Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Израмнета е Македонската лига.
Поим за квалитет.

Него, добар Сосиедад. Иако се познава лиганашампионите во формата. Што побрзо да заврши, тоа подобро.

Сити-Тотнем 6-0. Квалитет оверлоуд. Не можеш да кажеш дека не ја бива лигата кога Сити го победи Тотенхем 6-0. :D

Tebas (Liga president): "From 2016, clubs' tv rights will be sold together. Revenues will be based on ranking, tradition and viewers."

Не знам шта то значи, веројатно повеќе знаат навивачите на Валенсија и Атлети на форумов(бидејќи се залагаа за намалување на разликата во износите од тв-правата).

Tebas (Liga president): "From 2016, clubs' tv rights will be sold together. Revenues will be based on ranking, tradition and viewers."

Не знам шта то значи, веројатно повеќе знаат навивачите на Валенсија и Атлети на форумов(бидејќи се залагаа за намалување на разликата во износите од тв-правата).

Тоа значи дека Реал и Барса пак ќе зимаат најмногу приходи.

Tebas (Liga president): "A few years ago, ratio between Madrid-Barça and team who got less tv money was 13, now 6,5, we want to go to 4,5."

Нема врска ова

1385745062_extras_noticia_foton_7_0.jpg

Можите да ги глеате видеата на Ју Туб од каналот на Ла Лига? Мене не ми се пуштаат, пиши нешто као не се дозволени за твојата држава, така нешто беше.:cautious:

Можите да ги глеате видеата на Ју Туб од каналот на Ла Лига? Мене не ми се пуштаат, пиши нешто као не се дозволени за твојата држава, така нешто беше.:cautious:

Да бе јас ги гледам слободно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom