^ ne treba da pravis sporedbi, Real od pocetok ima osigurano +9, A.Madrid-Getafe-Espanyol . A poslednite godini ovie 3 ekipi, protiv Barca igraat ko da im e posleden u zivot
Гетафе??? Екипа која до пред прошла година редовно им откинуваше поени на Реал? Дај не заебавајте. Тоа што последниве две сезони се баеѓи ослабени и Реал лесно ги добива, незначи дека им ги пуштаат. Да не забраемо како Осасуна игра против Реал, а како против Барса. Да не забраемо што све напраеја лани за да не тепа Реал. И шо сеа, ја или некој друг фан на Реал треба да речем дека Осасуна намерно го праеше тоа за Барса да биде шампион? Не! Тоа им е у крв, против Реал ако треба ќе искршат и нозе и све само да не изгубат. Тоа е тоа.
Еспањол - Барса, ти е исто како Тетекс - Шкендија. Ривалството е далеку поголемо од она меѓу Реал - Атлетико. Затоа и секогаш играат против Барса како да им е последна утакмица. Викате се радувале како да освоиле титула, или како да ја тепале Барса. Па нормално, и ја би бил пресреќен доколку Тетекс и откине бодови на Шкендија за Вардар да и побегне + неколку бода, а и ти исто би се чуствувал.
Така да, џабе праете овде некој муабети како некои тимови им помагаат на други.