Пробал ли некој ачма?

• Креатор на темата Креатор на темата Тhinker
  • Време на започнување Време на започнување
Па како што кажав на почетокот на темата јас јадев ачма кога учев средно во Тетово. Веднаш до гимназијата каде учевме имаше пекара и од таму земавме. Колку што знам се уште има таму, па ако не ти е далеку тркни и купи си:). А за останатите градови не знам каде има. Лично до сега во Скопје не сум сретнал некаде да се продава, но тоа не значи дека нема:wink:.

не сум заприметила thanks anyway!

пробав ачма ја има во рамстор и тоа во секакви варијанти обична, со маслинки и сл и многу е вкусна посебно таа со маслинки супер е има навистина некој посебен вкус. супер!

Кога бев средно имаше една пекара во која прадаваа ачми. Мислам дека беше Албанска и дека ова всушност е албанска некоја тестенина ама немаше друга пекара во близина а и башка многу е вкусна ачмата. Кој пробал нека каже па да споделиме мислења а можда и рецепт па да каснаме некој ден :smir:

си пробал ти сачма ? :pos2::pos2::pos2:

hmm super e acmata...mislam turski bea acmite :)

Vo Tetovo ima kaj Arteka!

Јас имам јадено ачма од Рамстор.Со маслинки ми е најубава,но да да бидам искрена јас и не видов некоја посебна разлика-лепче со маслинки внатре и одозгора со јајца помачкано како нашите кифлички.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom