- Член од
- 3 јули 2016
- Мислења
- 208
- Поени од реакции
- 653
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, самите р'тат и од еден компир се создаваат повеќе...Компири никнуваат и од парче компир не мора мали семенски компирчиња, ете ти проблемот со семето е решен.
Kartoffelkopf, мене ми е секогаш интересно и знаеш да ме добро насмееш со твоите постови.Аха, нема и нема да има наскоро ... не само компири.
За своето производство, Русија зависи од увозот на семиња од Европа и наjвеке од Холандија- От внос: соја 80%, зеленчуци 100%, сончоглед 73%, царевица 58%, захарно цвекло 98%, картофи 90% !!!
А тоа што е од Европа се должи на сличните почвени и климатски услови, не може да се увезува семе од Индија на пример, а во Воронеж да очекуваш принос.
Од главнате храни само пченицата и јачменот се независни, се останато пиздец..
www.slobodenpecat.mk
Ќе ти праќам секој ден слика од домашната температура за да не се грижиш.![]()
KO NEMA ZA RAČUNE GREJAĆE SE U KOLEKTIVNOM CENTRU Nemci razvijaju planove za zimu, plaše ih nestašica gasa i cena struje
Vlasti nemačkih gradova formiraju krizne štabove i razvijaju planove kako bi omogućili grejanje građanima koji tokom predstojeće zime ne budu mogli da plaćaju račune, piše "Bild".www.blic.rs
за сите ѓерманци натурализитани, ќе се греете у логор зимоска![]()
Ќе ти праќам секој ден слика од домашната температура за да не се грижиш.
За што им се пари на Украинците?еве игорче едно и за тебе, наскоро ќе го проголтате лајното и ќе легнете на брашното, пред да ја колабрирате цела Европа се надевам.
![]()
Италијански весник: Германија блокира 9 милијарди евра помош за Украина
Италијанскиот весник „Кориере дела сера“ објави дека Германија блокира 9 милијарди помош од ЕУ за Украина. Според изворите на весникот, Германија повеќеmakfax.com.mk
За што им се пари на Украинците?
Parite za vili u Shvicarska a oruzhje za crna berza..so dva zbora crna dupka.za vili u svicarska...
Aјде без fake news от путиниски парцали како makfax.еве игорче едно и за тебе, наскоро ќе го проголтате лајното и ќе легнете на брашното, пред да ја колабрирате цела Европа се надевам.
![]()
Италијански весник: Германија блокира 9 милијарди евра помош за Украина
Италијанскиот весник „Кориере дела сера“ објави дека Германија блокира 9 милијарди помош од ЕУ за Украина. Според изворите на весникот, Германија повеќеmakfax.com.mk
Aјде без fake news от путиниски парцали како makfax.
Даj да видиме новината во оригинал и решението на германците да блокират помошта...
Aјде без fake news от путиниски парцали како makfax.
Даj да видиме новината во оригинал и решението на германците да блокират помошта...
А од Corriere Della Sera директно?