Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Немој никад да глеаш од резултати.цом формации, никад не се точни.
Какви само глупости тресат, формации што ни оддалеку не би ги играл некој тим. Таму само стартниот тим им е точен. :)

Ни тоа.
Паметам летото Стевица Ристиќ кога потпиша за Шонан, на резултати.ком уште месец дена го ставаа во стартната постава на Сувон :D ...огромен пропуст

Иако ретко пратам таму формации, сум забележал грешки и кај големите тимови

Ви го препорачувам Soccerway

Зборуваме за Ел Класико.
Каде што моменталната форма и расположение на екипата е најмалку битна.

Зборуваме за Ел Класико.
Каде што моменталната форма и расположение на екипата е најмалку битна.

Точно, зборуваме за Ел Класико и како што кажа моменталната ФОРМА не е битна.
Ама тактичката поставеност, вооиграноста на една формација битна е и тоа како. А тактиката и формацијата што моментално ја игра Реал, си мислим дека ни самиот Карло Бос не ја знае.

Ја како навивач на Реал сум тежок скептик за ова Класико. Никад не сум бил поголем скептик, па и кога сме биле во полоша форма. Ама тоа било лоша форма, а не каша-попара од аспект на формација и концепт на игра како што е сега.
Се надевам дека грешим и дека Реал ќе си тепа, ама ако си продолжи свињава по своето, тешко дека ќе го напуштимо Ноу Камп со помалку од 4 комада.

Не се занесувајте. Ако Реал има изиграно неколку лоши натпревари, не може да се рече дека Карло Анчелоти не е world class тренер. Значи, world class. Докажан тренер.

World class, my ass.
Ворлд клас за со италијанска екипа. Ворлд клас не е да ги имаш двете можеби најјаки крила моментално, а истите да ги пикаш во средина за да АРБЕЛОА, да да, факинг Алваро Полжав Арбелоа да ти игра офанзивно.
И викаш “неколку“ лоши натпревари? Ако не го пратиш Реал, според резултатите можеби за тебе се само неколку. А ако ти кажем дека Реал од почеток на сезона нема СОЛИДНО изиграна утакмица, може ќе се смееш.
И за смеење е со свињава (барем за тие што не навиваат за Реал), а мене искрено ми се плаче да гледам ваков расштиман оркестар. Да не беа Роналдо/Иско и Лопез, сега ќе бевме исто 3-ти, ама од позади.

Што би ја подигнала атмосферата и формата кај Реал ако не победа против Барса? Јас сум задоволен лично од Тата-мата ама дали сум убеден дека нема да кружат околу голот на Реал ко последните натпревари? Не баш...а квалитет во Реал има да се победи Барса, без оглед на тактика и форма. Роналдо може да го сопне Пике и толку од Барса.

Мурињо е ворлд клес пошто он имаше појак старт од Карло. Уште па на првото класико како се покажа специалниот

Мурињо е ворлд клес пошто он имаше појак старт од Карло. Уште па на првото класико како се покажа специалниот

Од уста не го вадите еј! Чекав ваков пост, знаев дека ќе има. Сеа дури и ќе изгубите по цена да Карло биде „подобар“ од Мурињо. :icon_lol:

Од уста не го вадите еј! Чекав ваков пост, знаев дека ќе има. Сеа дури и ќе изгубите по цена да Карло биде „подобар“ од Мурињо. :icon_lol:

Лицемерни сте затоа, овој што не го вадиме од уста го фалите како да сте навивачи на Порто или Интер а не на Реал. За да плукате по Карло треба да му дадете малце повеќе време, ете нека не биде тоа 3-4 год. колку што беше Моу во Реал. Иако сигурен сум дека кој и да дојде во Реал за толку сезони би освоил повеќе од специалниот.
Ама затоа ИН е да се величи Моу па затоа и муабетиве леле Мурињо зошто не си остана, сакаме уште еден Копа дел Реј да освоиме следните сезони:place:

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Лицемерни сте затоа, овој што не го вадиме од уста го фалите како да сте навивачи на Порто или Интер а не на Реал. За да плукате по Карло треба да му дадете малце повеќе време, ете нека не биде тоа 3-4 год. колку што беше Моу во Реал. Иако сигурен сум дека кој и да дојде во Реал за толку сезони би освоил повеќе од специалниот.
Ама затоа ИН е да се величи Моу па затоа и муабетиве леле Мурињо зошто не си остана, сакаме уште еден Копа дел Реј да освоиме следните сезони:place:

Абе види, не се секогаш резултатите слика на тоа што се дешава во клубот а особено кога е тоа збор за Реал.

Ај некој падобранец од Серија А да го пише ова, океј, али вие барем ги пратите работите и знаете какви се. Реал во моментов е распашана банда, кај Мурињо тоа не беше. Таму имаше се што треба еден тим да функционира како што треба се до пукањето на ситуацијата лани. Мурињо проба да ги среди работите кои никој во минативе 10 години не ги средил и успеа во тоа, но не успеа да тера до крај и константно...

Што се тиче мене, реков, воопшто не ми пречи Карлито да победува со ваква килава игра ако истата носи победи, но еве играта стои иста неорганизирана цело време а резултатите малку по малку се влошуваат...

Со Мурињо сте имале се шо му треба на еден организиран тим. o_O
Со него Реал беше разединет и поделен (слично како и сега), ама ајде... не ви се мешаме во вашите работи.

Со Мурињо сте имале се шо му треба на еден организиран тим. o_O
Со него Реал беше разединет и поделен (слично како и сега), ама ајде... не ви се мешаме во вашите работи.

Не. Касиљас е крив оти имал пријатели од репрезентација и тој ги правел клановите во Мадрид.

Абе реално да правиме муабет, со Мурињо имаа игра. Со Анчелоти имаат распашана команда, не се знае кој шо и каде игра.
Е сега со Мурињо беа други проблемите, ама во поглед на игра, формација и стратегија, каде каде подобри беа Реал додека им беше он тренер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom