Пријателство vs. Љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Anele
  • Време на започнување Време на започнување
не пго прави тоа што не сакаш тебе да ти го прават. Но за жал, ја не знам девојка што немала проблеми од типот другарка со бившиот, другарка со симпатијата, другарка со тој што се мувала вчера и сл. Што значи дека може и стварно да ти се случи да се заљубиш во ,,симпатијата" (никогаш не викај никогаш). Прашањето е што тогаш?

Mislam deka imame razlicna pretstava za toa sto znaci da si fraer. Pogresno me razbra izgleda. Spored mene e fraer onoj koj moze da ima mnogu devojki no e so edna i taa istata ja pocituva i saka. Sto togas?

да, спротивни ви се сфаќањата, тоа е очигледно, само што таа е у право а ти не си!!!
како може таков тип да биде фраерспоред тебе...
бидфејки у ова време тешко се среќаваат луѓе(машки и девојки,се разбира) со долги врски, според мене оние машки кои имат девојка и се у долга врска со нив, се уствари фраери...
дали е фраер човекот кој цепа некои курви или спонзоруши??
дали е фраер дечко кој секој викенд пие ко неарен и се мува со различни типки???
хммм... НЕ!!!!

да, спротивни ви се сфаќањата, тоа е очигледно, само што таа е у право а ти не си!!!
како може таков тип да биде фраерспоред тебе...
бидфејки у ова време тешко се среќаваат луѓе(машки и девојки,се разбира) со долги врски, според мене оние машки кои имат девојка и се у долга врска со нив, се уствари фраери...
дали е фраер човекот кој цепа некои курви или спонзоруши??
дали е фраер дечко кој секој викенд пие ко неарен и се мува со различни типки???
хммм... НЕ!!!!
Mlad gospodine da ne imate problemi so vidot?:helou: Pa jas ova istoto go tvrdam celo vreme...a za toa dali ima dolgi vrski, na tvoja vozrast tesko...:smir:

Sto koga momceto koe i se dopaga na vasaat najdobra drugarka e zagreano za vas?Momceto e neviden fraer i ete za belja i vas vi se dopaga. Sto togas?
Momcinja- vi se slucilo da skarate dve drugarki?
Devojki- dali treba da ima karanica vo slucajov? kako bi izreagirale da ste na nekoe od mestata na devojkite vo slucajov? Dali treba da se izbere prijatelstvoto pred svojata sreka? Sto mislite?

Никогаш не би посегнала по официјален дечко на моја другарка, затоа што барем оние кои што ми се вистински пријателки ги сакам многу повеќе од секс за една вечер, а и моите пријателки се доволно паметни за да бидат со дечки што никогаш не би посегнале по нивни другарки, што значи ситуацијата е благо невозможна.

Додека ако ситуацијата е поинаква, ако нема врска, туку има само допадливост, тоа е веќе сосема поинакво поставување на работите, тогаш би, чисто затоа што ако некој ми влезе под кожа ќе сакам да го имам покрај себе.
Среќа што сите имаме комплетно различен вкус за мажи што ни во сон не би одела со нивните дечковци, ниту пак тие со моите.

Едно од ретките правила кои ги почитувам, дури и да не станува збор за блиски односи со девојката е да не се мешам во нечија врска.

Ми се случило ова.
Ако другарка ми е ептен загреана за дечкото и многу сака нешто со него и го посакувала уште пред мене нема да направам ништо со него.
Ако само малку и се допаѓа и не планира ништо сериозно и има само некои мали симпатии и ако е во ред од нејзина страна и не се лути можам да пробам нешто со него.
Ако таа сака да направи нешто со некој кој мене ми се допаѓа прво очекувам да ме праша што мислам за тоа.

Ми се случило ова.
Ако другарка ми е ептен загреана за дечкото и многу сака нешто со него и го посакувала уште пред мене нема да направам ништо со него.
Ако само малку и се допаѓа и не планира ништо сериозно и има само некои мали симпатии и ако е во ред од нејзина страна и не се лути можам да пробам нешто со него.
Ако таа сака да направи нешто со некој кој мене ми се допаѓа прво очекувам да ме праша што мислам за тоа.
Тука е главниот проблем. Еве јас и ти сме другарки и свиѓаме ист ,,фраер"(пу пу пу скраја да е фраер да свиѓам). Кажи ми,дали ти би ми кажала дека ти пречи мојот обид да правам нешто со него? Нормално дека не. Дури и да кажеш дека да, ќе излажеш и ноќно време нема да моеш да спиеш, ќе ме оговараш сто шеес години унапред... Been there, done that...

Кажав дека сум се нашла во таква ситуација.
На моја другарка и се допаѓаше момче што знаеше дека го свиѓам и јас.
Дојде и ми кажа како стојат работите.И кажав дека веќе подолго време чувствувам поголеми симпатии кон него и дека нема да ми биде сеедно ако таа сака да направи нешто.Ми рече дека потполно ме разбира.Не направи ништо со него и до ден денешен веќе неколку години сме уште најдобри другарки.

Фраер, дефиниран со горенаведенава дефиниција - е оксиморон. Со тоа што и станува верен дечко на девојката, престанува да делува на начин што би привлекувал поголема маса девојки кои се залетуваат. А девојките се залетуваат по фраери кои се најчесто - слободни, згодни и со пари. Со други зборови - спонзоруши. Фала на пажња.
П.С. Се извинувам на искреноста, ама ми се гади дефинитивно од спонзоруши.

А ако не ДЕЛУВА туку ЛИЧИ? Оној мојон не е слободен и не е со пари преполн, па имам видено како го зјапаат и по плажа и по кафичи. И он се загледува, не велам не, фала Богу, машко е и чудно и безвезно ќе ми беше ако не го прави тоа, ама знам како и јас и другарките го голтнавме со очи прв пат кога го видовме, зошто за други би било различно?

На темата - додека е се на симпатија практикувам слободна и фер борба, која го фати - нејзин е. Ако некоја се затрескува - се повлекувам и и го оставам на неа. Иако јас и двете најдобри другарки немаме ист вкус за мажи. Може за некој да кажеме дека е убав, ама карактерно трите бараме различни работи.

Нема да ти биде глупо да ги глеаш заедно ако ја одбере нејзе..а и да знаеш ека она знае дека си го свиѓала!?
Или ако те одбере тебе,а ти знаеш дека на нејзе и се свиѓал..и треба да се лигавиш со него пред неа..?
За болдираното..Фраер е типот се додека не ве откачи двете а?После кретен станува..
Бреј женииии

инаку кај нас е која прва кажала дека го свиѓа ,другите не го чепкаат,едноставно го гледаат како другар и свиѓач на другата..
Не се десило ради „фраер’’(читај: билокое машко) да се расправаме,никој не е вреден колку нашето другарство,апсолутно никој..
Ако ми каже другарка дека некој и се свиѓа,за мене тој не постои како можен кандидат.
ми се има случено некоја другарка и јас да иаме свиѓано ист фраер па она да се смува со него и не ми било воопшто глупо фер плеј крај на програмата јас не можам да му всадам на типот мене да ме свиѓа во главата а глупо е ако двајцата се свиѓаат јас да стојам помеѓу нив само поради тоа што прва сум рекла итн за мене тоа се глупости ,ама истото важи и за нејзе.

А за тоа типот е кретен ,па сите жени го прават тоа на крај така оди тоа ,сеа ќе се лажеме не ги нарекуваме кретени и не ги оговараме кога ќе ни ранат егото ...

Хмм.. пријатество вс љубов?
Па и пријателството е љубов.. само не „таква“ .. хехе..
Па.. пријателството води..
Во најповеќе од случаите можеш да имаш повеќе пријателки одколку девојки ( можно е да имаш и повеќе девојки .. само.. ) :d.:vozbud:

Ја имам целата среќа на светов бидејќи го имам најспецифичниот вкус за машки т.е. барем до сега, не ми се совпаднал со ниту една другарка. Затоа, таква белја сум немала. Лаки ми!!!:vozbud:
А ако некој мене ми се свиѓа, па се случи некое чудо истиот тој да да е загреан за моја другарка ... одма ќе ми се одсвиѓа. Си кажав ... преспецифична сум во тие глупави ситуации. Туѓото го нејќам, а своето секако не го давам.
Под "своето" мислам на тој кој е загреан само за мене.

"drugarka"

Iskreno jas se imam druzeno so devojcina zasto mi se svigale...imase edna natasa tolku mi se svigase abe ne znaes...mislam deka i bev onaka bas zaljuben vo nejze, stanuvav so pommislata deka moram da ja vidam da izleme na kafe ili da dojde...ama nikako da i se pustam, i pominuvaa denovi meseci god jas celo vreme drugar so nejze...kako sto pominuvase vremeto taka natasa se poveke i poveke mi se dopagase...pravo pice stana trkalezni gzinja prekrasni gradi prava moma sto bi rekla baba mi...drugarite na mene reagiraa kako sum mozel da setam vakva devojka a so nejze nisto da ne pravam...mene vo toj period mi bese ok sakav zamisli samo da ja gledam onaka da me opiva so pogled...pokasno drugarkami pocna da ja faka pubertetot pocna da izleguva so maski so moi drugari drugarki..koga eden den navrakajki se nakaj doma go zabelezuvam jugoto na drugarmi celoto razdrmano, se sokriv vo grmuskata sakav da vidam koj ke izleze od kolata...i zamisli izleguva natasa taka busava vo kosata nasmeana...se pocustvuvav epten ljubomoren...utredenta drugarov dovaga kaj mene na gosti i si pravime opsti komsiski muabeti i onaka usputno go prasuvam kaj bese vcera so pravese...ovoj se nasmevnuva i mi kazuva " e drugarce drugarce ti dodeka ja setas drugi ke mi ti ja ebat "...epten se razocarav i stvarno bese vo pravo...ne pomina dolgo vreme dodeka jas ne i pobarav i mi dade i na mene...
So sakam da kazam so ova NE moze da postoi odnos Drugar i Drugarka ako edniot na nekogo mu se dopaga odnosno go sviga...koga togas ke se desi nesto gjabe ne cekajte gjabe ne gubete vreme...napadnete so site svoi sili napred...nekoj ke kazat ke se izgubi drugarstvoto...koe ebano drugarstvo koga nekoja mi se sviga...pa neli sum vo pravo:drk:

се имаше случено кај нас во друштво т.е една девојка да ја меркаме двајца,но сепак кога увидов дека она повеќе го обича другар ми а и он беше како бесно куче напален по неа едноставно си се повлеков бидејќи тука немав веќе што да барам,а и цела среќа он прв кажа дека му се сиѓа па ја бев цело време посматрач кој си ја чекаше шансата која сепак не ја добив,и за среќа денес истиот тој пар се надевам дека среќно ќе си ја продолжат врската во една поинаква форма наречена брак.

Mi se nema sluceno vakvo nesto.. a ne ni sakam ,obino so drugarkite imame razlicen vkus za maski pa i ne veruvam deka takvo nesto bi mi se slucilo:baeh:

Za ovoj problem odamna imame rascisteno so drugarkite. Ako nekoj sto i se sviga nejze, me bedisa mene, ako mene mi se sviga toj de4ko jas mozam da otidam so nego bez da se grizam deka taa ke mi se luti, i obratno. Sto sum jas kriva sto toj me odbral mene ili sto e taa kriva sto toj ja odbral nejze. Zivot ide dalje, neka ode drugarkata so nego jas ke najdam drug. E sea boli da go gledas toj so go sakas so tvoja drugarka, ali toa e, ke se pomiris so sudbinata i gotovo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom