Промоција на бенд

• Креатор на темата Креатор на темата MegaDamage
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 август 2008
Мислења
152
Поени од реакции
5
Е сега вака, би сакал да ги прашам музичарите и музикантите на Кајгана за нивно професионално мислење :) , во врска со промоцијата на еден бенд (зголемување на популарноста).
Имам едни другарчиња кои свират во pop/rock бенд веќе 2 години и настапија на неколку свирки по Кафичите низ Охрид. Би сакал да им помогнам со некои совети кои вие ќе ги дадете за проширување на популарноста и публицитетот на бендот. Другарчињава свират ex-yu rock и по некоја pop песна од ex-yu просторите, како и наши македонски песни и наскоро продолжуваат со англиски. Воглавно, поголемиот дел од песните се рок.
Доколку некој може да даде совет како се промовира некој бенд пишете овде....секое ваше мислење ќе биде прифатено.

za da se promoviraat spored mene treba da imaat svoj pesni + nekolku dobri cover pesni,pari i nekoj sto ke stoi pozadi niv vo ovaa drzava samo taka.

хмм други мислења?

Добро знам за плакати, веб-страница и сето тоа...но друго?

Треба да ги слушне некој и да види до кај се со квалитетот,можностите,репертоарот....За почеток е доволно да си држат тезги.Чим се од Охрид сигурно некој ги слушнал од Струга па нека ги поканат да свират во некој кафич таму или во Ресен,Кичево......Ова е мој став и совет како да се започне со градење на кариера на бендот.Сигурно никој не може да му даде песна и спот доколку нема во сето тоа добра финансиска поткованост :smir:

Па вака нека имаат појше концерти во поголеми градови Скопје,Белград...и таму кај што ке настапуваат(во тој град)нека стават појше плакати нешто "ПОП РОК АТРАКЦИЈААА!!!!!"Така нешто да пишуе у колку саат,датум ќе биде;Нека бидат малце на ТВ (Да искочат малку во јавност)и тн.

Единствениот со ТОЧКА сигурен факт е дека ти си очајно не-бистар .
Кажи ми вие со Fighting Windmills кои врски ги потегнавте за да се бутнете и промовирате на Егзит?

Кажи ми вие со Fighting Windmills кои врски ги потегнавте за да се бутнете и промовирате на Егзит?
Врската помеѓу Џек Мевосек и чудовиштето од Лох Нес ебате.... :tapp:

Нема никакви тегнења, потегнувања, заговори, скубење влакна од нос, не пушефме никому к*р, не влечефме никого за нога, не се фрлавме под тркала....

Онака, верувале или не, сме му се допаднале на некој таму... :uvo:

Онака, верувале или не, сме му се допаднале на некој таму... :uvo:
Долго време читав CKM (мејд ин Нови Сад) и читајќи им ги рецензиите, и споредувајќи им ги вкусовите, мене воопшто не ме изненади фактот дека и вие ќе свирите на EXIT 08.

Единствениот со ТОЧКА сигурен факт е дека ти си очајно не-бистар .

Хахахахаха ме насмеа :)

Инаку, да, не мора да имаш врски за да успееш, треба да си добар во тоа што го работиш и твојата музика да им се допаѓа на одредена група луѓе во кои не спаѓаат мама тато бато и другарчињата од школо... Иначе за ова што кажа за Фајтинг Виндмилс, таа музика се слуша насекаде низ светов освен кај нас, така што можеби не е целиот свет во заблуда а само ние знаеме дали е тоа добро или не, туку може е обратно :) А ако музиката ја слушаат доволно луѓе, не ти требаат врски :)

А за дечкиве што сакаат да се пробијат, им препорачувам што е можно повеќе свирки низ Македонија, да снимат песна, две, да направат спотови за песните, да им ги вртат песните на телевизија и на радио, па после тоа албум...

pokraj sevo ova jas bi preporacal i myspace profil!
toa cudo mnogu moze da im pomogne da se rasirat!
i nas delumno ni pomogna toa taka da so srekja na deckite:)

pokraj sevo ova jas bi preporacal i myspace profil!
toa cudo mnogu moze da im pomogne da se rasirat!
i nas delumno ni pomogna toa taka da so srekja na deckite:)

Да да јас тоа го заборавив, најефикасниот начин за интернет промоција е мајспејс. Без мајспејс профил ништо :)

Туку антиталент, во кој бенд свириш?

Да да јас тоа го заборавив, најефикасниот начин за интернет промоција е мајспејс. Без мајспејс профил ништо :)

Туку антиталент, во кој бенд свириш?
Beyond The Horizon:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom