- Член од
- 3 јули 2016
- Мислења
- 201
- Поени од реакции
- 627
Да, самите р'тат и од еден компир се создаваат повеќе...Компири никнуваат и од парче компир не мора мали семенски компирчиња, ете ти проблемот со семето е решен.
Kartoffelkopf, мене ми е секогаш интересно и знаеш да ме добро насмееш со твоите постови.Аха, нема и нема да има наскоро ... не само компири.
За своето производство, Русија зависи од увозот на семиња од Европа и наjвеке од Холандија- От внос: соја 80%, зеленчуци 100%, сончоглед 73%, царевица 58%, захарно цвекло 98%, картофи 90% !!!
А тоа што е од Европа се должи на сличните почвени и климатски услови, не може да се увезува семе од Индија на пример, а во Воронеж да очекуваш принос.
Од главнате храни само пченицата и јачменот се независни, се останато пиздец..
Ќе ти праќам секој ден слика од домашната температура за да не се грижиш.![]()
KO NEMA ZA RAČUNE GREJAĆE SE U KOLEKTIVNOM CENTRU Nemci razvijaju planove za zimu, plaše ih nestašica gasa i cena struje
Vlasti nemačkih gradova formiraju krizne štabove i razvijaju planove kako bi omogućili grejanje građanima koji tokom predstojeće zime ne budu mogli da plaćaju račune, piše "Bild".www.blic.rs
за сите ѓерманци натурализитани, ќе се греете у логор зимоска![]()
еве игорче едно и за тебе, наскоро ќе го проголтате лајното и ќе легнете на брашното, пред да ја колабрирате цела Европа се надевам.Ќе ти праќам секој ден слика од домашната температура за да не се грижиш.
За што им се пари на Украинците?еве игорче едно и за тебе, наскоро ќе го проголтате лајното и ќе легнете на брашното, пред да ја колабрирате цела Европа се надевам.
![]()
Италијански весник: Германија блокира 9 милијарди евра помош за Украина
Италијанскиот весник „Кориере дела сера“ објави дека Германија блокира 9 милијарди помош од ЕУ за Украина. Според изворите на весникот, Германија повеќеmakfax.com.mk
za vili u svicarska...За што им се пари на Украинците?
Parite za vili u Shvicarska a oruzhje za crna berza..so dva zbora crna dupka.za vili u svicarska...
Aјде без fake news от путиниски парцали како makfax.еве игорче едно и за тебе, наскоро ќе го проголтате лајното и ќе легнете на брашното, пред да ја колабрирате цела Европа се надевам.
![]()
Италијански весник: Германија блокира 9 милијарди евра помош за Украина
Италијанскиот весник „Кориере дела сера“ објави дека Германија блокира 9 милијарди помош од ЕУ за Украина. Според изворите на весникот, Германија повеќеmakfax.com.mk
Не си баш најбистар, ама ајде.Aјде без fake news от путиниски парцали како makfax.
Даj да видиме новината во оригинал и решението на германците да блокират помошта...
јас мислев дека вие бугарите секој документ можен го поседувате, ти вака суљив си ми.Aјде без fake news от путиниски парцали како makfax.
Даj да видиме новината во оригинал и решението на германците да блокират помошта...
Сега ќе стрчнам до трафика во Рим, нема проблем за тебе. Глуп си до толку, или глумиш?А од Corriere Della Sera директно?