Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ако тебе ти е нормално, граѓаните на една држава да ја свират сопствената химна, тогаш мене не ми е нормално. А како што читам, на цел свет не им е нормално да биде исвиркувана химната.
Исвиркување на химна претставува омаловажување на таа држава. Срамно е туѓа химна да исвиркуваш, а камо ли својата.
Ако ти мислиш дека све ова е нормално, океј.
Ете, идев пак погоре да видам, да не сум пишал такво нешто, ама не. Никаде немам пишано дека тоа е нормално, туку дека тоа никад не се казнувало, нема ни сега да се казни.

Нашите навивачи на ЕП во ракомент, не ја свиреа српската химна? Мислам дека да, само не сум сигурен.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ете, идев пак погоре да видам, да не сум пишал такво нешто, ама не. Никаде немам пишано дека тоа е нормално, туку дека тоа никад не се казнувало, нема ни сега да се казни.

Нашите навивачи на ЕП во ракомент, не ја свиреа српската химна? Мислам дека да, само не сум сигурен.
Океј, ти го сфати тоа дека се работи за Барса, па ја од инает зборим дека треба да се казнат. Исто како мене што ми смета да ми ја свири некој химната, сигурно им смета и на шпанците истото. Реков, се игра куп на Шпанија и ако они не ја поштуваат својата држава и химна и ред друго, зошто не го бојкотираат купот или првенството? Глупо е скроз.
Управите на двата клуба треба да го средат тоа, зошто се работи за нивни навивачи. Е сега тоа се повторува секоја година, па ако они неможат да ги натераат да не ја исвиркуваат химната, треба да си сносат последици за тоа.
Ќе повторим уште еднаш, не дека се работи за Барса. Кој и да било за вакво нешто треба да биде казнет, според мене.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.732
Поени од реакции
22.892
Зошто навивачите на Билбао го мразат Мадрид а ја преферираат Барселона?
И во финалето од купот 2009(не можам да ја најдам сликата), после победата над Билбао и освојувањето на титулата, играчите на Барселона(конкретно Пике) го вееја баскијското знаме на теренот, искажувајќи почит кон Билбао и нивните навивачи.
Истото се случи и на финалето од вчера.
За разлика од тоа, однесувањето на најдобриот мадридски поединец(според фановите на реал) е малку поразлично.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ма немој да ме јебеш бре, се знае зошто се сакаа баскијциве и каталонциве, не смо у уше праени. И едните и другите имаат исти интереси, да се отцепат од Шпанија. Ама што би рекле србиве, мало морген.

А ова за Роналдо, имаше 2-3 дена после утакмицата каде што Хави Мартинез се извини и сам призна дека му рекол на Роналдо: “Кучкин сине, иди во Мадрид да славиш а не овде“. Затоа и беше ваква реакцијата на Роналдо, можеш да лажеш деца од 10 године и тие што не се запознати со ова.

O

ob1

Гостин
Зошто навивачите на Билбао го мразат Мадрид а ја преферираат Барселона?
И во финалето од купот 2009(не можам да ја најдам сликата), после победата над Билбао и освојувањето на титулата, играчите на Барселона(конкретно Пике) го вееја баскијското знаме на теренот, искажувајќи почит кон Билбао и нивните навивачи.
Истото се случи и на финалето од вчера.
За разлика од тоа, однесувањето на најдобриот мадридски поединец(според фановите на реал) е малку поразлично.

Брат мешаш баби и жаби. Ко прво ова што му го направи Роналдо на Хави Мартинез е лично, не е територијално. Ко прво Роналдо не е ни шпанец, а уште помалку потекнува од Мадрид па за да му го направи ова на Хави Мартинез од територијална причина. Едноставно овој го навреди и Роналдо му го покажа ево ти га на! :)

А за исвиркувањево на химната на Шпанија стварно не ми се јасни, ја свиркаат химната, а Шпанија кога освои ЕП и СП (значи Шпанија, а не Баскија или Каталонија) сите жители на Шпанија се радуваа (и Баскијци и Каталонци и тие од другите престолнини). Истото ќе се случи и сега ако освојат пак ЕП, мислам сами на себе си се контрадикторни.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Брат мешаш баби и жаби. Ко прво ова што му го направи Роналдо на Хави Мартинез е лично, не е територијално. Ко прво Роналдо не е ни шпанец, а уште помалку потекнува од Мадрид па за да му го направи ова на Хави Мартинез од територијална причина. Едноставно овој го навреди и Роналдо му го покажа ево ти га на! :)

А за исвиркувањево на химната на Шпанија стварно не ми се јасни, ја свиркаат химната, а Шпанија кога освои ЕП и СП (значи Шпанија, а не Баскија или Каталонија) сите жители на Шпанија се радуваа (и Баскијци и Каталонци и тие од другите престолнини). Истото ќе се случи и сега ако освојат пак ЕП, мислам сами на себе си се контрадикторни.
Абе факт е дека е глупаво тоа што го прават, значи тоа никој не го оспорува, ама јеботе шо да прави клубот кога се такви.
Исто како што го убија од канзување Партизан оти навивачите им дивееле на трибини.....епа кој полов орган се они криви шо дивеат по трибини?
А Каталонциве и Баскијциве така се учени, сакаат самостојност (дали ќе ја добијат искрено не ме интересира) и Примера неможе ништо против тоа. Џабе и да ги казни, они ако се решени да лудуваат на трибина, шо сака нека направат они ќе го прават тоа. На крај краева нека не го почнуваат преносот толку рано, нека помине химната нека свират колку сакаат, па нека почнуваат со пренос отпосле.

R

Rigel Kent

Гостин
Dobro ne znaete zosto ja isvirkuvaat himnata na Spanija?
Procepkajte istorija....

O

ob1

Гостин
Абе факт е дека е глупаво тоа што го прават, значи тоа никој не го оспорува, ама јеботе шо да прави клубот кога се такви.
Исто како што го убија од канзување Партизан оти навивачите им дивееле на трибини.....епа кој полов орган се они криви шо дивеат по трибини?
А Каталонциве и Баскијциве така се учени, сакаат самостојност (дали ќе ја добијат искрено не ме интересира) и Примера неможе ништо против тоа. Џабе и да ги казни, они ако се решени да лудуваат на трибина, шо сака нека направат они ќе го прават тоа. На крај краева нека не го почнуваат преносот толку рано, нека помине химната нека свират колку сакаат, па нека почнуваат со пренос отпосле.
Факт е дека клубот неможе ништо да направи, ама федерацијата може да направи со тоа што ќе ги казни клубовите што ја свиркаат химната, е сега прашање е ова колку е фер према клубовите бидејќи не се они тие што ја свиркаат химната, не ја свиркаат играчите туку навивачите. А навивачите се незнам како што кажав контрадикторни, ја свиркаат химната што е едно од главните обележја на државата, а се радуваат на нејзини спортски успеси.

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.732
Поени од реакции
22.892
А навивачите се незнам како што кажав контрадикторни, ја свиркаат химната што е едно од главните обележја на државата, а се радуваат на нејзини спортски успеси.
Да, да. Тоа секако. ;)

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Ај степајте се за ѓупската химна... :pos:

Haters gonna hate! :cool:
Alexsr gonna Franco

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.914
Поени од реакции
30.890
Ќе беа more then a club ако меѓу знамињата земеа и едно Шпанско, нормално да одадат почит на државата од која се дел па макар и била лицемерна. Вака јас гледам само едни нациналисти, слични како оние кои протестираа пред некој месец во Скопје...а Роналдо, он е приказна сам за себе, дојден е да игра фудбал а не да меша политика на терен а ова сликава со раката да бев јас ќе му плеснев еден шлајм на Мартинез како Меси на Дуда пошто очигледно беше дека му пројаде гомна.

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.732
Поени од реакции
22.892
Ќе беа more then a club ако меѓу знамињата земеа и едно Шпанско, нормално да одадат почит на државата од која се дел па макар и била лицемерна. Вака јас гледам само едни нациналисти, слични како оние кои протестираа пред некој месец во Скопје..
Ќе беа националисти ако го вееа знамето на Каталонија со петокрака, кое се вика Естелада. Тоа е знаме кое го веат сепаратистите, оние кои се за отцепување на Каталонија од Шпанија.
А, знамето кое го вее Пујол во левата рака се вика Сењера и е обично знаме на областа Каталонија. ;)

Да ти дадам еден пример. Ти си, да речеме, од Прилеп. Учествуваш на некој си државен маратон кој се одржува во Скопје. Ти си таму како претставник на Општина Прилеп и во тој маратон освојуваш прво место. По стигнувањето на целта, како претставник на општината од кај што доаѓаш го земаш во раце знамето на Општина Прилеп. Дали ти во овој случај си националист? :)

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.914
Поени од реакции
30.890
Има разлика од локалпатриот и националист и примеров не ти е на ниво.
Како и да е мене ме интересира само фудбалот а ако сакаат и очите нека си ги извадат.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Дај малце на мој начин да ви објаснам на вас каталончината,овде се правите слепи,а онде во темите против шиптарчинана се правите патриоти.Овде ти е сличен случај како кај нас.
Ставаат знамиња од Каталонија и Баскија,арно ама кај нас фала богу фали уште туристиве односно ѓупциве да си измислат своја државичка,ама капацитетот им е да опстанат денес за утре.
Да скратиме....
Има натпревар Шкендија и која е друга албанска екипа нз, си клаваат знамиња овде веат (како и што сеа го прават) дали тоа го оправдувате?

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Дај малце на мој начин да ви објаснам на вас каталончината,овде се правите слепи,а онде во темите против шиптарчинана се правите патриоти.Овде ти е сличен случај како кај нас.
Ставаат знамиња од Каталонија и Баскија,арно ама кај нас фала богу фали уште туристиве односно ѓупциве да си измислат своја државичка,ама капацитетот им е да опстанат денес за утре.
Да скратиме....
Има натпревар Шкендија и која е друга албанска екипа нз, си клаваат знамиња овде веат (како и што сеа го прават) дали тоа го оправдувате?
Малку лоша споредба.Како прво , каталончињата беа угнетуван народ,народ врз кој се вршеше опресија во времето на фашистичкиот режим(нешто што не е случај со Македонците врз Албанците).Од друг аспект исти пример можиш да си најдеш на релација Бугарија-Македонија или пак Грција-Македонија...

Каталонците се борат за независност(нешто како во времето на Бивша Југославија кога тогашната Југославија војуваше со сите држави така и Шпанија ги плескаше во времето на фашизмот)

Kajgana Shop

На врв Bottom