Препораки за игри

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување
Само да имаше копче што ја мења камерата за да не ви се врти :toe:

Има де, ама така се убива 90% од играта, ни блур ни ништо...Не е проблемот да се врти, ќе се навикнеш на тоа ај...ама кога ја исправаш колата исто лета лево-десно главата, аман. :)

90% од играта е блур ? :P

Гејмпадот се штелува, плус и ова треба да помогне со лагот.

1. go to ...\SHIFT 2 UNLEASHED\ControllerDefaults\PC
2. open the configuration file in notepad (the default one for xbox 360 controller is called vehicleset_pc_xinput_default.xml)
3. look for DampeningEnabled="1" and change to DampeningEnabled="0"
4. save the changes and re-load the controller profile in the game
5. profit?

После сите коментари за Шифт 2, се мислам дали воопшто да ја пробувам.

Изгледа дека само мене ми прави мерак shift 2, али ептен ме нервира што не ставиле rewind опција. Треба да намалувам difficulty во менито зошто е претешко и не смееш грешка да направиш, освен тоа се друго ми е супер, стазите и колите се топ направени, не се вртат цело време едни исти стази, а со камерата во кола не се замарам, навикнат сум цела кола да ја гледам, секогаш така сум играл тркачки игри.

Изгледа дека само мене ми прави мерак shift 2, али ептен ме нервира што не ставиле rewind опција. Треба да намалувам difficulty во менито зошто е претешко и не смееш грешка да направиш, освен тоа се друго ми е супер, стазите и колите се топ направени, не се вртат цело време едни исти стази, а со камерата во кола не се замарам, навикнат сум цела кола да ја гледам, секогаш така сум играл тркачки игри.
Играва не е правена за да се игра аркада иако има опција.Преферирано е да биде симулација.

90% од играта е блур ? :P

Гејмпадот се штелува, плус и ова треба да помогне со лагот.

1. go to ...\SHIFT 2 UNLEASHED\ControllerDefaults\PC
2. open the configuration file in notepad (the default one for xbox 360 controller is called vehicleset_pc_xinput_default.xml)
3. look for DampeningEnabled="1" and change to DampeningEnabled="0"
4. save the changes and re-load the controller profile in the game
5. profit?

Хех, ќе ти звучи смешно, ама мене лично само таа камера ме влече кон Шифтов 2ка...добро, како и добрите дизајни на колите внатре. Со обичната cockpit камера играта е идентична како Forza 3, само што има бетер графика, управување и се друго...

Јесда и со оваа камера пак не е подобра од Project Gotham Racing 4 за cockpit view, али ај, мора да се игра нешто. :)

На PC како се колите? Мене ми изгледаат премногу пласитчно, да не правам кога се спремаат пред да почне трката па тоа е мизерии невидени.

@Donev спушти ја убавва е за губење време :)

Хех, ќе ти звучи смешно, ама мене лично само таа камера ме влече кон Шифтов 2ка...добро, како и добрите дизајни на колите внатре. Со обичната cockpit камера играта е идентична како Forza 3, само што има бетер графика, управување и се друго...

Јесда и со оваа камера пак не е подобра од Project Gotham Racing 4 за cockpit view, али ај, мора да се игра нешто. :)

За лошата графика незнам што имаат заебано со сетинзите, али кога ќе исклучиш AA и после и уклучиш преку сетинзите на графичката разликата е ден и ноќ. Помага и менување во конфигот, пошо стварно имаат нешто зезнато а пач којзнае кога ќе има.

Еве макс сетинзи за конфиг фајлот.

<prop name="Mode" adapter="0" width="1920" height="1080" antialias="0" refresh="60" />
<prop name="Vsync" vsync="0" />
<prop name="AntiAlias" antialias="0" />
<prop name="Windowed" windowed="0" />
<prop name="TextureFilter" texturefilter="5" />
<prop name="TextureResolution" textureresolution="4" />
<prop name="Brightness" brightness="10" />
<prop name="CarDetailLevel" cardetaillevel="4" />
<prop name="TrackDetailLevel" trackdetaillevel="4" />
<prop name="ShadowDetailLevel" shadowdetaillevel="4" />
<prop name="MotionblurLevel" motionblurLevel="0" />
<prop name="EffectsDetailLevel" effectsdetaillevel="4" />
<prop name="EnvmapDetailLevel" envmapdetaillevel="3" />

Излезе вчера на 1-ви Април незнам колку е вистинито сепак ете да се сподели.

Стратегија ? (интересна за у мултиплеер) ?? Понова по можност ...Нешо налик America или слична ?

Igrajte ja FORSAKEN WORLD , bezplatna od net samo download i mnogu e interesna , MMORPG e i mnogu podobra od WoW !!!

Igrajte ja FORSAKEN WORLD , bezplatna od net samo download i mnogu e interesna , MMORPG e i mnogu podobra od WoW !!!
Ако сте ја играле Perfect World, обавезно префрлете се на Forsaken World, моментално најдобрата free-to-play MMORPG.

Ако сте ја играле Perfect World, обавезно префрлете се на Forsaken World, моментално најдобрата free-to-play MMORPG.

Igrava stvarno e ZAKON !!! plus stavete si ako imate dobra masina sve na full grafika ke se iznenadite , posle 5 godini igranje i zaraza so WoW se zaraziv so FORSAKEN WORLD , ajde ako sakate da napravime i da se najdeme makedonci odovde i da pi4ime , lvlingot e lesen ne e tezok , a i PvP e strasno mnogu dobro napraveno isto taka i istancite se dobri !

malku so profesiite i so pravenjeto pari ke se poma4ime dodeka nau4ime sve kako sto treba :) :) inaku drugoto e sve TOP , ednostavno alal im vera na kreatorite !

--- надополнето ---

Стратегија ? (интересна за у мултиплеер) ?? Понова по можност ...Нешо налик America или слична ?

Jas bev eden od najdobrite vo EMPIRE TOTAL WAR , spored mene najdobrata strategija na site vreminja , ne e brza strategija , treba vreme da ja nau4i6 , ama koga ke ja svati6 ke ti bide mnogu interesna , mozes da igras preku steam ako ja imas originalnata verzija kako sto ja imam jas i da se najdeme nekade i da te plesnam :) :) igrava e za vreme na koloniziranjeto i padot na kralstvatas niz evropa od toj period e , nesto kako vo filmot PATRIOT so Mel Gibso pozzz !

--- надополнето ---

Jas bev eden od najdobrite vo EMPIRE TOTAL WAR , spored mene najdobrata strategija na site vreminja , ne e brza strategija , treba vreme da ja nau4i6 , ama koga ke ja svati6 ke ti bide mnogu interesna , mozes da igras preku steam ako ja imas originalnata verzija kako sto ja imam jas i da se najdeme nekade i da te plesnam :) :) igrava e za vreme na koloniziranjeto i padot na kralstvatas niz evropa od toj period e , nesto kako vo filmot PATRIOT so Mel Gibso pozzz !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom