Primera División 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Primera División во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    297
Статус
Затворена за нови мислења.
Атлети со таа бош одбрана ама ич не ме изненадува, голот кој го примија од Алмерија минатото коло во 90та беше доказ на нивното високо ниво на патетичност, така да ти се шета играч у шеснаесетник кога имаш водство од гол разлика треба да имаш троа повеќе неискастрени дефанзивци.

n155ox.jpg

:лол: :лол: :лол: !!!

Овие не се нормални со 2 црвени им играа и примија гол во 90 срамота е ова за Атлетико,Челзи у ЛШ уште 4 ќе им даде наредно коло.

Aман бе Реал, типов ли ви лапна бодче :) :

19-manuel-preciado-torso.jpg

vilareal i atletiko madrid se najgolemo iznenaduvanje vo spanija:pos2:

ocekuvav da se borat vo top 4 ama kako so gledam tie ke se borat za opstanok,nema ni da go pomirisat top 4

Oдамна е познато дека во Шпанија има само 2 екипи кои го прават првенството интересно, Валенсија почна да тоне, Депортиво да не говорам, Реал Сосиедат кои играа феноменален фудбал до пред неколку сезони сега се во втората лига, така да Виљареал, Севиља, Атлетико Мадрид се тимови чиј максимум е третото место со убедливо заостанување од прво и второпласираните .

А кога сме кај Атлетико Мадрид, моментално го имаат еден од најпреценетите фудбалери на планетава, Агуеро . :toe:
Сега за сега има тимови кои би ги дале бараните пари од откупната клаузула, но тој број во моментов е редуциран т.е. једини тим кој у моментов тоа би го напраил се Сити и никој друг, за разлика од порано кога Интер, Јунајтед, Јуве, Челзи и остали беа вметнувани во шпекулациите поврзани со него .
Ако продолжи вака, максимумот кој би го добиле Атлетико од негова продажба ( кад тад тоа ке се деси ) ке биде измеѓу 30-40 милиони евра .
Да не ме сватите погрешно, детево има супер иднина и огромен потенцијал, ама во моментов 60 милиончиња колку што бараат маломорген . :wink:

Ja oчекувам наредниве недели да биде покољ на Висенте Калдерон. Навивачите им се скрвени на газдите, откако почна сезонава и откако шитнаа пола екипа кај стигнат, а не донесеа ништо битно.
Уште им го немаат простено Торес, а ко шо читав блиску биле летоска и Форлан да го дадат ама се откажале зашто ќе било премногу.
Мислам дека ќе има пуч некој :)

Ништо, не патат они од италијанскиот менталитет со фрлање веспи на трибини, кинење сезонски билети, праење банери, протестирање пред клупските простории и праќање куршуми по пошта, ке извадат тоа белите марами, салфети, крпи и ке почнат да мафтаат ко луди :) .

Једино сеири сум начекал на Бетис - Севиља, толку .

Real Madrid bez Ronaldo se TAPA:vozbud:

Не е работата само собери ги ѕвездите и шампион си..треба да имаш добра тактика и уиграност во тимот а не продади го цел тим и собирај ѕвездите и ќе освоиш се..епа тоа така не оди..јас сум 100% игурен дека реал нема ништо да освои оваа сезона..шпанската лига ќе ја освои барселона а за ЛШ реал нема никакви шанси (според мене) сепак за ова натпреварување најважна е уиграноста на тимот.

Не му бега отказ на Пелегрини ако вака продолжи.Добар е, издржа 3-4 месеци.

Не е работата само собери ги ѕвездите и шампион си..треба да имаш добра тактика и уиграност во тимот а не продади го цел тим и собирај ѕвездите и ќе освоиш се..епа тоа така не оди..јас сум 100% игурен дека реал нема ништо да освои оваа сезона..шпанската лига ќе ја освои барселона а за ЛШ реал нема никакви шанси (според мене) сепак за ова натпреварување најважна е уиграноста на тимот.

А ти по само 2 кикса на Реал ли заклучи дека нема ништо да освои оваа сезона ? Почекај, 9то коло се одигра, има уште 31 за одигрување. Можеш да забележиш во последните натпревари на Барса дека и нивната уиграност не е таква како од минатата година. Од вложените 250 милиони на Реал во играчи, вечерва гледавме само 90 милиони, и според тоа не може да оценуваме кој им се можностите. Кога ќе ги видеме тие 250 милиони да играат константно заедно, тогаш може да донесуваме свои претпоставки околу крајниот исход, вака само може да си зборуваме до утре, и пак нема да најдеме заеднички одговор. Повредите и минатата и оваа сезона им се најлоша страна на Реал, едни од најдобрите поединци им се повредуваат. Патем, види го и тимот на Хихон од минатата и од оваа сезона, и ќе ти стане јасно дека оваа сезона не е тој Хихон што едвај избори опстанок во лигата, и дека овој киксот на Реал вечерва и не е до толку неочекуван.

А ти по само 2 кикса на Реал ли заклучи дека нема ништо да освои оваа сезона ? Почекај, 9то коло се одигра, има уште 31 за одигрување. Можеш да забележиш во последните натпревари на Барса дека и нивната уиграност не е таква како од минатата година. Од вложените 250 милиони на Реал во играчи, вечерва гледавме само 90 милиони, и според тоа не може да оценуваме кој им се можностите. Кога ќе ги видеме тие 250 милиони да играат константно заедно, тогаш може да донесуваме свои претпоставки околу крајниот исход, вака само може да си зборуваме до утре, и пак нема да најдеме заеднички одговор. Повредите и минатата и оваа сезона им се најлоша страна на Реал, едни од најдобрите поединци им се повредуваат. Патем, види го и тимот на Хихон од минатата и од оваа сезона, и ќе ти стане јасно дека оваа сезона не е тој Хихон што едвај избори опстанок во лигата, и дека овој киксот на Реал вечерва и не е до толку неочекуван.
Абе Реал Мадрид е Реал Мадрид мора да ги победи сите натпревари и секој кикс е неочекуван,што има везе ако играле само 90мил вчера(само новите) кога тимот на Спортинг вкупно дали вреди 30мил а да не ги набројувам Касиљас,Рамос,Пепе,Раул,Диара....

Абе Реал Мадрид е Реал Мадрид мора да ги победи сите натпревари и секој кикс е неочекуван,што има везе ако играле само 90мил вчера(само новите) кога тимот на Спортинг вкупно дали вреди 30мил а да не ги набројувам Касиљас,Рамос,Пепе,Раул,Диара....

Неочекуван, но не и невозможен кикс. Па кој играчи и да играат, не верувам дека ќе успее тој тим да победи 38 натпревари во 38 кола. Само има некои што после 8 кола, и после најверојатно +4 за Барса заклучија дека ова ќе биде уште една пропадната сезона на Реал. Сетете се само на 2006-07 сезоната и се ќе ви биде јасно..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom