bowl
.
- Член од
- 30 јануари 2007
- Мислења
- 8.344
- Поени од реакции
- 1.307
МЕДИУМИТЕ ВЕЌЕ ГО ПРОДАДОА, А МАКЕДОНЕЦОТ НЕ Е НИТУ ПРИБЛИЖНО ДО ТРАНСФЕР ВО ШПАНСКАТА АЛМЕРИЈАДа му посакаме добар деби настап на Илчо против Ваљадолид.
Лажна трегова околу Наумоски
*Не ми се верува!? Вие, медиумите, ме продадовте некои ми пишуваа дури и изјави, а мене никој не ми се јавил..."
Во денот кога се очекуваше потпис за шкотскиот Хартс, Илчо Наумоски заврши во Алмерија. Но тој не потпиша во оваа екипа туку трансферот му го направија медиумите. Лажна тревога околу македонскиот репрезентативен голгетер и најави кои се далеку од вистината. Нема потпис Наумоски со шпанскиот клуб. Имал само 2-3 телефонски повици од луѓе кои работеле со таа екипа, но сето тоа било далеку од договор, далеку од трансфер....
"Не ми е јасно како тоа се случи!? Некои пријатели ми кажуваа дека пишувало по веб-страниците, но таму има с$ и сешто. Пред два вечери почнаа да ѕвонат телефоните и да добивам пораки со честитки. Не само во Хрватска туку и во Македонија многу од медиумите јавиле дека сум направил трансфер во Алмерија. На почетокот мислев дека тоа е некоја игра на некои мои другари, но потоа сфатив дека сето тоа е премногу сериозно и не е вистинито", коментира Наумоски, кој во текот на вчерашниот ден ја имаше таа чест на интернет изданијата да види дека е нов член на Алмерија и дека во идната сезона ќе игра во Шпанија.
"Од каде, пак, Алмерија!? Видов по интернет дека некои медиуми од Шкотска имат и мои изјави. Со никого не сум зборувал и на никого не сум му давал изјави од типот дека сум го одбил Хартс и дека сум заминал за Шпанија. Вистината е таа дека бев на преговори, и тоа сериозни и финални со Владимир Романов, првиот човек на Хартс, но неговата понуда за мене не е прифатлива. Тие услови кои ми ги дадоа се помали од оние кои го имам во Матерсбург", појаснува робусниот голгетер кој повторно потврдува дека е слободен играч, дека нема да брза и дека ја чека најдобрата понуда.
"Можеби утре медиумите ќе ме продадат во некоја друга екипа. Не знам!? Според ова што се случува со мене с$ е можно. Прво ми се случи Хајдук и онаа приказна околу Партизан, а еве сега и Алмерија...", низ смеа додава Наумоски, кој е свесен дека и веста за Алмерија е тргната од Хрватска исто како и онаа стара видеоснимка на која кажа дека е верен навивач на Партизан со што се расипа трансферот во Хајдук.
Македонскиот репрезентативец најавува дека секој ден добива по 3-4 понуди и дека условот за разговор е понуда за годишна плата од над 400.000 евра. Има клубови кои ги даваат и тие пари, но истите се од Кипар, Русија, Израел, Кореја.... Наумоски посакува кариерата да ја продолжи во некоја од поатрактивните лиги во Европа и затоа с$ уште е без финален став околу тоа каде во идната сезона ќе ја продолжи фудбалската кариера.
И. Д. Ивановски
"Википедија" го однесе на "Олд Трафорд"
И во денот кога сите се фатија на мамката од хравтскиот веб-портал "Индекс" следеше нова "игра" околу Илчо Наумоски. На познатата интернет енциклопедија "Википедија" се случи нов удар. Таму кај кариерата на Наумоски стои дека тој летово од Матерзбург заминал во Манчестер Јунајтед, дека направил трансфер на "Олд Трафорд".... Ова е уште еден доказ дека и на интернет има многу невистини, а дека тоа е така се последните примери со Илчо Наумоски.
И ја се заебав така :nesum: