- Член од
- 22 декември 2008
- Мислења
- 372
- Поени од реакции
- 11
Ако сакаш обичен спот, еве Јован Јованов почна да режира, него да би го ангажирале од влада, ќе направи нешто верувам по твој вкус.
Ахх - не си ме разбрал или не сакаш да ме разбереш. Не зборам јас за обичните спотови на други режисери. Зборам за „Пуасоновата крива со големо стеснување од десно“ на успехот на Манчевски. Со „Пред дождот“ се вивна во небото на квалитетни уметнички режисери, а после со „Прашина“, „Сенки“ а и со спотов - од преголемо напрегање да направи уматност - резултатите се осредни - кон незадоволителни. Македонците се надеваа дека или „Прашина“ или „Сенки“ пак ќе биде номиниран за Оскар. Дури и пари за промоции се истурија. И дали беа тие два филма номинирани за Оскар? НЕ! Затоа што не пијат нафта во филската академија на САД. Точно е - комунизмот умре, ама умре и слепата глорификација на “супер“ - безгрешни луѓе. Во случајов со Манчевски за жал не само што се покажа дека не е безгрешен туку и дека во недостаток на идеи (а достаток на големи пари) ќе си позајми идеја од друг - со надеж дека ние во Македонија нафта пиеме и весла цицаме.