јахутерминал
impressed by gay people
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 778
- Поени од реакции
- 7
Со Pascal можеш да ја научиш основата, суштината на програмирањето, а за понатаму ќе користиш C/C++.minimoog напиша:Учите Pascal? Аман.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Со Pascal можеш да ја научиш основата, суштината на програмирањето, а за понатаму ќе користиш C/C++.minimoog напиша:Учите Pascal? Аман.
Си заборавил дека Delfi користи Pascal програмски код. А делфито има најдобра визуелна средина од сите (ама не е толку моќно како C/C++)јахутерминал напиша:Со Pascal можеш да ја научиш основата, суштината на програмирањето, а за понатаму ќе користиш C/C++.
Читаш ли убаво, јас не ти велам целосно да го усовршуваш Паскал или Делфи! Само ти треба нешто основно како Паскал. Потоа ќе си земеш да научиш C и крај.Dzish напиша:Си заборавил дека Delfi користи Pascal програмски код. А делфито има најдобра визуелна средина од сите (ама не е толку моќно како C/C++)
Димитар напиша:Делфи најдобра визуелна? Не е лошо.. но....
Visual Studio 2005 - C# и VB.NET
Eclipse - Java, Php.....
Далеку се напред...
јахутерминал напиша:Читаш ли убаво, јас не ти велам целосно да го усовршуваш Паскал или Делфи! Само ти треба нешто основно како Паскал. Потоа ќе си земеш да научиш C и крај.
Не реков јас дека само Паскал е единствен. Има уште стотици јазици кој можат да се земат како почетни, а како што рече Volkswagen сите се исти само синтаксите се поразлични, знам дека ќе речете објектно ориентирано програмирање е друго нешто, ама во глобала со сите можеш да ја постигнеш истата цел, без разлика за кој јазик се работи.P.Overdrive напиша:Екшли, јас прејдов од PHP на AutoIt, па на C++ (програмски јазик) без никакви проблеми, а Pascal немам пипнато до сега. Ете пример дека e најмалце битно со кој јазик ќе почнеш, се дур тоа учење ти овозможува совладување на основните функции и, уште побитно, програмерската логика.
Dzish напиша:Си заборавил дека Delfi користи Pascal програмски код. А делфито има најдобра визуелна средина од сите (ама не е толку моќно како C/C++)
minimoog напиша:Мислам дека за учење моментално е најдобар Python.
Но таква е наставната програма, сеуште заостаната...Неам ништо против Pascal, ама треба работите малку понапред да се гледаат.
Димитар напиша:Делфи најдобра визуелна? Не е лошо.. но....
Visual Studio 2005 - C# и VB.NET
Eclipse - Java, Php.....
Далеку се напред...
minimoog напиша:Учите Pascal? Аман.