Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
каков глупак е овој Фелипе Сколари :facepalm:

Goalkeepers: Julio Cesar, Jefferson, Victor
Defenders: Dani Alves, Maicon, Dante, David Luiz, Henrique, Thiago Silva, Marcelo, Maxwell
Midfielders: Fernandinho, Hernanes, Luiz Gustavo, Oscar, Paulinho, Ramires, Willian
Forwards: Neymar, Jo, Fred, Hulk and Bernard

Диего Алвес брани во животна форма и не е повикан за СП, исто и Миранда и Филипе Луис не се повикани :pos: Максвел ? Енрике ? :facepalm:

ете зошто Диего Коста не игра за Бразил :свиркам:

Се знаеше дека Алвес нема да брани, ама Филипе Луис мораше...

Стварно треба да си глуп да го повикаш Максвел место Филипе Луиз

Не сте глеале изгледа како игра Максвел сезонава, ви останало помнењето за него од Барселона. Ја би го играл и прв бек пред Марсело. Диего Коста не игра за Бразил пошто е морон.

Али Диего Алвес секако требаше да биде повикан.

Ботојве шо бранат во Бразил пред Алвеш, а за Енрике прв пат слушам... Филипе можи слободно да игра пред Марсело. Сколари е единствениот виновник шо Коста се одлучи на таква одлука. Фред и Жо добиваја предност а за Коста можи и незнаеше, кузнај дали гледал утакмица на Атлетико.

Али Диего Алвес секако требаше да биде повикан.

апсолутно. :)
сезонава 32 примени гола на 32 утакмици (ЛаЛига и ЛЕ), 15 пати clean sheet, 3 од 5 фатени пенали. А Валенсија има слаба одбрана, особено во првиот дел кога Џукиќ беше тренер, плус и во неделата какви одбрани имаше против Реал Мадрид.

Максвел го имам гледано 4-5 пати сезона (од кој два пати против Челзи) напад знаеше да изигра нешто подобро - да набаци, одбрана онака. Kолку и да е добар т.е. подобар од времето кога беше во Барса, сепак Фелипе Луис е тој што игра финале ЛШ и играч што со Атлетико има фантастична сезона и е стандарден првотимец, друго Максвел игра во француско првенство кое е за две класи послабо од ЛаЛига ..
за овој Енрике да не праиме маубет, пропаднатиот трансфер на Барселона, сега отиде во Наполи ... незнам како игра, Бенитез сака такви играчи за ротација, ама сепак неможеш да го споредиш со Миранда ..

и така од секогаш ме нервирале Бразил, па би немал ништо против да се обрукаат како домаќини :D

Henrique пред Миранда :icon_lol:
Максвел пред Фелипе Луис :pos:
Жулио Цезар пред Диего Алвес :facepalm::нинџ::гомце::вонзем::tapp:o_O:coffee::rolleyes::eek::confused:

http://www.marca.com/debate/2014/05/151101/pinta-votaciones151101.html
Барем за миг имајтеа улогата на Дел Боске па споделетего изборот!:)

Јас одовде сакам да организирам протести и да соберам потписи за мрсулкото од клупата да си оди. Групата да не ја поминат да дае господ!

http://www.marca.com/debate/2014/05/151101/pinta-votaciones151101.html
Барем за миг имајтеа улогата на Дел Боске па споделетего изборот!:)

Јас одовде сакам да организирам протести и да соберам потписи за мрсулкото од клупата да си оди. Групата да не ја поминат да дае господ!
Porteros: Casillas, Reina, De Gea
Defensas: Juanfran, Carvajal, Ramos, Piqué, Íñigo Martínez, Bartra, Jordi Alba, Monreal
Medio y ataque: Busquets, Xabi Alonso, Xavi Hernández, Iniesta, Silva, Navas, Koke, Cesc Fábregas, Mata, Pedro, Villa, Diego Costa

Што е со главава на Пепе? :eek:

Голмани: Касиљас, Реина, Де Геа.
Одбрана: Хуанфран, Карвахал, Рамос, Пике, Ињиго, Мартинез, Алба, (Морено).
Среден и напад: Буски, Алонсо, Коке, Габи, Иниеста, Фабрегас, Силва, Чави, Педро, Навас, Коста, Негредо.

Дека изненади Сколари типувам и на Дел Боске со Габи!:icon_lol: Морено го ставив во заграда бидејќи го немаше во изборот а според мене ако мора втор лев бек сигурно е подобра опција од Монреал!(y)

Мислам дека Азпиликуета дефинитивно заслужува да се најде во составот, одлична сезона има плус игра и лево и десно.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom