Проблем со пенисот

• Креатор на темата Креатор на темата ZoroKing
  • Време на започнување Време на започнување
Уште сунет се нарекува процесот на циркумизација на машкиот полов орган?(n)
Не може едноставно така да си го присвоиме зборот, а уште помалку да биде циркумизација затоа што тоа е сркмсижн.
Евентуално уште едно ц да додадеш циркумЦизација.

Не може едноставно така да си го присвоиме зборот, а уште помалку да биде циркумизација затоа што тоа е сркмсижн.
Евентуално уште едно ц да додадеш циркумЦизација.
Нели сунет е цел тој обичај во исламот кога обрежуваат машко дете, попратено со веселба, колку што знам тука во УС ги обрежуваат сите бебиња уште во болница независно од религија, наведено како дел од здравствени и хигиенски причини.
Во Македонскиот јазик има мал милион турцизми присвоени, па за уште еден збор..

Sekoe masko dete bez razlika na religija po moe mislenje treba uste pred pubertet da ima napraveno obrezuvanje sunet ili strucno kazano Циркимцизиум PORADI RIZIK OD FINOZA I SEKAKO PORADI HIGIENA

Zdravo imam 19 godini i sakam da prasam. Vlaknata okolu penisto gi imam izbriceno so masinka za bricenje 2-3 pati i sea premnogu se zgustija. Dali e vo red da prodolzam da gi bricam so masinka za bricenje ili sto da pravam nekoj predlog sovet

Sekoe masko dete bez razlika na religija po moe mislenje treba uste pred pubertet da ima napraveno obrezuvanje sunet ili strucno kazano Циркимцизиум PORADI RIZIK OD FINOZA I SEKAKO PORADI HIGIENA
Да требало, ќе сме се раѓале обрежани.
Еве, јас не сум обрежан, а немам ни здравствени, ни хигиенски проблеми. Оправдано е само кога има индикација за циркумцизија.
Не може бе вие на бебе штотуку родено да му сечете кожа на најосетливото место, ебаве џелатите.

Си играте со природата.

Да требало, ќе сме се раѓале обрежани.
Еве, јас не сум обрежан, а немам ни здравствени, ни хигиенски проблеми. Оправдано е само кога има индикација за циркумцизија.
Не може бе вие на бебе штотуку родено да му сечете кожа на најосетливото место, ебаве џелатите.

Си играте со природата.
Eve nemora od raganje neka bide okolu 14 godini ako ima zdravstven problem zosto zatoa sto nekoj imaat problemi so FINOZA podobro na 14 godini otkolku posle 20.

Кога се нема едукација....памтам како деца, па и ран пубертет. Кога ги вадевме да дркаме. Имав еден братучед, му беше залепена кожичката на главата малку...што крвови му потекоа, одвај го одлепи. :LOL: Можеби и кожата изгубила способност за еластицитет, пошто никад не си го зажуљил хахахах. Не сум сигурен, ама мислам кај повеќето деца ова е проблем. Ако не поврзан со фимозава ондак со ова што го зборам. Иначе не сум сретнал друг случај ваков, може ова е реткост, ама еве од мое блиско искуство е ова.
Цел живот да не земал да си поигра, да го зажуљи...па и што родители ќе беа. За qr не ги бивало, од срам пусти....два реда муабет да не се направи околу овие ствари.
Иначе што ми е убав вака со кожичка....не го мењам за ниеден qr :LOL:

здраво.да прашам ова кремиве титан и остали имаат некој ефект или се лага? имал ли некој искуство.поздрав

Не. Уште и "сечен" може да се нарече
Ех, како да е паралелно исечен, или 5 см му фалат.
Ај па може да му верува некоја кога ќе и рече мал ми е оти ми го сечеа...(n)

Здраво, сакам да прашам дали некој знае некои информации за обрежување/циркуцизија?
Имам фимоза, кожичката воопшто не се повлекува, немам никакви болки, но би сакал да направам обрежување поради хигиенски причини.
Дали е безбедно и одприлика која е цената за обрежување?

Здраво, сакам да прашам дали некој знае некои информации за обрежување/циркуцизија?
Имам фимоза, кожичката воопшто не се повлекува, немам никакви болки, но би сакал да направам обрежување поради хигиенски причини.
Дали е безбедно и одприлика која е цената за обрежување?
Појди кај својот матичен лекар ке ти даде упат за клиника и таму ќе те средат :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom