Проценка на конфигурации и помош за купување

• Креатор на темата Креатор на темата Indy^_^
  • Време на започнување Време на започнување
Епа ако нејќеш да се зезаме со тебе, прво вети (али озбилно) дека нема после да тролаш пак откако ќе ти пишеме конфигурација.
Бива така? :)

Коа ќе земе, фискалната да ја слика и тука да ја постира. Да не биде џабе муката за куцање......

Прво и основно правило:

1. Буџет
2. Резолуција на којашто ќе играш

Вака сега: резолуција до 1280 x 720 Max.... i Site setinzi NA max ( Mislam za crysis) i budzet do 35.000 :)

Вака сега: резолуција до 1280 x 720 Max.... i Site setinzi NA max ( Mislam za crysis) i budzet do 35.000 :)

Phenom II X4 945 CPU (СЕТ)
MSI 870 MB (Мебиус)
HD 6850 GPU (Анхоч)
1TB Samsung Spinpoint HDD (Вортекс)
2x2GB DDR3 RAM (СЕТ)
CM Silent Pro 500W (СЕТ)
и некој режач и некакво куќиште - ете ти +/- 35000 ден. :)

Оваа конфигурација е оверкил за таа резоулуција, така што сите игри у наредни 3 години (ако не и јаче) гарантирано ќе ги вртиш на најјако.

a moze i pojako napojuvanje posto planiram i overclock

Немаш гајле со ова, прај OC колку сакаш.
А кога веќе спомна OC, немј да штедиш на кулер, земи Cooler Master Hypeр 212+ во СЕТ за 1600 ден.

Ok vi blagodaram mnogu i uste nesto posto kaj nas vo KOCANI nema cet kompjuters mozi i po poracka taka ?

ok Vi blagodaram mnogu so ova mnogu mi pomognavte PA SEGA e na red SHOPPING.... thanks a lot :)

A toa OVERKIL sto vi znaci ne vi go razbiram znacenjeto na zborot bidejki sum nOV ovde :)

^ Со тенк да тепаш мравка. Т.Е нешто појако/подобро од тоа што ти треба. Не мора секогаш да биде негативно.

Ме интересира ваше мислење, колку би вредел лаптоп Toshiba satelite L300 dvojadren procesor, 2,2ghz, 4 gb ram, 320 HDD, intel graficka 4 serija 17“ displej?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom