- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 5.478
- Поени од реакции
- 12.530
Викаш не заслужиле на клоци да ги шетаат низ Катманду?!
Жал ми е што само ние сме со кубурот у г*з, па не возат едни дебили 35год
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Викаш не заслужиле на клоци да ги шетаат низ Катманду?!
Викам дека кога западните прават нешто, повеќе од веројатно тоа им е во корист и е на штета на сите други.Викаш не заслужиле на клоци да ги шетаат низ Катманду?!
Не знам ништо повеќе, освен ќејфовите како ги креваат на клоци.Викам дека кога западните прават нешто, повеќе од веројатно тоа им е во корист и е на штета на сите други.
Ти знаеш нешто повеќе за работите во Непал? Повеќе од глупостите во западните медиуми, за гласање на дискорд, и четџипити што бирал премиер?
Ајде. Кажи. Цел сум уво... Очи де.![]()
Тука немам што јас да кажам... Освен можеби - сочуство.се согласувам со @Vartolu над мене.. да не речам, ми го зема зборот.
Друже, ако Каја Калас и останати со колачиња им направиле Мајдан, меѓу РФ, Кина и Индија...Тука немам што јас да кажам... Освен можеби - сочуство.
Автоматски споено мислење:
Човек ќе си каже, луѓево научија многу од Мајдан и последиците од слични срања... Како да не. Кyp научија. И како што кажал Сантајана „...осудени се да им се повторува“.
И што се срамиш да кажеш кyp?Стварно за к*р не ги бива...
Значи не смее да има протест против власта, спонтано и од што им е смачено на луѓето?!Каја може само да пyши таклабас и да јаде бурек кога ќе и кажат да јаде бурек. Превратите и државните удари ги прават други многу поспособни (не за таклабаси туку за други работи). А ти ако сметаш дека овие што ги прават ваквите работи се сведуваат на Каја Калас и Викторија Нуланд, тогаш имаш уште леб за јадење... Уууште многу леб за јадење.
Автоматски споено мислење:
И што се срамиш да кажеш кyp?![]()
Јас ништо не знам за Непал.Значи не смее да има протест против власта, спонтано и од што им е смачено на луѓето?!
Така испаѓа? Во се мора дип-стејтот и хазарите да бидат вмешани?
Во Србија, од убавини испаднаа против режимот?!
Во Непал, што е "богу иза леџа", исто еу-нато имаат интереси?
Хммм.. чудна логика..
Тоа што младите газ преку глава бегаат баш од тие држави, нема врска изгледа...
Ni jas ne znan mnogu bas za Nepal osven deka e od gospod zaboraeno mesto, bez apsolutno nikakov strateski interes. Da sedis pomegju dve drzavi po so milijarda ziteli i da ostanis ajde nezavisen, togas sigurno ti fali nesto cim ne im se isplakja ni da te okupiraat. Tuku nejse drugo mi bese zborot.Значи не смее да има протест против власта, спонтано и од што им е смачено на луѓето?!
Така испаѓа? Во се мора дип-стејтот и хазарите да бидат вмешани?
Во Србија, од убавини испаднаа против режимот?!
Во Непал, што е "богу иза леџа", исто еу-нато имаат интереси?
Хммм.. чудна логика..
Тоа што младите газ преку глава бегаат баш од тие држави, нема врска изгледа...
Брате, во Непал просечна заработка дневница е 3.2 евра, а цената на лебот е 60 центи. Минималната плата е 100 евра месечно, додека синот на министерот за финансии со лајче од дијаманти срка супа. Епа сега направи математика, и да имаш во предвид дека 80% од вработените земаат минималец, а да не зборуваме за стапката на невработеност.Друже, ако Каја Калас и останати со колачиња им направиле Мајдан, меѓу РФ, Кина и Индија...
Стварно за к*р не ги бива...
Ова е појдовниот аргумент.Штом Каја пушачката го поздравува ова, значи јасно е на кого му одговара.
А да те прашам, океј е. Странците си имаат интереси и нормално е да ги боли цеф нас кој не води, тие си гледаат да си ги исполнат интересите.Абе и Груевски и владата негова беа за бркање по улици. Па видовме после нив што се случи.
И Јанукович беше за тепање. Еве сега со Зеленски им е далеку подобар животот на Украинците
Садам Хусеин и Гадафи беа диктатори и не чинеа, па после нив процветаа тие држави.
Асад не е за во друштвото погоре, пошто не сметам дека беше лош лидер. Што не го менува фактот дека ја растурија таа држава комплетно и после него е многу полошо.
Штом западот ти помага да смениш режим, не го прави тоа со добри намери. Ама кој да разбери.
Ќе научат и Србите за брзо.
Натаму тргнале работите. Тешко дека балканска држава може да се одбрани од специјална хибридна војна... Но Србите добро изиграа со Кина и Русија, можно е да имаат асистенти позади кулисите. Така да ваљда нема го да „научат“ (искусат) лошото. Како нас. И скраја да е - како Украинците/Либијците/Ирачаните. Итн.Штом западот ти помага да смениш режим, не го прави тоа со добри намери. Ама кој да разбери.
Ќе научат и Србите за брзо.
Стандардна западна шема за државни удари преку обоени револуции... Ги хиперболизираат негативностите. Ги дискредитираат позитивностите. Сѐ само за да се деси превратот. После ставаат своја марионета, и сѐ иде у кypaц.Абе и Груевски и владата негова беа за бркање по улици. Па видовме после нив што се случи.
И Јанукович беше за тепање. Еве сега со Зеленски им е далеку подобар животот на Украинците
Садам Хусеин и Гадафи беа диктатори и не чинеа, па после нив процветаа тие држави.
Асад не е за во друштвото погоре, пошто не сметам дека беше лош лидер. Што не го менува фактот дека ја растурија таа држава комплетно и после него е многу полошо.