The xx
Russia state-affiliated bot. ☑️
- Член од
- 8 април 2013
- Мислења
- 9.642
- Поени од реакции
- 18.684
Твоево мислење е резултат на децениско лажење, манипулирање, не е точно и далеку од реалноста.
Ако Германците себе си се сметале за супериорни, зашто правеле сојузи со други, зашто Украинците жестоко се противеле против одлуките на тогашното Руско раководство....
Украина на Русите им е малтене ко дома, све знаат, за све имаат информации, ама демек не можеле да ја спречат Нуланд да дели сендвичи или глупи се, па не знаат дека е подобро спречити, него лечити....
Како бе манипулирање? Па самите идеолошки планови и лица на наци Германија го граделе планот за лебнсраум на исток. Не го правеле Путин или Јелцин.
Или и тоа е според тебе децениско манипулирање? Со цвеќиња и локум отишле кај Русиве а ?
Знаеш милиони се убиени само поради тоа што биле Руси, Белоруси и Украинци.
Не треба тука перење мозок како се егзекутирани како од на заебанција луѓето. Села, цели градови.
Не се потребни тука советите да ти перат мозок, доволно е да отидеш до Белорусија и да поразговараш со народот таму. За Русија не треба да говорам.
Бандеровците посебно западните зошто не само против Русите, Украинците туку и против Полјаците вршеле злосторства?
Словените што биле добри со нацистите секако дека биле добродојдени. Истите тие Украинци, патем боље да го наречеме Бандеровци се сегашните кои се ултранационалистички настроени. Кои сонуваат за чиста Украина. Па мислам дека добија тоа што бараа.
Зошто правеле сојузи со други народи земји. Па секако дека правеле. Некои народи ги сметале за достојни да бидат сојузници на Ариевците. Јапанци таму, талјанци па дури и англосаксонците. За кои имале симпатии.
За Нуланд секако дека биле добро информирани. Но пресметките очигледно биле да ризикуваат и да си го вратат Крим пример. Или Донбас. Региони кои се руски. Тука јас немам што да им замерам. Едноставно обидинување на Руските региони и руси кон својата татковина. Бидејќи од Бандерашите неможеш да очекуваш дека ќе имаат симпатии кон Русија или русите.
И научи малце да дискутираш а не со обвинувања дека испрани ни биле мислењата и тн. Барем основен бон тон задржи.
Автоматски споено мислење:
Патем мене бафра ми е јасно што сакаш да кажеш. Дека 27 и кусур милиони жртви на СССР се измислица и дека се мастер план на болшевиците кои биле нели контролирани од Еврите за да го создадат рифтот меѓу нив и Германците кои биле ангели. Па сега незнам кој во каква завера верува, ама јас знам дека нема семесјтво во Русија, Украина, Белорусија која не дала жртва. И никаков факт ти немаш тоа да го побиеш. Дали го правеле тоа од љубов или од омраза.
Последно уредено:
Adm. Samuel Paparo, commander, U.S. Pacific Fleet. Image: US Navy