Проблем со копче од тастатура на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата LeoMessi10
  • Време на започнување Време на започнување

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.330
Поени од реакции
292
Извинете,имам проблем со тастатурата на лап-топот.Поточно ми фали едно копче(видете ги сликите),па ако може некој да ми каже каде можае да ми го поправат и по која цена?
Еве слики:
403083_2401086998529_1591692349_31779131_994572761_n.jpg

395510_2401090958628_1591692349_31779132_628573755_n.jpg

Друже, што си направил со Лаптопов ?
Земи зачисти го малце.

Иначе се поправа ништо страшно. Однеси го на сервис или кај некој што се разбира, ќе го среди без гајле.

Земи зачисти го малце.
Изглеа ко од под земја ископан хаха

Мојов исто е стварно стар веќе али барем го чувам ко нов..

Како што кажа членот горе, тоа лесно се поправа али незнам колку точно чини, али не верувам да е скапо...

Земи зачисти го малце.

Иначе се поправа ништо страшно. Однеси го на сервис или кај некој што се разбира, ќе го среди без гајле.
Беше мајка ми незнам у некој сервис и рекле нова тастатура 4500 треба...

A кога стегнеш на тоа гумичката на буква C , работи копчето или воопшто немаш С ?

Беше мајка ми незнам у некој сервис и рекле нова тастатура 4500 треба...

Да, ама тебе не ти треба цела тастатура, едно копче ти треба. Распрашај се, мора да најдеш.

И мене ми фали копче т.е го чувам ама неможам да го вметнам, тоа белото што оди под копчето е малку скршено па неможе да се намести. Не ми фали некое битно копче (она последното десно од PG UP) ама пак ме нервира. Менуваат само едно копче или мора цела тастатура?

Смени го со друго копче од тастатурата, што не ти треба. Аман биди иновативен малце.

Тоа белото од камерата од телефонот е иначе

Што лаптоп е кој модел?

Го имаш отепано од дркање пред лап топов:)

Иначе, најзаебана ствар кај лап топот ти е тастатурата и мониторот. Мониторот доволно е мал удар за да истечи некој пиксел и да си ја траскаш главата за поправка поскапа и од самиот лап топ. Тастатурата ништо не е поарна, јас имам Dell Mini Inspiron, случајно сум заспал со лап топот следниот ден мониторот беше пукнат ко да преживеал втора светска војна. А да биди малерот уште поголем па, следното утро ко станав ми се истури на грешка чаша вода, што морав да ја отворам тастатурата да ја исушам, и сега ела намести ги копчињата како што треба. Поправка - 3500 денари за нова тастатура, а дисплејот 100тина евра.Лап топ- не благодарам:)

Брат ти ако го превртиш и го удриш 2-3 пати лаптопов од масата, сигурен сум дека ќе ја нахраниш цела Грција. Иначе ако не најдеш сервис што може да ти го поправи копчето ти советувам да го послушаш Dark King и да го смениш со некое копче што не го користиш ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom