Nepal be, kakvo Skopje, kakva Bitola. A drugoto e logoto na Levica i sekoja slicnost e slucajna![]()

Абе па ти до толку ли си букваљист!
Со тоа сакав да речам дека иконографијата е идентична, дека државен удар каде и да се изведува (од страна на демократските сили) методологијата е иста, ама ти букваљист навистина почна да ми говориш Непал, а се мислев да не разбереш погрешно па додадов и Битола ама, ама ама...
Па Владе општо познато е дека “обоени револуции“ или по наше шарени куртонијади секогаш се во режија на демонкратските сили и со цел инсталација на уште “подобри дечки“.Kade vide deka izvrtuvam tezi, vistini itn itn.
Ne pravi levica sareni revolucii tuku clenstvoto nejzino pred da stanat blagonadezni levicari bile korisni idioti koi masovno zemale ucestvo ili vo najmala raka bile blagonakloni kon tie nasillni protesti vo rusenje na raznorazni rezimi, i otkako bez isklucok sekade im se izmocale vo faca od koga im ja zavrsile valkanata rabota stanuvaat Levicari
Za Kambodja ne tvrdam nisto, samo prasav dali taka bi izgledala edna drzava ako nikoj ne vi ja ukradi revolucijata, posto realno crvenite kmeri i nivnite fiks idei sto gi imaja mi se najslicni so stavovite na modernite levicari. A i tamu decata bile onie glavnite koi ja vodeja i isteraja revolucijata do kraj i posle upravuvaa so Kambodja kako sto upravuvaja.
Znaci ke povtoram, prasuvam, ne tvrdam nisto.
Револуција во политичка смисла е нешто сосема друго, со револуција се врши коренита промена и радикални системски и политички промени.
Во сегашниве куртонијади само се менва демонкратската елита и нема ништо заедничко со поимот револуција.
Со промена на демонкратски елити не се вршат никакви политичкиекономски или социјални промени туку се менват Курто и Мурто. (ако си учел од иста литература од која и јас ќе знаеш за што зборам, политички партии, политички странки, идеологија, политички системи, демократија, демократски елити итн итн се се тоа класични “симболи“ на демократски политички театар)
Кога напишав Левица не прави револуции мислев на шарените куртонијади инаку токму левицата прави револуции а десницата контрареволуции, ама за да не пишувам на широко скратив.
Ако пак прашуваш зошто ревлуциите скоро никогаш не ги дават очекуваните резултати и тоа е познато и речено во една реченица е богатите ја потплатува 1/2 сиромашни да ја убие другата и секогаш револуцијата пропаѓа а победник е богатиот.
Е ти Владе сакаш шарена куртонијада да продадеш како социјална револуција, затоа ти велам правиш замена на тези.
На времето се велеше продаваш муда за бубрези (инаку не е виц туку вистина за посета на турист во мето каде има корида и каде има и ресторани со разноразни специјалитети...).