jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.645
- Поени од реакции
- 27.609
Ај прочитај убаво што сум пишал и пронајди каде сум ти ги трупнал Американцитеistata prikazna ja vrtis celo vreme. ne znam sto mi trupas tuka za amerite ova amerite ona. za mene amerikancite (odnosno nivnata politicka elita) se najgolemite svetski kriminalci od vtoriot svetski rat navamu, nitu im ja sakam politikata nitu im go sakam sistemot. no toa ne znaci deka sega ke bidam na strana na rusite koi imaat obid da napravat genocid vrz ukraincite i sakaat protiv nivna volja da gi prisvojat. kao sega protiv amerikancite sum, pa ke bidam na strana na rusite bilo sto i da pravat. nikogas vo zivotot ne sum razmisluval na toj nacin. da bi me sledel podobro i da bi me poznaval licno bi znael deka sum covek koj postojano zboruva i potsetuva za zlostorstvata na amerikancite (vietnam, bliski istok, jugoslavija, sredna i juzna amerika, ustvari skoro segde), ama malo morgen deka zaradi toa sega ke bidam protiv ukraincite samo deka kaj niv se vmesani amerikancite. mnogu dobro znam deka aktuelnata vlada na ukraina e poslusna na amerikancite, pred ze evreon, ama isto taka dosta vreme sum pominal vo ukraina za da znam deka na etnickite ukrainci (koi se mnozinstvo vo drzavata) preku glava im bese od rusite uste daleku pred 24.02.2022. nema sega deka amerikancite gi koristat kako alatka da bidam protiv niv.

Јас само кажав факти, во оваа криза САД ќе излезе полесно на грбот на Европа. Европјаните се бескичмењаци и токму фактот што немаат вооружување ниту стабилна безбедносна политика (што ти ја сметаш за неважна), ќе плаќаат рекет на САД за да ги заштити од бабарогата Русија. Тоа што Европа ја водат инфатилни и неписмени политичари, кои им коленичат на САД, не значи дека сум ти ги трупнал САД и дека не ги критикуваш за нивните злодела. Тоа е само гола вистина што ти ја кажувам. Сакал ти или неќеш индиректно си слуга на САД и дел од твоите пари ќе одат во буџетот на САД на далеку преценето оружје кое ќе има задача да ги извади Американците од криза на твоја сметка. А да не збориме за „независната“ енергетска политика, која ќе значи далеку поскапи Амерички енергенси и ред друг сексуални пенетрации кој ќе ви ги удрат Американците.
А што се однесува кој сака да направи геноцид во Украина, зборат актите во последните 8 години. Непрестано 8 годишно бомбардирање на цивили, 14К жртви, забрана на Руски јазик, отворено провикување на геноцид на државни телевизии, нацисти згрижени во безбедносните структури и величање на нацистички злосторник од вв2 Степан Бандера. Све е тоа фино лепо документирано и тоа од западни извори. Само што ете, ти си бил во Украина и си видел, се е ок. Можеби ако ги извадиш розевите очила и ќе видиш нешто.
Последно уредено: