Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .
A

apidrone

Гостин
И за газење на топката се добива жолт картон. Недај боже топка да одземеш од играч на Барса.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Дечко ситуација број 3. Какво газење на топка...
Господ нека ви е на помош, со сила се правите слепи.

Еве ти...

Гледаш топка некаде?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.607
Поени од реакции
14.447
A

apidrone

Гостин
Критериумите што важат за Лас, не важат за Алвеш.. Али хеј, судиите се апла за Реал годинава. Башка, на некој не му одговара Барса да освои титула.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Критериумите што важат за Лас, не важат за Алвеш.. Али хеј, судиите се апла за Реал годинава. Башка, на некој не му одговара Барса да освои титула.
Истото не важеше и за Рамос кој удираше каде ќе стигнеше.

Патетичен си веќе со плачењето...а не знам зошто фан на Манчестер да плаче толку за Реал.

A

apidrone

Гостин
Ние коа се буниме, плачеме, они коа се бунат, тоа се факти :pos: Па ни ја не знам зошто фан на Шкендија толку плаче за Барса, па не се бунам.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Виде дека не си во право, па одма смени муабет. Никој никаде не го спомна Алвес. Значи зборуваме за Диара, кој за „безвезе“ го добил првиот жолт картон.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ние коа се буниме, плачеме, они коа се бунат, тоа се факти :pos: Па ни ја не знам зошто фан на Шкендија толку плаче за Барса, па не се бунам.
Каде плачам јас бе??

Вие сте напнале дека сте оштетени...па цел ден сега викате Por Que??

A

apidrone

Гостин
Виде дека не си во право, па одма смени муабет. Никој никаде не го спомна Алвес. Значи зборуваме за Диара, кој за „безвезе“ го добил првиот жолт картон.
Како тоа „сум видел дека не сум во право“? Јас мислам дека не требаше да добие жолт, се виде дека на топка одеше, а и ја знаеме репутацијата на Бускец. Ти ми велиш картонот е заслужен. Океј, да видиме вашите што правеле. Во истиот клип има стартови и на Алвеш. Нема санкција. Заклучок?

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Како тоа „сум видел дека не сум во право“? Јас мислам дека не требаше да добие жолт, се виде дека на топка одеше, а и ја знаеме репутацијата на Бускец. Ти ми велиш картонот е заслужен. Океј, да видиме вашите што правеле. Во истиот клип има стартови и на Алвеш. Нема санкција. Заклучок?
Заклучок ти си глуп ко точак.
Диара требаше да добие црвен,НЕ ГО ДОБИ,и потоа судијата компензираше заради тоа и не им покажа картони на алвеш и бускетс во неколку наврати.
Никој овде не се праи глуп и да вели дека алвеш не заслужил жолт картон,ЗАСЛУЖИ!но причината зошто алвеш не доби жолт картон е диара и компензирањето на судијата.
Поздрав.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Газење на нога е ништо :pos:
Али Пепе ви го смени критериумот за опасни фаули. Лактот на Рамос исто беше ништо.
Потсети се на лактот на Пике врз Пепе во првиот дуел на Бернабе. Е сега, за лакт директно во тил нема црвен картон, а за ставање на лакт врз нечие рамо, има црвен нели? Браво! Типично за навивач на Барса.
Дечко ситуација број 3. Какво газење на топка...
Господ нека ви е на помош, со сила се правите слепи.
Еве ти...

Гледаш топка некаде?
Требаше да има црвен за Лас, тоа никој не го оспоруе.
Ама ајде објасни ми ти мене, гледам спомињате како имало мешаница при фаулот на Лас, па затоа копилево иако најави 1 минута продолжение, остае да се игра 3 ипол минути. Е сега како може у тој момент да остае да се игра зошто истекло “многу“ време при мешаницата, а на крај кога од 3 минути продолжение Алвес легаше минута ипол, судијата кој според вас не го оштетил Реал, не дозволи да се изведе слободниот на Реал и точно на 3 минути суди крај??? Или и тоа е океј според тебе?
Зошто сменил муабет? Ја ќе ти кажем зошто ти мислиш дека он “сменил муабет“. Зошто увек се фаќате само за тоа што ви одговара, а за другото ако некој спомне се фаќате како слепи за стап и оправате 2 дена овдека се додека не си истерате по ваше (иако на крај само вие мислите дека сте убедиле некого).
Еве и уште нешто да те прашам. Лас заслужи црвен, Рамос според тебе заслужил исто црвен. Е сега, кај беше картонот за Алвес?? Колку фаули напрае? Ја мислим дека ги напрае над 10 само у второ полувреме, при што допираше добри акции на Реал а не доби ниту жолт! Второ, од кога за најмал контакт се суди фаул во напад?? Или па оној дуел меѓу Рамос и Алвес судијата го окарактеризира како дуел помеѓу Рамос и голман, па не смее да го чепне во 16 метри? Трето, го пишал голот на Алвес во 44 минута! Алооо, па не е некој будала бре, или мислеа дека и тоа може да го направат?? Смешке!
Џабе се праете со сила слепи и ставате овде статистике како тоа Барса немала никогаш тепано кога им судел Тешеира. Голем к*р, факт е дека Реал беше оштетен на ова Ел Класико, сакале вие тоа да го признаете или не.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
факт е дека Реал беше оштетен на ова Ел Класико, сакале вие тоа да го признаете или не.
Факт е дека двете екипи беа оштетени,колку едната толку и другата. А погоре во еден линк ти се убаво објаснети сите спорни ситуации.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Потсети се на лактот на Пике врз Пепе во првиот дуел на Бернабе. Е сега, за лакт директно во тил нема црвен картон, а за ставање на лакт врз нечие рамо, има црвен нели? Браво! Типично за навивач на Барса.
Па јас прв се потсетив за лактот на Пике врз Пепе во првата утакмица. Пике тогаш доби жолт картон и Рамос доби жолт(црвен). Не знам што не е јасно.

Што е битно кога е пишан голот на Алвес? Случајно да не беше нерегуларен?
За другиот дел истиот муабет се врти веќе 2-3 дена, не вреди едно исто да се повторува.

*Нека ти текнат какви беа вашите коментари, кога на Барселона не и беше досуден чисти пенал против Еспањол.
Значи тогаш ве болеше кур, што Барселона била оштетена. Епа сега мене ме боли кур што Реал бил оштетен(а не беше).

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Па јас прв се потсетив за лактот на Пике врз Пепе во првата утакмица. Пике тогаш доби жолт картон и Рамос доби жолт(црвен). Не знам што не е јасно.

Што е битно кога е пишан голот на Алвес? Случајно да не беше нерегуларен?
За другиот дел истиот муабет се врти веќе 2-3 дена, не вреди едно исто да се повторува.

*Нека ти текнат какви беа вашите коментари, кога на Барселона не и беше досуден чисти пенал против Еспањол.
Значи тогаш ве болеше кур, што Барселона била оштетена. Епа сега мене ме боли кур што Реал бил оштетен(а не беше).
1. Пике доби жолт картон за ситуација во која се дава ДИРЕКТЕН црвен картон. Според правилата кои беа воведени пред 2-3 години, јасно стои дека секое користење на лакт во воздушен дуел (удар со лакт во глава на противникот), се казнува со ДИРЕКТЕН црвен картон. Ама Пике си доби само жолт и никому ништо. А што му напрае Рамос на глумецот Бускетс за да добие жолт картон?? За ставање рака на рамото на противникот се добива црвен картон? Е извини, ова стварно не го знаев.
И не ми споредуј ПРВ жолт, со ВТОР жолт. Скоро секогаш, старт за жолт картон се толерира доколку играчот има веќе добиено еден жолт картон. Така да, не мешај баби и жаби.

2. Што е битно? Па ако не е битно, зошто го пишал во 44-та минута?? Точно не е битно, доколку имало 3 минути продолжение а голот паднал во 47. минута (92.). Ама со оглед на тоа што имаше 1 минута продолжение, а голот падна во 47-8 минута, судијата изгледа сакал да напрае некого будала. Затоа и доби казна Тешеира, зошто не е ни малку битно...

3. Да, точно е дека не болеше ку*от дали Барса била оштетена. Ама знаеш зошто 70% од луѓево на форумов ви го збореа тоа? За да осетите како е, зошто титула во ЛШ зедовте со помош на судија и уште безброј утакмице кј што сте ги добиале со помош на судија, е затоа ве дупеше цел форум.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
1. Пике доби жолт картон за ситуација во која се дава ДИРЕКТЕН црвен картон. Според правилата кои беа воведени пред 2-3 години, јасно стои дека секое користење на лакт во воздушен дуел (удар со лакт во глава на противникот), се казнува со ДИРЕКТЕН црвен картон. Ама Пике си доби само жолт и никому ништо. А што му напрае Рамос на глумецот Бускетс за да добие жолт картон?? За ставање рака на рамото на противникот се добива црвен картон? Е извини, ова стварно не го знаев.
И не ми споредуј ПРВ жолт, со ВТОР жолт. Скоро секогаш, старт за жолт картон се толерира доколку играчот има веќе добиено еден жолт картон. Така да, не мешај баби и жаби.
Зошто се правите дека не сте виделе или стварно не сте виделе!? Па Рамос го удри бе Бускетс...имате клипови гледајте ги и ќе видите дека има удар.

Ако добро велиш се толерира за втор жолт ама на Рамос тоа му беше 3-4 прекршок за жолт картон, удираше директно во нога неколку пати...значи со ударот над Бускетс ги потроши веќе кредитите!

Kajgana Shop

На врв Bottom