Продавање на крв?

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Сабајлево дадов крв, и нормално кроасан, кафе сокче, кога гледам наградна игра имало (синалко) и добив уште едно сокче. Се почувствував како некоја виша сила да ме потапка по рамото :) затоа не ми требаат пари од крвта која ја давам.

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Само кога не некој му треба, чисто да му помогнам.

Freedom2say

only the sky is the limit
Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
јас имам давано крв 17 пати, а сопругот преку 25... тој има многу ретка крвна група и неколку пати го имаат викано да дава за итни случаи. никогаш немаме земено пари за таа работа, само еднаш му ја платија картата до скопје оти мораше да оди со автобус.
искрено, и не сме размислувале за пари за оваа работа. задоволни сме што со печатот што го имаме во државните клиники не плаќаме партиципација за ништо. пред 10-тина години правев едни скапи испитувања на државна...ако не бев крводарител ќе требаше да платам некои 800 евра денешни пари. а не платив ништо.
значи... пак си има некои предности (y)

ruller

Expert
Член од
5 септември 2011
Мислења
523
Поени од реакции
350
Последно разбрав дека се продавала крв легално во грција. Ако има некој поопширни информации нека повели

Член од
27 март 2013
Мислења
43
Поени од реакции
13
А по избор имаш можност да те инфецираат со СИДА.
Од каде доверба во непријателот, прво најди некој што давал па по негова опсервација до 6 месеци, и тогаш можеш да пробаш на свој ризик.

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
А по избор имаш можност да те инфецираат со СИДА.
Од каде доверба во непријателот, прво најди некој што давал па по негова опсервација до 6 месеци, и тогаш можеш да пробаш на свој ризик.​
Znachi prvo za 6 meseci ne dava sida simptomi vtoro ako nejkish kupi si od tuka injekcii i crevo i nema bunenje

Член од
24 октомври 2011
Мислења
385
Поени од реакции
139
ako ima nekoj potreba od krv grupa 0 negativ slobodno neka mi pise poraka

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.325
Поени од реакции
7.076
повеќе никој не гледа да спаси живот,само парите му се важни :facepalm: ебати 21 век:eek:

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
Таков е 21-ви во 22-ри здравје ќе бидат сите киборзи и нема да има потреба од крв, не се секирај

Член од
12 март 2009
Мислења
20.320
Поени од реакции
16.485
ako ima nekoj potreba od krv grupa 0 negativ slobodno neka mi pise poraka
Не прифаќаат така. кај крвта, незнам како ќе биде за бубрег. Имено крвта е нивен бизнис, на пријател ќе му даде добра крв а на не пријател било каква. Јас имав човек ама ми рекоа и да му извадиме нему ти нема да ја добиеш таа крв, па и да ти одговара со сите параметри. 10 месеци по операцијата добив хепатит б, навидум многу покасно, но тоа беше бидејќи примав кортико терапија. Имав среќа немав последици по оздравувањето, но многумина немаат. Затоа и не прифаќаат да се плаќа за крвта бидејќи во тој случај за овакви работи треба обештетување дебело. Е сега хепатит Б веќе не е актуелен бидејќи од бебиња сите се вакцинираат, но има опасност од хепатит Ц и аидс....

Kajgana Shop

На врв Bottom