Не може едноставно така да си го присвоиме зборот, а уште помалку да биде циркумизација затоа што тоа е сркмсижн.Уште сунет се нарекува процесот на циркумизација на машкиот полов орган?![]()
Евентуално уште едно ц да додадеш циркумЦизација.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не може едноставно така да си го присвоиме зборот, а уште помалку да биде циркумизација затоа што тоа е сркмсижн.Уште сунет се нарекува процесот на циркумизација на машкиот полов орган?![]()
Нели сунет е цел тој обичај во исламот кога обрежуваат машко дете, попратено со веселба, колку што знам тука во УС ги обрежуваат сите бебиња уште во болница независно од религија, наведено како дел од здравствени и хигиенски причини.Не може едноставно така да си го присвоиме зборот, а уште помалку да биде циркумизација затоа што тоа е сркмсижн.
Евентуално уште едно ц да додадеш циркумЦизација.
Да требало, ќе сме се раѓале обрежани.Sekoe masko dete bez razlika na religija po moe mislenje treba uste pred pubertet da ima napraveno obrezuvanje sunet ili strucno kazano Циркимцизиум PORADI RIZIK OD FINOZA I SEKAKO PORADI HIGIENA
Eve nemora od raganje neka bide okolu 14 godini ako ima zdravstven problem zosto zatoa sto nekoj imaat problemi so FINOZA podobro na 14 godini otkolku posle 20.Да требало, ќе сме се раѓале обрежани.
Еве, јас не сум обрежан, а немам ни здравствени, ни хигиенски проблеми. Оправдано е само кога има индикација за циркумцизија.
Не може бе вие на бебе штотуку родено да му сечете кожа на најосетливото место, ебаве џелатите.
Си играте со природата.
Фимоза, душо..фимоза се вели а не финоза.Eve nemora od raganje neka bide okolu 14 godini ako ima zdravstven problem zosto zatoa sto nekoj imaat problemi so FINOZA podobro na 14 godini otkolku posle 20.
Pecatna greska znam deka se vika Fimoza a medicinska diagnoza za Fimoza e N47Фимоза, душо..фимоза се вели а не финоза.
Лага е, ова другар ми го кажа.здраво.да прашам ова кремиве титан и остали имаат некој ефект или се лага? имал ли некој искуство.поздрав
Не. Уште и "сечен" може да се наречеУште сунет се нарекува процесот на циркумизација на машкиот полов орган?![]()
Ех, како да е паралелно исечен, или 5 см му фалат.Не. Уште и "сечен" може да се нарече
Појди кај својот матичен лекар ке ти даде упат за клиника и таму ќе те средатЗдраво, сакам да прашам дали некој знае некои информации за обрежување/циркуцизија?
Имам фимоза, кожичката воопшто не се повлекува, немам никакви болки, но би сакал да направам обрежување поради хигиенски причини.
Дали е безбедно и одприлика која е цената за обрежување?