Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не бе, нема кој да освои ЛЕ од Англија. Додуша знам оти ме дупиш сеа, ама реално гледано Тотенхем не се замара таму, Евертон и Хал немаат шанса. :P

@Rigel Kent добро чим така, ама пак мора една екипа да отпадне. Нефер одлука според мене. :)

Не отпаѓа никоја екипа , квотите остануваат исти , победникот на Европа Лига ако заврши на место надвор од првите 4-ри во Англија пример обезбедува пласман во ЛШ заедно со првите 4 , значи вкупно 5 тима од Англија. :)

Не отпаѓа никоја екипа , квотите остануваат исти , победникот на Европа Лига ако заврши на место надвор од првите 4-ри во Англија пример обезбедува пласман во ЛШ заедно со првите 4 , значи вкупно 5 тима од Англија. :)
Да, ама ќе отпадне некоја од послабите првенства. Нема ваљда 33 екипи да играат. :P
Ако се 7-мо или 8 место во март месец и без шанса за 4-то место во ПЛ мислиш нема да се замараат во ЛЕ. Грешиш.
Епа еве не земале место на четвртиот, слободно нека ја освојат. :D
Не е така. Не го лажи, кажи му ја вистината, нека се соочи со реалноста за Јунајтед да не игра во ЛШ две сезони по ред.
И, to make it clear, јас догодина сакам титула, четврто место нема да е проблем. :cool:

Не бе, нема кој да освои ЛЕ од Англија. Додуша знам оти ме дупиш сеа, ама реално гледано Тотенхем не се замара таму, Евертон и Хал немаат шанса. :P

Ако се 7-мо или 8 место во март месец и без шанса за 4-то место во ПЛ мислиш нема да се замараат во ЛЕ. Грешиш.[DOUBLEPOST=1400371962][/DOUBLEPOST]

Не е така. Не го лажи, кажи му ја вистината, нека се соочи со реалноста за Јунајтед да не игра во ЛШ две сезони по ред.

Вистината му ја кажувам , не го тревожи за џабе. :D

It is understood that Europa League winners and Champions League winners will no longer take one of the places assigned to their domestic leagues if they finish outside of the Champions League qualifying spots.

UEFA have confirmed that the winners of the Europa League will qualify for the Champions League from the 2015/16 season.

That means England could have five Champions League places from 2015-16 if one of its clubs lifts the Europa League in 2015 and finishes outside the top four.

Прашувам дали Севиља има директен пласман обезбеден за Уефа вгодина затоа што освои или утре сама треба да си го обезбеди??

Ај барем не им беше досадно на фановите на Барса последниов месец. :D
Иначе честито титула на Атлетико, се надевам дека ќе им биде последна сезонава! :)
Симеоне! :cuc::cuc::cuc:

Прашувам дали Севиља има директен пласман обезбеден за Уефа вгодина затоа што освои или утре сама треба да си го обезбеди??

Пласман во Уефа Лига обезбедуваат три екипи Севиља , Реал Сосиедад и Виљареал бидејќи во финалето на Купот беа Реал и Барселона .
Јас уште ти образложувам за пласман во ЛШ од Лига Европа . :icon_lol:

Севиља 60
Реал Сосиедад 59
Виљареал 56
Валенсија 49

Distribution
Since the title holders (Sevilla) qualified for the Europa League through their domestic performance, the spot which they qualified for, either in the group stage (as the fifth-placed team of the 2013–14 La Liga) or in the play-off round (as the sixth-placed team of the 2013–14 La Liga), is vacated, and the following changes to the default allocation system are made:[10][11]

• The domestic cup winners of association 16 (Austria) are promoted from the third qualifying round to the play-off round.
  • The domestic cup winners of association 19 (Israel) are promoted from the second qualifying round to the third qualifying round.
  • The domestic cup winners of associations 33 and 34 (Finland and Bosnia and Herzegovina) are promoted from the first qualifying round to the second qualifying round.
Additionally, if Sevilla finish 5th in La Liga, the domestic cup winners of association 7 (Ukraine) will be promoted from the play-off round to the group stage.

@Tоni
во право беше.

Последно уредено од модератор:
mOrkZfeTW714px1XBLwmmNg.jpg

Единствениот ''cup'' што го освоија оваа година :pos:

п.с. Пред да го спомнете Супер купот, лани се дупнавте од постирање вакви слики за Реал, а и ние земавме Супер Куп, ама тој не се рачунал за таа сезона. Штета :(

Не знам, заебавањето Реал-Барса моментално е во стилиот "Зајакот му се смее на магарето колкави уши има" а лавот во џунглата е Атлетико.
Комотно можат сите други еден ремет да ни удрат и на навивачите на Реал и на Барса кога станува збор за успехот во лигата.

Пуцајте денес Осасуна кец , иако не зависи од нив ќе ги полнат на Бетис. И Ваљадолид може кец.

Директно во групи се пласирани Севиља.

од 90 000. 400 карти, најди еден клуб што процентуално ваков однос на карти дава во вакви натпревари, ете играа ливерпул - челзи ... ова е крајно неџентлменски, иначе они и една карта можеа да им дадат, нивно право е тоа, ама вака изиграа крајно педерски, се коси тоа со нивното реноме. Ова не можеш на никаков начин да го оправдаш али ок, сезонава навикнавме на потези од управата на овој клуб кои само фрлаат кал врз реномето на тимот и ништо повеќе.

РК Металург? :icon_lol:

@Syn 447 навивачи ја пеат химната на Атлетико а има 96 илјади каталонци. Барселона ги има најтивките навивачи и оние од Гетафе се погласни!:icon_lol:

447>96.000:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom