Промена на стрелките на часовникот (зимско/летно сметање на времето), за или против?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за прифаќање на рускиот модел -неменување на стрелките еден час понапред?

• Да

Гласови: 50 69,4%
  • Не

Гласови: 22 30,6%

• Вкупно гласачи
    72
abe normalni se ovie od kulturoloshkiot zapad ., ili nozete im smrdat ., ta toa tie si go napravile ovoa za nivni potrebi ., za nas vo makedonija nema potreba od menuvanje na chasovnite zoni/ da dobro prochitavte /., isto ko so vozenje so svetla prekuden., ., vo anglia mislam beshe sega so promena na vremeto moraat da palat svetla na kolite a ne cela godina ., zborot mi beshe ., sekoj si raboti zavoite potrebi i uslovi., ., a ne samo bukvalno preneseni nivni zakoni., ., e aj tie ., vo juli neka imaat +40 ., ., e nemaat ., i taka se odnesuvaat:D

Јас не чувствувам некоја мака со зониве временески,најверојатно дека не работам само глупо ми е што еве наместо да е 15.45 сега е 14.45 па некако чувстувам поголема досада (1 цел саат) :D Ајде првиве неколку дена ке се тешиме дека имаме 1 саат повеќе за спиење па после ке се навикнеме

За болдот...
Искрено да ти кажам право тоа возење дење со светла ме спаси од сообраќајка затоа што иако беше сончево возев прилично во шума и кривини и колата од другата страна беше темна а тргнав да претекнувам,да не ги видев неговите светла...незнам дали ке го пишував ова :)

Утнав у анкетата горе. Гласав ,,не'', а сум против менување на времето. Прерано се стемнува вака. Треба да го следиме примерот на русите.

Ја отворив темава зошто стрикно сум против менавање на времето.

Зимсково сметање, стемнувањето порано, краткиот ден многу лошо влијание на мене. Некако имам впечаток дека ноќта рано доаѓа, и дека денот е веќе завршен.

Убеден сум дека поголемиот ден, значи поголема ефективност и ефикасност за работа. Ноќта е за спиење и одмор.

Имаш важна работа од сабајле.Стануваш во 6:30-7:00 сабајле, потешко се расонуваш поради темницата надвор,а и побавно се спремаш.После 4 попладне истата ситуација.Не е баш интересно.

па да не го сменеа сатот, сега во 7-10 ке се разденуваше, а рачунај во декември во 8 сат, а од 6-30 до 8 тогаш сите одат на работа-школо ке требаше ноќе да се оди, а и кога ке се раздени се накачува и температурата. така да подобро е со менување

Мене ме интересира што има врска прашањево на темата? Ко демек ако си против тоа, одеднаш ќе се смени тоа и веќе нема да се менува часовникот по летен/зимски режим? Може ќе се гласа на референдум за ова, а?

од денес и Украина после Русија - го отфрли менувањето на стрелките на часовникот - сметањето на зимско и летно време
со 266 гласа - пратениците од украинскиот парламент се изјасниле дека се ЗА
--- надополнето: 5 март 2012 во 18:07 ---
Ај сега и нашиве - нека го стават ова прашање на дневен ред

rabotava demek kade se turci tamu i asan//nema nishto politichki//

од денес и Украина после Русија - го отфрли менувањето на стрелките на часовникот - сметањето на зимско и летно време
со 266 гласа - пратениците од украинскиот парламент се изјасниле дека се ЗА
--- надополнето: 5 март 2012 во 18:07 ---
Ај сега и нашиве - нека го стават ова прашање на дневен ред

Со слоган-Отсега за татковината 25/7. И така пола нема да го сфатат багот во слоганот.

rabotava demek kade se turci tamu i asan//nema nishto politichki//
ништо политички
од медицински аспект - ко што рекол Медведев:)
објаснувајќи дека постојаната адаптација предизвикува стрес и заболувања

ПОТСЕТУВАЊЕ:P
Од недела, 25 март летно сметање на времето

60944369.jpg

ги наместивте часовниците?

3050033.jpg

па да не го сменеа сатот, сега во 7-10 ке се разденуваше, а рачунај во декември во 8 сат, а од 6-30 до 8 тогаш сите одат на работа-школо ке требаше ноќе да се оди, а и кога ке се раздени се накачува и температурата. така да подобро е со менување

:P
Mujo se žali Hasi:
• A jest zajebano ovo pomeranje satova!
• Pa zašto, Mujo?
• Umesto u krevetu, jutros mi se digao u tramvaju!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom