Primera División 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    310
Статус
Затворена за нови мислења.
Дете оди легни си,касно е! Ќе те кара пастирот!

П.С. Јас кога сум го гледал Реал во живо,ти уште си мочкал во пелени!

Со сета почит, ама сега „децата“ не легнуваат толку рано како во твое време! Штом веќе мешаш години.

Браво браво, ајде сега изброј ги тимовите кои тогаш беа кадарни за трофеј во ЛШ и изброј ги денешниве, со 1 Челзи, една пресилна Барса со феномен ко Меси, и остала багра екипи ...
Тоа е едно, Мурињо освои со Порто ако е за тоа ЛШ, чудно како тој податок го заборави.
Трета ствар, Мурињо никогаш нема водено национален тим, затоа не го споредувај на тоа ниво со Дел Боске. Ама, на клупски план, Мурињо има освоено повеќе од Дел Боске, факт, а и незнам што го спомна Дел Боске тука, кој рече дека е лош тренер, го делам мислењето дека е одличен тренер и најголемата грешка на Перез на времето кога го отпушти по освоена титула ...
Ама и Мур е на истото ниво, ко што вели и самиот за себе, не сум најдобар но нема подобри од мене, тоа го потврди и лани, со Интер, кога испиша историја.

Багра екипи беа кога Мурињо стана еш со Порто,ако се сеќаваш го тепаше Монако во финале!! Анезнам каква тоа историја испишал? Освоил три титули во една сезона? Па Барса освои 5. А подобри од него има неколку,ако јас и ти не сме компетенти,има кој е! На прво место е Арсен Венгер во ова десетлетие.

--- надополнето ---

Со сета почит, ама сега „децата“ не легнуваат толку рано како во твое време! Штом веќе мешаш години.

Во мое време децата не мешаа спорт со политика како што ти го правиш тоа.Ама не си крив ти,домашно васпитание е во прашање!

Барса никад не освоила 5 титули во една сезона ...

п.с. Арсен Венгер ? Со што е подобар од него, кажи ми ? Или боље едитирај го постот ке ти се смеат '' децава ". Чудно како уз интернетов кажа ваков бисер, ајде, да не ти го расипувам задоволството, изгуглај и види кој е најтрофеен тренер во последнава декада, или ако те мрзи истото да го видиш, спореди ги Венгер и Мурињо од последнава декада, т.е. не мора од декадава, земи ја цела кариера на Венгер и цела на Мур, и спореди ги.

Во мое време децата не мешаа спорт со политика како што ти го правиш тоа.Ама не си крив ти,домашно васпитание е во прашање!

Која политика бе, кои пастири !? Тоа што името се вклопи со „не лажи“ е чиста случајност... ако размислиш малку ќе видиш дека тоа беше повеќе заебанција... али нмв, џабе се расправам, да не труеме со глупости!

Барса никад не освоила 5 титули во една сезона ...

п.с. Арсен Венгер ? Со што е подобар од него, кажи ми ? Или боље едитирај го постот ке ти се смеат '' децава ". Чудно како уз интернетов кажа ваков бисер, ајде, да не ти го расипувам задоволството, изгуглај и види кој е најтрофеен тренер во последнава декада, или ако те мрзи истото да го видиш, спореди ги Венгер и Мурињо од последнава декада, т.е. не мора од декадава, земи ја цела кариера на Венгер и цела на Мур, и спореди ги.

IFFHS, Top 10 najboljih nogometnih trenera svijeta u razdoblju od 2001. do 2009. godine:
1. Arsene Wenger (Francuska) 142 boda
2. Sir Alexander Ferguson (Škotska) 133
3. Jose Mourinho (Portugal) 115
4. Guus Hiddink (Nizozemska) 112
5. Fabio Capello (Italija) 106
6. Luiz Felipe Scolari (Brazil) 101
7. Rafael Benitez (Španjolska) 97
8. Carlo Ancelotti (Italija) 92
9. Marcello Lippi (Italija) 88
10. Marcelo Alberto Bielsa (Argentina) 86

Линк index.hr

А за титулите на Барса...Преклани колку овоија во една сезона? Како Педро влезе во легендите?

Браво браво, ајде сега изброј ги тимовите кои тогаш беа кадарни за трофеј во ЛШ и изброј ги денешниве, со 1 Челзи, една пресилна Барса со феномен ко Меси, и остала багра екипи ...
Тоа е едно, Мурињо освои со Порто ако е за тоа ЛШ, чудно како тој податок го заборави.
Трета ствар, Мурињо никогаш нема водено национален тим, затоа не го споредувај на тоа ниво со Дел Боске. Ама, на клупски план, Мурињо има освоено повеќе од Дел Боске, факт, а и незнам што го спомна Дел Боске тука, кој рече дека е лош тренер, го делам мислењето дека е одличен тренер и најголемата грешка на Перез на времето кога го отпушти по освоена титула ...
Ама и Мур е на истото ниво, ко што вели и самиот за себе, не сум најдобар но нема подобри од мене, тоа го потврди и лани, со Интер, кога испиша историја.

Багра екипи беа кога Мурињо стана еш со Порто,ако се сеќаваш го тепаше Монако во финале!! Анезнам каква тоа историја испишал? Освоил три титули во една сезона? Па Барса освои 5. А подобри од него има неколку,ако јас и ти не сме компетенти,има кој е! На прво место е Арсен Венгер во ова десетлетие.

--- надополнето ---

Што има направено Арсен Венгер со Арсенал освен таа серија од 49 меча без пораз што им беше? :toe:

P.S. Сега ја видов листава од каде ти е заклучоков донесен:

1.Arsène Wenger
2. Sir Alex Ferguson
3. José Mourinho
4. Guus Hiddink
5. Fabio Capello
6. Luis Felipe Scolari
7. Rafael Benítez
8. Carlo Ancelotti
9. Marcello Lippi
10. Marcelo Alberto Bielsa
11. Frank Rijkaard
12. Sven-Göran Eriksson

ОМГ *фејсдеск*

IFFHS, Top 10 najboljih nogometnih trenera svijeta u razdoblju od 2001. do 2009. godine:

Линк index.hr

А за титулите на Барса...Преклани колку овоија во една сезона? Како Педро влезе во легендите?
E да, исто е една сезона и ЕДНА ГОДИНА .... нц нц нц, пак повторувам, у една сезона никад не освоиле 5 титули.

Иначе џабе ти мене ми ја даваш оваа листа, пастирај ми нешто со титули, бидејќи тоа е она што се вреднува во фудбалот, а не ова од IFFHS ...
На крај краева џабе е дискусијата, за некој се релевантни титулите, за друг IFFHS и нивните бројки.

p.s. Чисто информативно, у последнава декада Венгер има освоено 3 пати помалце титули од Мурињо.

E да, исто е една сезона и ЕДНА ГОДИНА .... нц нц нц, пак повторувам, у една сезона никад не освоиле 5 титули.

Иначе џабе ти мене ми ја даваш оваа листа, пастирај ми нешто со титули, бидејќи тоа е она што се вреднува во фудбалот, а не ова од IFFHS ...
На крај краева џабе е дискусијата, за некој се релевантни титулите, за друг IFFHS и нивните бројки.

Па незнам што е поверодостојно од Фудбалски инситут за историја и статистика.Тие таму се сигурно постручни од нас! А титулите на Барса во една година се тие: домашно пр.,домашен куп,лш,европски супер куп и светско клупско првенство (овие три последни се надоврзуваат еден со друг така да не можат да се освојат во една сезона,едино ако не сте два пати по ред освојувач на лш,ама тоа до сега никој не бил,дури ни Мурињо:))) A за потсетување Педро во сите такмичења даде минимум по еден гол,затоа е во историја!

П.С. Инаку да не мислиш дека сум пристрасен,многу повеќе го сакам Реал него Барса,ама моето срце е за сосема друг клуб:)

Линк index.hr

Треба да се знае по кој критериум се добивани поените, вака мене ништо не ми значи и 10042 поени да му дадат на Венгер. Во секој случај го делам мислењето со Syn дека Мурињо има направено многу повеќе од Арсен Венгер од 2001 до 2009. Колку што се сеќавам Венгер последниве 3-4 години дури ни куп во Англија нема освоено така да нема што да се зборува.

Да бе,ај можда кога ќе заиграм за Барселона,па ќе тепаме 11:1.А да навивам за Реал?Па може...во некој друг живот,не се знае.
Ти реков за почетокот на сезоната,не мислам да се повторувам.Ама ти очигледно си научен Барса се да гази,па затоа секој кикс на Барса се прифаќа како да е крај на светот.

Да бе Примера небаре постои последниве две ипол години па затоа така ти се чини :)
Барса газела :pos::pos::pos:

Тебе вистината ти е смешна?Ако,убаво.

Вистината е

Hercules-Herkules_EMI-Music-Poland,images_big,19,3530612.jpg

:pos::pos::pos:

normalno deka se presrekni navivacite na real koga po dolgo dolgo vreme real pobeduva so 6 1. Dodeka na barsa pred dve godini(pa do nekade i lanskata godina) sekoj vtor natperevar i bese so cifrata 6,kako i poznatoto EL KLASIKO go zavrsi so taa brojka :) :)

za toa decki ima vreme za radosti,ostajte go vremeto da pokaze :)

Не замарајте тогаш, имате време да се радувате за 5-6 години. Засега ви е доста тоа што барса има исто титули во лш колку што има и Раул. Моменталниот факт е дека Барса не е ни блиску до ова што Реал го покажува. Еднаш кажав и пак, изненаден сум што сте во први 4.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom