Пријателство со желба за повеќе...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Има личност со која сте многу добри пријатели,нема нешто што не знаете за неа и обратно,но...се случува да се заљубите во неа.Таа одбива да бидете пар,но сепак сака да продолжи вашето пријателство.Дали го прифаќате пријателството со надеж дека некој ден и таа ќе ви ја возврати љубовта?Дали мислите дека вашето срце може да го толерира тоа пријателство кое се надевате дека ќе прерасне во нешто поголемо?

баш во ваква иста ситуација се наоѓав/наоѓам. бевме прилично долго време нераздлени другари, буквално неразделни па кај мене се јавивја други емоции. собрав храброст му кажав шо е како е, убо ми кажа на мн убав начин дека сака да продолжиме само другари да бидиме ... јас прифатив не можев да не прифатам. после то извесно време малце се оддалечивме па малце ја подзаборајв. ете сеа почнавме пак интензивно да се дружиме и пак некако осеќам дека почнуват да се јавуват истите чувства кај мене ... јебига, не знам шо да се прај, ситуација никаква ни да бидиш другар со неа ни да не бидиш ни да пробаш пак за појќе од другар ни да не пробаш:jaj:

Тоа ми е дефиниција за патетика.
Ебаве попалените мајмуни, имам ваква другарка и иако е smokin hot, никад немам ниште перверзно помислено околу неа.
Ако веќе се деси, океј you'll take a shot. Ако не произлезе ништо - чаопријатно.
Ако останете до персоната со надеж дека некогаш ќе биде нешто тоа веќе не е пријателско настроена релација.

Има личност со која сте многу добри пријатели,нема нешто што не знаете за неа и обратно,но...се случува да се заљубите во неа.Таа одбива да бидете пар,но сепак сака да продолжи вашето пријателство.Дали го прифаќате пријателството со надеж дека некој ден и таа ќе ви ја возврати љубовта?Дали мислите дека вашето срце може да го толерира тоа пријателство кое се надевате дека ќе прерасне во нешто поголемо?

Искрено мн, се зближувам со одредени женски појави, некако свесно им оставам да ми навлезат под кожа, е тогаш сум ранлив и осетлив, на неколку наврати сум имал ’ такви другарки ’ со емоции, не е исто како пред и потоа, сме продолжувале со дружење и се, ама полека полека таа дружба изумирала, додека и јас сум се наоѓал во таква ситуација, и криво ми е што немам храброст да ја изнесам вистината на виделина:smir: пичка во душа, но некако во задње време, мн, ладнокрвен станувам, па така мн, малце ситници и работи ги ставам на душа, и неможам да се замарам, едноставно ништо не допира до мене, а имам искуство од мој другари, каде што дружбата, тие пријателски дешавки препраснувале во големи врски, и прекрасно поминато време, едноставно си ги знаат сите слабости и доблести, понекогаш се занемарува и таа физичка привлечност, и нормално дека преку ноќ ништо неможе да ве придизвика или да се роди љубов, но постепено се си доаќа , чекор по чекор:pipi:

Da bi prifatila sekko, no ne bi se cuvsvuvala isto kako porano poradi fakot deka sum odbiena..:toe:

Да, најубавите врски почнуваат со пријателство и силна желба да станете поблиски и се заљубите еден во друг.Тоа е идеален почеток на една среќна врска.

Normalno prvo prijatelski sve ,pa posle edna nedela mjam mjam ... nie li bevme prijateli se prasues :vozbud:

ова е одговорот на прашањето дали постои пријателство меѓу машко и женско ...

јас редовно се заљубувам во девојките кои ми стануваат блиски другарки. на накои не сум им кажал, на некои сум им кажал. од вториве, некои ми се сеуште пријателки, со кои можам да имам муабет за се, со некои други сум изгубил контакт, но тоа е мислам по моја кривица.

така да, ако ти се допаѓа најдобриот другар, слободно разговарај за тоа со него. ако е навистина добар другар ќе те разбере, и ако не се чувствува исто, ќе гледа да ти каже на начин на кој нема да те повреди.

секогаш разговарајте отворено за се со тие најдобри другари кон кои чувствувате нешто повеќе. крај на крај, затоа и сте се заљубиле, заради личноста во нив, заради блискоста, довербата...

Пријателство е најсигурен начин да имаш некој покрај себе за цел живот.
:justsayin':

Имав едно пријателство од 2 години ,шо освен некоја залутана мисла дека може да биде нешо повеќе сум немал нишо друго се деси најлошото што можеше да се деси,без причина( барем од моја страна ) да прекинеме секаков контакт....за жал она си увртела у глава дека сум и се пуштал цело време...а она ме гледала ко другар...ете и тоа постои , сите нејзини другарки знаеле дека и се пуштам а ја незнам :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom