При убод од оса или пчела

• Креатор на темата Креатор на темата Milena*
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 октомври 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
Што би сториле? Има различни начини за смирување на болката и црвенилото како што се

мачкање кал
ставање мраз
мачкање со кармин

Кое е најдобро? Ставањето МРАЗ дефинитивно. Што вие мислите?

so zlaten prsten da se trie mestoto.....taka mi imaat mene praveno...ne znam zoso :toe: :)

За оса се зима чкорче се трие две-три минути на местото на убодот и проаѓа одма,за пчела немам поима пошто не ме јаделе ич.

Ја као шо се сеќавам еднаш ме касна пчела коа бев у Драчево, и одма ми шлапнаа кал на рукава, ама копиљ бев тогаш :)

Последниот пат кога ме касна оса ништо од тоа што мачкаф не помагаше, на крај наредниот ден со уште повеќе отечена рака ми шибнаа една инекција и се сред се.

ако ве убоде оса или пчелка!згмечете ја и нема тоа да го повтори!:pos: ај сега сериозно!ме има каснато оса!и ми стави ја една тревка!расте насекаде мислам!ја има и кај мене во двор!мислам дека се вика жилавец!и од неа ми пројде одма!

Има маст се вика Синопен и важи против секакво чешање од било кои инсекти и го намалува отокот. Сум го користела за после убод од комарец, а за оси, пчели незнам, ама сепак индикациите на маста се тие. Иначе е некои 30-40 денари.:salut:

Кога бев 12 години со еден другар почнавме да се заебаваме и фрлавме камења во едни треви..и глупаков да погоди некој пчеларник...кога излеваат пчелите нозете ми ги направиа балон...околу 20 пати бев убоден на нозете и на рацете...тогаш право во болница инекции инфузија...

Како малечка ме имаат касано 2-3 пати и секогаш сум се мачкала со Фенарган-крема против убоди и веднаш ми се смирувало црвенилото или отокот.Исто така,многу добра опција е и мразот,а за други лекови не знам,не сум ставала ни кал ни инекции:toe:Фала Богу,од тогаш па до сега ме немаат повторно каснато:pipi:

Кога бев 12 години со еден другар почнавме да се заебаваме и фрлавме камења во едни треви..и глупаков да погоди некој пчеларник...кога излеваат пчелите нозете ми ги направиа балон...околу 20 пати бев убоден на нозете и на рацете...тогаш право во болница инекции инфузија...

:pos2: a zamisli pu pu pu na faca da te iskasaja?:)
srce lele te bolese mnogu? :(
mene dva pati me ima kasnato ama koga bev pomala....paa....bolese kolku sto pametam :icon_eek: so zlaten prsten me triea na mestoto

Е и мене мнг пати ме има каснато оса...Еднаш играв фудбал,ме касна....Ама док отидов дома не ме болеше толку...!А кога ме касна таму кај баба ми кал ми ставија и помина...
Ова за прстенов првпат слушам :smir:

e ako me kasnat idam direktiva u bolnica na inekcija poso sum alergicen taka da ???

Како мал со баба ми поминував покрај шут со ѓубре и имаше многу оси и ме касна во окото. И знам дека многу болеше ми ставија мраз и толку се сеќавам

:pos2: a zamisli pu pu pu na faca da te iskasaja?:)
srce lele te bolese mnogu? :(
mene dva pati me ima kasnato ama koga bev pomala....paa....bolese kolku sto pametam :icon_eek: so zlaten prsten me triea na mestoto

Болеше многу....
Среќа бев во куси панталони па не го примав и во Јајата:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Другарот и на мадињата беше укасан.:pos2::pos2::pos2::pos2:

И оси и пчели ме јаделе...пчела еднаш додуша...и ми отече цела фаца комплетно, наредниот ден. А ме боцна точно на носот, меѓу очите, а бев целосно деформиран во фацата како Роки против русинот во Роки 4, на крајот од борбата.
И една инекција, синопен апчиња и за 2 дена немаше ништо.
Кога ме бодат оси, обично отекувам, така да, веднаш одам до болницата, ми маваат една инекција, од неа многу ми се спие, и се завршува приказната до наредниот ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom