Уф, P.Overdrive, ништо вака...јахутерминал напиша:Не разбирам, како мислиш? Де пообјасни.:nesum::pos2:
Едит: го средивме проблемот со deXterche, и P.Overdrive ми објасни што е SQL Injection:pos2:

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Уф, P.Overdrive, ништо вака...јахутерминал напиша:Не разбирам, како мислиш? Де пообјасни.:nesum::pos2:
Едит: го средивме проблемот со deXterche, и P.Overdrive ми објасни што е SQL Injection:pos2:
Диме пак небива. Еве ти 2 фајла, едниот е homer.html другиот registrer.php, види што како треба да се направи, а по можност и тестирај го, благодарам.Димитар напиша:Пробај со Јаваскрипта.... валидатор да наместиш....
HTML:<script Language="JavaScript"> <!-- function Validator() { if (forma.text_ime.value == "") { alert("Внеси корисничко име"); forma.text_ime.focus(); return (false); } return (true); } --> </script> <form name="forma" method="get" action="register.php" onsubmit="return Validator()"> <input type="text" name="text_ime" > <input type="submit" value="Submit"> </form>
<html><head>
<title>User Registration</title>
</head><body>
<script Language="JavaScript">
function Validator()
{
if (forma.text_ime.value == "")
{
alert("Внеси корисничко име");
forma.text_ime.focus();
return (false);
}
return (true);
}
</script>
<form name="forma" action="register.php" method="post" onsubmit="return Validator()">
Pick a Username: <input type="text" name="text_ime" size="20"><br>
Pick a Password: <input type="password" name="password" size="20"><br>
Email Address: <input type="text" name="email" size="20"><br>
Real Name: <input type="text" name="realname" size="20"><br>
<input type="submit" value="Sign Up">
</form>
</body></html>
Функционише, голема благодарност до Диме, d/s eXterche и P.Overdrive.Димитар напиша:text_ime ти беше username или препрај го во PHP-то или... тука промени секаде кај што пиши text_ime во username
Браво! Се сложувам со ова, ако почнеш со Pascal ќе се навикнеш многу на него, бидејќи е лесен за изучување, после тешко ќе ти оди со C. Почни со C. Тоа е мојата препорака.P.Overdrive напиша:На ПМФ има предмет Основи на програмирање.. се учи C++. На Електро се почнува со C. Би ти препорачал да почнеш со еден од овие два, никако PASCAL или некој постар..
ElektriX напиша:Lugje,mnogu e dolga temava i najiskreno me mrzese da ja vrtam cela da vidam dali ima odgovor na prashanjevo: bidejki planiram da odam na PMF (Informatika) ili Elektro-Tehnicki fax,znam deka ke mi treba poznavanje na programski jazici pa mislam da ja fatam rabotava ushte od porano (za koga ke dojde vreme da nemam problemi) pa ako mozete da mi kazete so koj program e najednostavno da se pochne da se izucuva programiranje i osnovite na programiranjeto
Fala unapred i pozdrav![]()
А да ни дадеш некоја книга ко за почетници од која би научиле најубаво. Сакам и јас да почнам да го учам. До сега имам учено Delphi 7 и Visual Basic 6.0 Но може да се каже дека имам се заборавено.Димитар напиша:Откажи се од компјутери и програмирање.... Кој се обогатил од тоа? хм... освен Bill Gates (Мајкрософт), Paul Allen (Мајкрософт), Larry Page (ГУГЛ), Sergey Brin (ГУГЛ), Chad Hurley (YouTube), Steve Chen (YouTube), Jerry Yang (Yahoo), David Filo (Yahoo).....
Секако се шегувам....
Почни со C (чисто Ц), ќе видиш наскоро ќе сакаш да продолжиш на нешто помоќно, но со основата која ќе ја имаш, ќе ти оди се полесно и полесно....
Jane напиша:А да ни дадеш некоја книга ко за почетници од која би научиле најубаво. Сакам и јас да почнам да го учам. До сега имам учено Delphi 7 и Visual Basic 6.0 Но може да се каже дека имам се заборавено.
Препорачај ни некоја книга баш ко за почетници.
Чекај малку, дај кажи кај ја најде таа книга, сподели ја, зашто и јас (како и многу други на форумов) сакам да научам C/C++. И да, за компајлерот, можеш да го земеш Microsoft Visual Studio 2005.ElektriX напиша:Најдов е-book за C на македонски е сега ми треба компајлерот за да почнам да пишувам.Може некој да ми каже каде можам да го најдам C?