Мила моја,

ако си го научела испитот ќе требаше да го плаќаш? Мислам ако си положела све напрво, ќе имаше потреба да се жалиш?
Токму тоа, строгоста селекција го прави државниот подобар. Можеш да видиш на интернет барем за економски топ факултетите во светот која е проодноста, 6% на некои од ними, на некои максимум до 10%, додека пак на некој што примаат со приемни е поголема ама селекцијата се врши пред да ги примат.
Дека некој приватен има не знам каква библиотека мало морген, оти јас не зборувам за учебниците на економски, туку дополнителната литература која што 100% е најголема библиотека во Македонија за таа област. Значи на државниот ако сакаш да учиш, можеш мнооогу да научиш, ако одиш на факултет оти ти рекле од дома, или оти сите одат, тогаш не е местото на државен оти ќе се бориш едвај да поминиш на некој испити. Не дека нема на државен ради реда појдени, има, ама тешко ними е.
Самото тоа што ти влева страв, стрес, за мене е само поголем предизвик, дури и неуспехот ме стимулира уште повеќе да работам за наредниот пат.
Види вака дека ќе шуркам по огласи за да ти докажам јок, ама ќе ти кажам дека винарска визба од неготино има таков оглас дадено, исто така 2 успешни бизнисмени бараа економист и за тие од приватни ми го рекоа ова "таму само од стол се паѓа".
Можи да не се толку лоши како што се зборува, ама сигурно е дека тоа што повеќето мислат дека се неквалитетни е доволен фактор за од кој ќе дипломираш таму со знаење да не можеш да најдеш работа.