е од сечениве? :eek:
Сигурно тоа е.Никој никогаш не го анализирал исламот или неговите "учења или верувања".Да бидам искрен,за мене тоа е толку многу пичарски.
Кликни си
http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-за-Исламот-ii.43533/

Ispunjena proroštva Starog zaveta o Isusu Hristu

Proroštva u Starom zavetu Naglasak Ispunjenje u Novom zavetu
I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati. (1. Moj. 3:15) Seme žene A kad se navrši vreme, posla Bog Sina svog Jedinorodnog, koji je rođen od žene i pokoren zakonu. (Gal. 4:4)
Kad će od Avrama postati velik i silan narod, i u njemu će se blagosloviti svi narodi na zemlji? (1. Moj. 18:18) Obećano seme Avraamovo Vi ste sinovi proroka i zaveta koji učini Bog s očevima vašim govoreći Avraamu: i u semenu tvom blagosloviće se svi narodi na zemlji. (Dela 3:25)
I reče Bog: Zaista Sara žena tvoja rodiće ti sina, i nadećeš mu ime Isak; i postaviću zavet svoj s njim da bude zavet večan semenu njegovom nakon njega. (1. Moj. 17:19) Obećano seme Isakovo Avraam rodi Isaka. A Isak rodi Jakova. A Jakov rodi Judu i braću njegovu. (Mt. 1:2)
Vidim Ga, ali ne sad; gledam Ga, ali ne izbliza; izaći će zvezda iz Jakova i ustaće palica iz Izrailja, koja će razbiti knezove moavske i razoriti sve sinove sitove. (4. Moj. 24:17) Obećano seme Jakovljevo Sina Jakovljevog, sina Isakovog, sina Avraamovog, sina Tarinog, sina Nahorovog. (Lk. 3:34)
Palica vladalačka neće se odvojiti od Jude niti od nogu njegovih onaj koji postavlja zakon, dokle ne dođe Onaj kome pripada, i Njemu će se pokoravati narodi. (1. Moj. 49:10) Iz Judinog plemena Sina Aminadavovog, sina Aramovog, sina Esromovog, sina Faresovog, sina Judinog. (Lk. 3:33)
Bez kraja će rasti vlast i mir na prestolu Davidovom i u carstvu njegovom da se uredi i utvrdi sudom i pravdom od sada doveka. To će učiniti revnost Gospoda nad vojskama. (Isa. 9:7) Naslednik prestola Davidovog Pleme Isusa Hrista, sina Davida Avramovog sina. (Mt. 1:1)
Zato će vam sam Gospod dati znak; eto devojka će zatrudneti i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo. (Isa. 7:14) Zvaće se Emanuel - "Bog sa nama" Eto, devojka će zatrudneti, i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo, koje će reći: S nama Bog. (Mt. 1:23)
A ti, Vitlejeme Efrato, ako i jesi najmanji među hiljadama Judinim, iz tebe će mi izaći koji će biti Gospodar u Izrailju, kome su izlasci od početka, od večnih vremena. (Mih. 5:2) Mesto rođenja - Vitlejem A kad se rodi Isus u Vitlejemu judejskom, za vremena cara Iroda, a to dođu mudraci s istoka u Jerusalim. (Mt. 2:1)
Zato znaj i razumi: Otkada iziđe reč da se Jerusalim opet sazida do pomazanika vojvode biće sedam nedelja, i šezdeset i dve nedelje da se opet pograde ulice i zidovi, i to u teško vreme. (Dan. 9:25) Vreme rođenja Hristova U to vreme pak iziđe zapovest od ćesara Avgusta da se prepiše sav svet. Ovo je bio prvi prepis za vladanja Kirinova Sirijom. (Lk. 2:1-2)
Zato će vam sam Gospod dati znak; eto devojka će zatrudneti i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo. (Isa. 7:14) Rođen od device A rođenje Isusa Hrista bilo je ovako: kad je Marija, mati Njegova, bila isprošena za Josifa, a još dok se nisu bili sastali, nađe se da je ona trudna od Duha Svetog. (Mt. 1:18)
Carevi tarsiski i ostrvljani doneće dare, carevi šavski i savski daće danak. Klanjaće mu se svi carevi, svi narodi biće mu pokorni. (Ps. 72:10-11) Darivan od careva (mudraca) A kad se rodi Isus u Vitlejemu judejskom, za vremena cara Iroda, a to dođu mudraci s istoka u Jerusalim... I ušavši u kuću, videše dete s Marijom materom Njegovom, i padoše i pokloniše Mu se; pa otvoriše dare svoje i darivaše Ga: zlatom, i tamjanom, i smirnom. (Mt. 2:1, 11)
Kad Izrailj beše dete, ljubih ga, i iz Misira dozvah sina svog. (Os. 11:1) Bekstvo u Egipat I on ustavši uze dete i mater Njegovu noću i otide u Misir. (Mt. 2:14)
Ovako veli Gospod: Glas u Rami ču se, naricanje i plač veliki; Rahilja plače za decom svojom, neće da se uteši za decom svojom, jer ih nema. (Jer. 31:15) Pokolj dece Tada Irod, kad vide da su ga mudraci prevarili, razgnevi se vrlo i posla te pobiše svu decu po Vitlejemu i po svoj okolini njegovoj od dve godine i niže, po vremenu koje je dobro doznao od mudraca. (Mt. 2:16)
Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem. (Isa. 40:3) Obećani Hristov preteča U ono pak doba dođe Jovan krstitelj, i učaše u pustinji judejskoj. I govoraše: Pokajte se, jer se približi carstvo nebesko. (Mt. 3:1-2)
Ali neće se onako zamračiti pritešnjena zemlja kao pre kad se dotače zemlje Zavulonove i zemlje Neftalimove, ili kao posle kad dosađivaše na putu k moru s one strane Jordana Galileji neznabožačkoj. Narod koji hodi u tami videće videlo veliko, i onima koji sede u zemlji gde je smrtni sen zasvetliće videlo. (Isa. 9:1-2) Služba u Galileji A kad ču Isus da je Jovan predan, otide u Galileju. I ostavivši Nazaret dođe i namesti se u Kapernaumu primorskom na međi Zavulonovoj i Neftalimovoj. Da se zbude šta je rekao Isaija prorok govoreći: Zemlja Zavulonova i zemlja Neftalimova, na putu k moru s one strane Jordana, Galileja neznabožačka. Ljudi koji sede u tami, videše videlo veliko, i onima što sede na strani i u senu smrtnom, zasvetli videlo. (Mt. 4:12-16)
Tada će se otvoriti oči slepima, i uši gluvima otvoriće se. Tada će hromi skakati kao jelen, i jezik nemog pevaće, jer će u pustinji provreti vode i potoci u zemlji sasušenoj. (Isa. 35:5-6) Čudotvorac I prohođaše Isus po svim gradovima i selima učeći po zbornicama njihovim i propovedajući jevanđelje o carstvu, i isceljujući svaku bolest i svaku nemoć po ljudima. (Mt. 9:35)
Proroka isred tebe, između braće tvoje, kao što sam ja, podignuće ti Gospod Bog tvoj; njega slušajte. (5. Moj. 18:15) Prorok A ljudi videvši čudo koje učini Isus govorahu: Ovo je zaista onaj prorok koji treba da dođe na svet. (Jn. 6:14)
Gospod se zakleo, i neće se pokajati: ti si sveštenik doveka po redu Melhisedekovom. (Ps. 110:4) Sveštenik kao Melhisedek Gde Isus uđe napred za nas, postavši poglavar sveštenički doveka po redu Melhisedekovom. (Jev. 6:20)
I na Njemu će počivati Duh Gospodnji, duh mudrosti i razuma, duh saveta i sile, duh znanja i straha Gospodnjeg. (Isa. 11:2) Posebna ličnost - karakter I Isus napredovaše u premudrosti i u rastu i u milosti kod Boga i kod ljudi. (Lk. 2:52)
Prezren beše i odbačen između ljudi, bolnik i vičan bolestima, i kao jedan od koga svak zaklanja lice, prezren da Ga nizašta ne uzimasmo. (Isa. 53:3) Odbačen od Jevreja K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše. (Jn. 1:11)
Raduj se mnogo, kćeri sionska, podvikuj, kćeri jerusalimska; evo, Car tvoj ide k tebi, pravedan je i spasava, krotak i jaše na magarcu, i na magaretu, mladetu magaričinom. (Zah. 9:9) Njegov slavni ulazak u Jerusalim Uzeše grane od finika i iziđoše Mu na susret, i vikahu govoreći: Osana! Blagosloven koji ide u ime Gospodnje, car Izrailjev. A Isus našavši magare usede na nj, kao što je pisano: (Jn. 12:13-14)
I čovek mira mog, u kog se uzdah, koji jeđaše hleb moj, podiže na me petu. (Ps. 41:9) Izdat od prijatelja I Juda Iskariotski, jedan od dvanaestorice ode ka glavarima svešteničkim da im Ga izda. (Mk. 14:10)
I rekoh im: Ako vam je drago, dajte mi moju platu; ako li nije nemojte; i izmeriše mi platu, trideset srebrnika. (Zah. 11:12) Prodat za trideset srebrnika I reče: Šta ćete mi dati da vam ga izdam? A oni mu obrekoše trideset srebrnika. (Mt. 26:15)
I reče mi Gospod: Baci lončaru tu časnu cenu kojom me proceniše. I uzevši trideset srebrnika bacih ih u dom Gospodnji lončaru. (Zah. 11:13) Novac za lončarevu njivu A glavari sveštenički uzevši srebrnike rekoše: Ne valja ih metnuti u crkvenu haznu, jer je uzeto za krv. Nego se dogovoriše te kupiše za njih lončarevu njivu za groblje gostima. (Mt. 27:6-7)
Kad se stane suditi, neka izađe kriv, i molitva njegova neka bude greh. Neka budu dani njegovi kratki, i vlast njegovu neka dobije drugi. (Ps. 109:7-8) Judinu službu dobija drugi On dakle steče njivu od plate nepravedne, i obesivši se puče po sredi, i izasu se sva utroba njegova. I postade znano svima koji žive u Jerusalimu da će se ta njiva prozvati njihovim jezikom Akeldama, koje znači njiva krvna. Jer se piše u knjizi psaltiru: Da bude dvor njegov pust, i da ne bude nikoga ko bi živeo u njemu, i: Vladičanstvo njegovo da primi drugi. (Dela 1:18-20)
Nemoj me dati na volju neprijateljima mojim; jer ustaše na me lažni svedoci; ali zloba govori sama protiv sebe. (Ps. 27:12) Lažni svedoci ga optužuju I ne nađoše; i premda mnogi lažni svedoci dolaziše, ne nađoše. Najposle dođoše dva lažna svedoka, I rekoše: On je kazao: Ja mogu razvaliti crkvu Božju i za tri dana načiniti je. (Mt. 26:60-61)
Maču, ustani na pastira mog, i na čoveka druga mog, govori Gospod nad vojskama, udari pastira, i ovce će se razbeći, ali ću okrenuti ruku svoju k malima. (Zah. 13:7) Ostavljen od učenika A ovo sve bi da se zbudu pisma proročka. Tada učenici svi ostaviše Ga, i pobegoše. (Mt. 26:56)
Mučen bi i zlostavljen, ali ne otvori usta svojih; kao jagnje na zaklanje vođen bi i kao ovca nema pred onim koji je striže ne otvori usta svojih. (Isa. 53:7) Nem pred optužiteljima I kad Ga tužahu glavari sveštenički i starešine, ništa ne odgovori. Tada reče mi Pilat: Čuješ li šta na tebe svedoče? I ne odgovori mu ni jednu reč tako da se sudija divljaše vrlo. (Mt. 27:12-14)
Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo. (Isa. 53:5) Ranjen i bijen Tada pusti im Varavu, a Isusa šibavši predade da se razapne. (Mt. 27:26)
Koji me vide, svi mi se rugaju, razvaljuju usta, mašu glavom, I govore oslonio se na Gospoda, neka mu pomogne, neka ga izbavi, ako ga miluje. (Ps. 22:7-8) Narugan I kad Mu se narugaše, svukoše s Njega kabanicu, i obukoše Ga u haljine Njegove, i povedoše Ga da Ga razapnu. (Mt. 27:31)
Leđa svoja podmetah onima koji me bijahu i obraze svoje onima koji me čupahu; ne zaklonih lice svoje od ruga ni od zapljuvanja. (Isa. 50:6) Ispljuvan i bijen I pljunuvši na Nj uzeše trsku i biše Ga po glavi. (Mt. 27:30)
Onih koji mrze na me nizašta ima više nego kose na glavi mojoj; osiliše koji hoće da me pogube, lažljivi neprijatelji moji. Šta nisam otimao, valja da vratim. (Ps. 69:4) Omrznut bez razloga Koji mrzi na mene i na Oca mog mrzi. Da nisam bio i dela tvorio među njima kojih niko drugi ne tvori, ne bi greha imali; a sad i videše, i omrznuše na mene i na Oca mog. Ali da se zbude reč napisana u zakonu njihovom: Omrznuše na me nizašta. (Jn. 15:23-25)
Zato ću Mu dati deo za mnoge, i sa silnima će deliti plen, jer je dao dušu svoju na smrt, i bi metnut među zločince, i sam nosi grehe mnogih, i za zločince se moli. (Isa. 53:12) Razapet sa zločincima Tada raspeše s Njime dva hajduka, jednog s desne a jednog s leve strane. (Mt. 27:38)
Opkoliše me psi mnogi; četa zlikovaca ide oko mene, probodoše ruke moje i noge moje. (Ps. 22:16) Probodene ruke i noge Potom reče Tomi: Pruži prst svoj amo i vidi ruke moje; i pruži ruku svoju i metni u rebra moja, i ne budi neveran nego veran. (Jn. 20:27)
Dele haljine moje među sobom, i za dolamu moju bacaju žreb. (Ps. 22:18) Razderana haljina I kad Ga razapeše, razdeliše haljine Njegove bacajući kocke za njih ko će šta uzeti. (Mk. 15:24)
I govore oslonio se na Gospoda, neka mu pomogne, neka ga izbavi, ako ga miluje. (Ps. 22:8) Ismevan zbog svog pouzdanja, u Boga On se uzdao u Boga: neka mu pomogne sad, ako mu je po volji, jer govoraše: Ja sam sin Božji. (Mt. 27:43)
Za ljubav moju ustaju na mene, a ja se molim. (Ps. 109:4) Moli za neprijatelje A Isus govoraše: Oče! Oprosti im; jer ne znadu šta čine. A deleći Njegove haljine bacahu kocke. (Lk. 23:34)
Daju mi žuč da jedem, i u žeđi mojoj poje me octom. (Ps. 69:21) Ponuđen sa žuči i octom Dadoše Mu da pije sirće pomešano sa žuči, i okusivši ne hte da pije. (Mt. 27:34)
Bože, Bože moj! Zašto si me ostavio udaljivši se od spasenja mog, od reči vike moje? (Ps. 22:1) Vapaj sa krsta A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio? (Mt. 27:46)
I u onaj dan, govori Gospod Gospod, učiniću da sunce zađe u podne, i pomračiću zemlju za belog dana. (Am. 8:9) Tama na zemlji A od šestog sata bi tama po svoj zemlji do sata devetog. (Mt. 27:45)
I izliću na dom Davidov i na stanovnike jerusalimske duh milosti i molitava, i pogledaće na mene kog probodoše; i plakaće za njim kao za jedincem, i tužiće za njim kao za prvencem. (Zah. 12:10) Proboden bok Nego jedan od vojnika probode Mu rebra kopljem; i odmah iziđe krv i voda. (Jn. 19:34)
Čuva Gospod sve kosti njegove, ni jedna se od njih neće slomiti. (Ps. 34:20) Kosti mu nisu slomljene A došavši na Isusa, kad Ga videše da je već umro, ne prebiše Mu noge. (Jn. 19:33)
Odrediše Mu grob sa zločincima, ali na smrti bi s bogatim, jer ne učini nepravdu, niti se nađe prevara u ustima Njegovim. (Isa. 53:9) Sahranjen u grob bogatog čoveka A kad bi uveče, dođe čovek bogat iz Arimateje, po imenu Josif, koji je takođe bio učenik Isusov. Ovaj pristupivši k Pilatu zamoli ga za telo Isusovo. Tada Pilat zapovedi da mu dadu telo. I uzevši Josif telo zavi Ga u platno čisto; I metnu Ga u novi svoj grob što je bio isekao u kamenu; i navalivši veliki kamen na vrata od groba otide. (Mt. 27:57-60)
Jer nećeš ostaviti dušu moju u paklu, niti ćeš dati da Svetac Tvoj vidi trulost. (Ps. 16:10) Uskrsnuće A kad iđahu da jave učenicima Njegovim, i gle, srete ih Isus govoreći: Zdravo! A one pristupivši uhvatiše se za noge Njegove i pokloniše Mu se. (Mt. 28:9)
Ti si izašao na visinu, doveo si roblje, primio darove za ljude, a i za one koji se protive da ovde nastavaš, Gospode Bože! (Ps. 68:18) Vaznesenje I ovo rekavši videše oni gde se podiže i odnese Ga oblak iz očiju njihovih. (Dela 1:9)

You must be new here.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom