Продавање на крв?

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpp
  • Време на започнување Време на започнување
Сабајлево дадов крв, и нормално кроасан, кафе сокче, кога гледам наградна игра имало (синалко) и добив уште едно сокче. Се почувствував како некоја виша сила да ме потапка по рамото :) затоа не ми требаат пари од крвта која ја давам.

Само кога не некој му треба, чисто да му помогнам.

јас имам давано крв 17 пати, а сопругот преку 25... тој има многу ретка крвна група и неколку пати го имаат викано да дава за итни случаи. никогаш немаме земено пари за таа работа, само еднаш му ја платија картата до скопје оти мораше да оди со автобус.
искрено, и не сме размислувале за пари за оваа работа. задоволни сме што со печатот што го имаме во државните клиники не плаќаме партиципација за ништо. пред 10-тина години правев едни скапи испитувања на државна...ако не бев крводарител ќе требаше да платам некои 800 евра денешни пари. а не платив ништо.
значи... пак си има некои предности (y)

Последно разбрав дека се продавала крв легално во грција. Ако има некој поопширни информации нека повели

А по избор имаш можност да те инфецираат со СИДА.
Од каде доверба во непријателот, прво најди некој што давал па по негова опсервација до 6 месеци, и тогаш можеш да пробаш на свој ризик.

А по избор имаш можност да те инфецираат со СИДА.
Од каде доверба во непријателот, прво најди некој што давал па по негова опсервација до 6 месеци, и тогаш можеш да пробаш на свој ризик.​
Znachi prvo za 6 meseci ne dava sida simptomi vtoro ako nejkish kupi si od tuka injekcii i crevo i nema bunenje

ako ima nekoj potreba od krv grupa 0 negativ slobodno neka mi pise poraka

повеќе никој не гледа да спаси живот,само парите му се важни :facepalm: ебати 21 век:eek:

ako ima nekoj potreba od krv grupa 0 negativ slobodno neka mi pise poraka
Не прифаќаат така. кај крвта, незнам како ќе биде за бубрег. Имено крвта е нивен бизнис, на пријател ќе му даде добра крв а на не пријател било каква. Јас имав човек ама ми рекоа и да му извадиме нему ти нема да ја добиеш таа крв, па и да ти одговара со сите параметри. 10 месеци по операцијата добив хепатит б, навидум многу покасно, но тоа беше бидејќи примав кортико терапија. Имав среќа немав последици по оздравувањето, но многумина немаат. Затоа и не прифаќаат да се плаќа за крвта бидејќи во тој случај за овакви работи треба обештетување дебело. Е сега хепатит Б веќе не е актуелен бидејќи од бебиња сите се вакцинираат, но има опасност од хепатит Ц и аидс....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom