Причини за неверство?

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
Чести се случаите кога партнерот се вади на тоа дека ве изневерил само за да се убеди дека со друг/а не може да му биде поубаво отколку со вас.

Смешен изговор, кој не заслушува прошка.
Кој го има ова кажано жити се? Ако некој го каже ова, значи незнае да се извади од ситуација, ма да и нема правдање за неверство.

Кој го има ова кажано жити се? Ако некој го каже ова, значи незнае да се извади од ситуација, ма да и нема правдање за неверство.

Пример од животот на особа која многу ми значи.
Не измислив ништо :toe:

И да, за неверство, нема правдање.

причина за неверство може да биде било какво незадоволство од страна на партнерката барем према мене.....а искрено порадо би и раскинал па би си нашол некоја која ќе ги задоволи моите барања отколку да изигравам дете и да ја изневерувам.

нема љубов,нема комуникација,промена на некои навики на партнеро,одалеченоста,влијание од средината,страст и сл

Сосема се согласувам со ла-лока, постојат повеќе причини за изневерување
- потрага по авантура
- неискусност па потреба од почеста и поголема промена
- алкохолизам и сл
- отсуство на комуникација и разбирање во врската
- лош секс во врската
- монотнија во врската

нема оправдување за изневерувањето... причини може да има милион, ама ниедна не е доволна за да го оправда самиот чин... тоа е мое мислење...

Најчесто пијанство или претходна расправија...

Секс!!

Единствена вистинска причина!

Секс!!

Единствена вистинска причина!

Хаха, ова е малку очигледно, не? :)
Сексот е изневерувањето. Овие сакаат подлабоко да копаат, као у стил зашо секс? Не ги сфаќам ни јас. :icon_lol:

Богами да, али ако прочитав и коментари у друга конотација, затоа го истакнав сексот. Да не кружимe за џабе, бидејќи од истиот произлегуваат многу проблеми, сакале да признаeме или не :)

а искрено порадо би и раскинал па би си нашол некоја која ќе ги задоволи моите барања отколку да изигравам дете и да ја изневерувам.

Фала му на господ некој паметен. :smir: Истото би го направила :)
Иначе има бе .. ако сакаш да извараш можеш 101 причина да најдеш. Досадно ти било, си била пијана, не ти бил доволен само он .. блаблабла. И да .. и јас се прашувам зашто тие што изварале повторно се враќаат кај партнерите. Ако веќе си го изварал значи не го сакаш доволно, не те задоволува у не знам каков поглед (најчесто секс) .. што полов орган бараш пак со него/неа?

Причини за неврство не знам кој да ги наведам би можеле да бидат било која ситница или онака `из чиста мира`.. лесна работа е тоа. Последно неверство ми беше од една апсурдна причина што во мене тој гледаше добра и мирна девојка, никаков лош збор за мене не беше кажан и на некој начин ме гледаше како трофеј а не заради тоа која сум јас навистина многу малку ме познаваше и јас си ја зедов дозата `double` ;) ..и се се заврши со тоа и не пробав да се вратиме пак на старото никогаш. Неверство опростувам единствено еднаш во врската, според мене помага добра лекција научуваш, јас научив и мислам дека нема повторно тоа да го направам... не би требало.

Неверство опростувам единствено еднаш во врската, според мене помага добра лекција научуваш, јас научив и мислам дека нема повторно тоа да го направам... не би требало.

Па да, во право си тоа не е добра, тоа е одлична лекција а човекот учи додека е жив нели све лекција до лекција :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom