Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
Se si kaza ama zbor ne spomna za sarenata i pritisokot so se vrsese vrz demokratski izbranata vlada i posledicite od istata, tamu przino, predvremeni , tehnicka, kurci palci. Tuka druze se krsese rabotata, i na povekjeto im bese jasno na kade odi rabotata. Na izborite togas samo se finalizira, pretpostavuvam posto si bistar, tebe toa ti bese jasno mnogu povekje od na drugite. I sto napravi togas, go izvaj kuburot koga pred oci sarenite ti ja ruseja republikata, krena nekoj saren na kloci posto neli jasno ti bese borbata. Glasase na izbori SDSM da ne dobie dovolno pratenici ? Sepak ti povekje gravitiras kon ulicna demokratija, ne jas. Sto vsusnost pravese vo tie revolucionerni vreminja tamu 2015, 2016 ako ne e tajna, do pred izborite, a i na samite izbori. Za odposle ne me interesira bas, ama za togas da posto si zemas za pravo da mi drzis lekcii.
Убаво ти пишува што правев, не прави се на Тошо:
Кога веќе станува збор за другата страна на приказната, а тоа е маршевите против тиранската платформа, излегував да.........
А никаде не пишав за кој сум гласал, само ти кажав дека исто ќе беше, и сам знајш..Доволно ти кажав дека за СДС не гласав и никогаш нема да гласам...

Убаво ти пишува што правев, не прави се на Тошо
Ti kazav jas, nemam odeno na nikakvi marsevi, protesti ili bilo sto. Niti pamtam koga bea tie marsevi protiv Tiranskata platforma. Mi e maka da provervam sega, no ako bea posle posle izborite 2016, najverojatno ne me ni interesiralo i zatoa ne gi ni pamtam, niti pak posebno me interesira dali Ti si bil ili ne togas ili na bilo sto posle izborite. Znaci konkretno te prasav za periodot 2015, 2016 do izborite togas oti togas se krsese rabotata, se posle toa bese posle svadba tapani rabota i ako mozis da zaprimetis mi e totalno nebitno. Od moja gledna tocka, gragjanite si glasaa za sto si glasaa, si potvrdija i na slednite izbori, lokalni i parlamentarni deka ne bilo toa onaka slucajno, a Jas si pocituvam izborna zelba na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas iskazana na izbori, a taa kazuvase deka gragjanite nemaat nisto protiv i da im se smeni imeto, i tiranska ,i bugarska i se tamu sto sleduvase. Zatoa sega malce mi e bezveze koga placite i se dreckate od zemja za imeto, za bugarite i za se tamu drugo so vi preci, a koga bea tie prelomni momenti sto bea uvod kon seto toa sto vi preci vo podrum bevte, a sega prvi ste za ulicna demokratija, revolucii, buntovi, se nekoj drug vi e kriv ili onoj standard muabet deka isto ke bese. Toa te prasvam, togas kaj bese kako simpatizer na ulicna demokratija koga sarenite dve godini ti ja ruseja republikata? Toa mene me interesira, za posle ic ne mi cue i na site protesti da si izlegol.
Автоматски споено мислење:

Кај е ова во Скопие или Битола?
Nepal be, kakvo Skopje, kakva Bitola. A drugoto e logoto na Levica i sekoja slicnost e slucajna :cautious:

Стануваш експерт за ивртување на тези/вистината.
Левица правела шарени куртонијади (обоени револуции) а ги режира-финансира-управува ЕУСА!
Добар си добар.
Kade vide deka izvrtuvam tezi, vistini itn itn.
Ne pravi levica sareni revolucii tuku clenstvoto nejzino pred da stanat blagonadezni levicari bile korisni idioti koi masovno zemale ucestvo ili vo najmala raka bile blagonakloni kon tie nasillni protesti vo rusenje na raznorazni rezimi, i otkako bez isklucok sekade im se izmocale vo faca od koga im ja zavrsile valkanata rabota stanuvaat Levicari :toe:
Za Kambodja ne tvrdam nisto, samo prasav dali taka bi izgledala edna drzava ako nikoj ne vi ja ukradi revolucijata, posto realno crvenite kmeri i nivnite fiks idei sto gi imaja mi se najslicni so stavovite na modernite levicari. A i tamu decata bile onie glavnite koi ja vodeja i isteraja revolucijata do kraj i posle upravuvaa so Kambodja kako sto upravuvaja.
Znaci ke povtoram, prasuvam, ne tvrdam nisto.

Последно уредено:
Nepal be, kakvo Skopje, kakva Bitola. A drugoto e logoto na Levica i sekoja slicnost e slucajna :cautious:
:pos:
Абе па ти до толку ли си букваљист!
Со тоа сакав да речам дека иконографијата е идентична, дека државен удар каде и да се изведува (од страна на демократските сили) методологијата е иста, ама ти букваљист навистина почна да ми говориш Непал, а се мислев да не разбереш погрешно па додадов и Битола ама, ама ама...

Kade vide deka izvrtuvam tezi, vistini itn itn.
Ne pravi levica sareni revolucii tuku clenstvoto nejzino pred da stanat blagonadezni levicari bile korisni idioti koi masovno zemale ucestvo ili vo najmala raka bile blagonakloni kon tie nasillni protesti vo rusenje na raznorazni rezimi, i otkako bez isklucok sekade im se izmocale vo faca od koga im ja zavrsile valkanata rabota stanuvaat Levicari :toe:
Za Kambodja ne tvrdam nisto, samo prasav dali taka bi izgledala edna drzava ako nikoj ne vi ja ukradi revolucijata, posto realno crvenite kmeri i nivnite fiks idei sto gi imaja mi se najslicni so stavovite na modernite levicari. A i tamu decata bile onie glavnite koi ja vodeja i isteraja revolucijata do kraj i posle upravuvaa so Kambodja kako sto upravuvaja.
Znaci ke povtoram, prasuvam, ne tvrdam nisto.
Па Владе општо познато е дека “обоени револуции“ или по наше шарени куртонијади секогаш се во режија на демонкратските сили и со цел инсталација на уште “подобри дечки“.
Револуција во политичка смисла е нешто сосема друго, со револуција се врши коренита промена и радикални системски и политички промени.
Во сегашниве куртонијади само се менва демонкратската елита и нема ништо заедничко со поимот револуција.
Со промена на демонкратски елити не се вршат никакви политичкиекономски или социјални промени туку се менват Курто и Мурто. (ако си учел од иста литература од која и јас ќе знаеш за што зборам, политички партии, политички странки, идеологија, политички системи, демократија, демократски елити итн итн се се тоа класични “симболи“ на демократски политички театар)

Кога напишав Левица не прави револуции мислев на шарените куртонијади инаку токму левицата прави револуции а десницата контрареволуции, ама за да не пишувам на широко скратив.
Ако пак прашуваш зошто ревлуциите скоро никогаш не ги дават очекуваните резултати и тоа е познато и речено во една реченица е богатите ја потплатува 1/2 сиромашни да ја убие другата и секогаш револуцијата пропаѓа а победник е богатиот.

Е ти Владе сакаш шарена куртонијада да продадеш како социјална револуција, затоа ти велам правиш замена на тези.
На времето се велеше продаваш муда за бубрези (инаку не е виц туку вистина за посета на турист во мето каде има корида и каде има и ресторани со разноразни специјалитети...).

Пад на првачиња во Русија за 25% последниве 2 години. Од 2 милиони во 2023 до 1.5 милиони во 2025. Просечниот животен век во Русија на маж е 62 години. Алкохолизам и сивило. Катастрофа.

Секако ќе те убедуваат дека војната и санкциите немале ефект и дека подобро се живеело сега.

Абе никако да престанит оваа проклета братоубиствена војна .Е.ате глупите словени.Се сотраа за туги интереси. Војнава по се изгледа ќе трае уште долго. Ласно им е на Путин и Зеленски да праќаат туги синови на фронт. Овие пак од ЕУ не се за коментар.им се посраа на своите држави со мигранти,економијата е во колапс тие Украина ќе ја спасувале. Единствен шо има некоја желба за мир е Трамп,колку и да звучи лудо.

Русија самата себеси треба да се праша зошто сите словенски земји бегаат од неа, а не обратно. Но вероватно таму во Москва никој ништо не прашува. Затоа им се случува ова.

Повеќето словенски земји се за Русија.
Белорусија, Словачка, Србија, Македонија, Бугарија, Црна Гора се словенски земји кои се за Русија. Населението им е про-руско и навива за Русија во војната, но кај некои од нив има влада која води спротивна политика од желбите на народот по тоа прашање, најверојатно поради уцените од Запад.
Хрватска, Полска, Чешка, Словенија, се против Русија и нивните влади се такви.

Босна и Украина се 50-50 отприлика.

Повеќето словенски земји се за Русија.
Белорусија, Словачка, Србија, Македонија, Бугарија, Црна Гора се словенски земји кои се за Русија. Населението им е про-руско и навива за Русија во војната, но кај некои од нив има влада која води спротивна политика од желбите на народот по тоа прашање, најверојатно поради уцените од Запад.
Хрватска, Полска, Чешка, Словенија, се против Русија и нивните влади се такви.

Босна и Украина се 50-50 отприлика.
На ниту една од овие земји населението не им е проруско и ниту се за Русија. Да е проруско веројатно би отишле да живеат во Русија и би гласале проруски влади, а не да се во ЕУ и НАТО.

На најголемите русофили и путинофили во Македонија децата им живеат на Запад и Америка. На сите без исклучок.

Во Украина освен на длабокиот југоисток никој друг не е за Русија. Ниту еден град не се побуни, никаде немаше револуции и желба да се симне Зеленски.

Хаха, не се бунеле во Украина си го сакале еврејот Зеки. Иди бе побуни се во Украина, види како ќе поминеш со наци воената полиција.

Kaжа ботот - ботски работи. Аман бе, не ви здосади со години истите глупости да ги повторувате. Децата живееле на запад, итн. Преку таклабасов.

На ниту една од овие земји населението не им е проруско и ниту се за Русија. Да е проруско веројатно би отишле да живеат во Русија и би гласале проруски влади, а не да се во ЕУ и НАТО.

На најголемите русофили и путинофили во Македонија децата им живеат на Запад и Америка. На сите без исклучок.

Во Украина освен на длабокиот југоисток никој друг не е за Русија. Ниту еден град не се побуни, никаде немаше револуции и желба да се симне Зеленски.
Ти на грав гледаш?

Во невладина му кажуваат, после „фактчекинг“ сесија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom