Програмери во Македонија. Се исплати ли?

• Креатор на темата Креатор на темата DAoliHVAR
  • Време на започнување Време на започнување
D

DAoliHVAR

Гостин
Па вака
јас сум сега во средно училиште и следната година одам на ПМА правец што се фокусира на електро машински и тие факултети.главно се учи математика.
сакам да станам програмер,бидејќи тоа е единственото нешто што го сметам за "моја" професија.
но ме интересира дали ке ја направам правилната одлука
Дали имате вие искуство со ова
се наоѓа работа во македонија?
добро е платена (250+ евра)

ве молам дајте ми совети
важно ми е за мојата иднина!

Се бараат програмери многу. Финки нуди добри понуди. И тука и у странство бараат програмери. Така да не ти е утка професијата. А колку ќе бидеш платен, зависи од твојот договор со претприемачот. Знам дека платите не се лоши.

Ти учи во Макеоднија, па најди си работа во странство ..

Одлично прашање. И јас сум втора година Средно, и ќе одам сега во трето Природно Математичко подрајче комбинација А, а потоа планирам на Финки насока Примена на е-технологија. Значи нема да погрешам?

Па вака
јас сум сега во средно училиште и следната година одам на ПМА правец што се фокусира на електро машински и тие факултети.главно се учи математика.
сакам да станам програмер,бидејќи тоа е единственото нешто што го сметам за "моја" професија.
но ме интересира дали ке ја направам правилната одлука
Дали имате вие искуство со ова
се наоѓа работа во македонија?
добро е платена (250+ евра)

ве молам дајте ми совети
важно ми е за мојата иднина!
Ако сакаш програмирање дојди на ФИНКИ, само знај, ќе треба да си го загрееш столчето.

Одлично прашање. И јас сум втора година Средно, и ќе одам сега во трето Природно Математичко подрајче комбинација А, а потоа планирам на Финки насока Примена на е-технологија. Значи нема да погрешам?
Јас сум иста приказна, трета се запишав математичко А и ќе одам ИТ. Е сега, дали тука или Бугарија ќе видам. Има време. Што мислите каде е подобро ?

Знам дека ќе одам на финки а кој смер баш не знам,
за учење не сум многу(просек ми е 3.8) ама тоа е заради предмети како музичко,германски итн...
математика има случаеви кога сум учел по 6-7 саати без престан и со задоволство
а во програмирање сум најдобар во клас(но тоа е заради што другите деца воопшто не ги интересира,не дека ја сум кујзнае шо :DD)така да идам ли на финки спремен сум да не искачам надвор ако треба
инаку петар,од кај си ти?
ја сум у скопје учам у ЈБТ

за учење не сум многу(просек ми е 3.8) ама тоа е заради предмети како музичко,германски итн...
а во програмирање сум најдобар во клас(но тоа е заради што другите деца воопшто не ги интересира,не дека ја сум кујзнае шо :DD)така да идам ли на финки спремен сум да не искачам надвор ако треба
Се е јасно кога учиш во ЈБТ

Од Прилеп сум јас, ајде па можи колеги ќе бидиме :D

Ко демек ако ви оди математика ќе сте јаки програмери?

Логика и синтакса познавање ви треба за програмирање, математиките се ставени за да стекнеш навика да решаваш проблеми секојдневно.

И не се лажете дека е седиш на пц и ццкаш, треба убаво да обмислиш пред тоа. Размислете си убаво, не е само дај им ги парите на ФИНКИ.
Се е јасно кога учиш во ЈБТ
Јас завршив во ЈБТ и супер ми иде програмирање иако безбедност на мрежи и банкарски системи е мојот филд оф интерест.. Што сакаше да кажеш со постов?

Ко демек ако ви оди математика ќе сте јаки програмери?

Логика и синтакса познавање ви треба за програмирање, математиките се ставени за да стекнеш навика да решаваш проблеми секојдневно.

И не се лажете дека е седиш на пц и ццкаш, треба убаво да обмислиш пред тоа. Размислете си убаво, не е само дај им ги парите на ФИНКИ.

Јас завршив во ЈБТ и супер ми иде програмирање иако безбедност на мрежи и банкарски системи е мојот филд оф интерест.. Што сакаше да кажеш со постов?
Ако знајш Математика тогаш сигурно имаш логика
за синтаксата не е проблем
аналогно добриот математичар може да биде добар програмер

Ако сакаш програмирање дојди на ФИНКИ, само знај, ќе треба да си го загрееш столчето.
и дека ќе учиш 6милиони глупости за на крај да немаш појма... е сега ако си учиш настрана ко многу што ги интересира е океј, ако не немој на финки...

Кафето си го правиш во пари. - Програмер

Никогаш не цели да бидеш програмер ,затоа што ќе направиш глупост ,цели да бидеш инженер а не програмер така ќе стекнеш знаење и навики кои ќе ти донесат многу во животот. Платите на програмерите се одлични ,но дури и да не работиш за плата во некоја фирма туку да работиш фриленс ќе заработуваш доста пари, но ако сакаш да бидеш програмер и само тоа не го троши времето на факултет.

Ова е мое мислење и совет кој ми го дале сите професори во средно и еден доста познат човек за кој сум работел.

и дека ќе учиш 6милиони глупости за на крај да немаш појма... е сега ако си учиш настрана ко многу што ги интересира е океј, ако не немој на финки...
За да немаш појма? А кај можеш да научиш повеќе одколку на факултет за информатика?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom