Препораки за игри

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување
Некоја игра слична на erepublik со водење војни за територии,ама да не се игра на нет туку да можам да си ја симнам... :)

Supreme Ruler 2020*, Hearts of Iron 2/3, Crusader Kings 2, Europa Universalis IV, Knights of Honor. Ова се real time strategy а turn based се следниве; Cilivizations 5 Gods and Kings, Total War сериите (има многу и повеќето се добри како Rome, Shogun, Napoleon), Imperial Glory.

*Играва е најблиску до ерепублик но искрено не е баш добра, додека другиве се одлични но се WW II и поодамна. Ако играш HoI2 има мод за денешно време каде што ја има и Македонија.
Modern Day Scenario 2
Yugoslav Wars - мод за војните во Југославија (не има и нас)
New Nations Mod - WW II со Мкд

Во Rome Total War ја има Мкд исто така.[DOUBLEPOST=1407873808][/DOUBLEPOST]За со Македонија најдобри од овие се Rome Total War 2 (Macedon) и Supreme Ruler 2020. HoI2 ако инсталираш мод со Мкд за WW2 ќе треба да ја ослободиш од Југославиа со трета држава за да можеш да ја играш. EU IV има мод за Мкд исто така.

А онака најдобри игри од сите овие според мене се Europa Universalis IV, Crusader Kings 2 и Civilization V Gods and Kings (Инаку ако играте со Англија/Русија/Шпанија во CK2 може да се пренесе сејвуваната игра во EU IV и да си продолжиш) . Ако сте фанови на Game of Thrones има мод за CK2 да се игра со некое кралство како на пример Starks итн. За фановите на Lord of the Rings има мод исто така но не сум го пробал.

Последно уредено:
предлог добри survival horror игри ? :)

Amnesia : Dark Descent, Amnesia : A Machine of Pigs, Metro 2033/ Metro Last Light, Silent Hill сериите,Singularity, Siren : Blood Curse, Pathalogic, Eternal Darkness Sanity's Requiem, Dead Space 1/2/3, FEAR 1/2/3, Resident Evil 2/3/4 (5 и 6 повеќе се акција отколку хорор), Cold Fear.

Дали би ми ја препорачале играта Call of Duty 4 Modern Warfare? :D

добра ли е left 4 dead 2 ? за да ја купам :D

Дајте препорака за некоја добра игра со пукање како CoD..

Покрај BF, Homefront и CS ; Borderlands 1/2, Metro 2033/LL, Brink, Halo, Medal of Honor, ARMA 2/3, Planetside 2, Team Fortress 2, Brothers In Arms: Road To Hill 30, Far Cry 3, Tom Clancy's Rainbow Six Vegas, FEAR, Bioshock 1/2/3, Half Life 1/2, Wolfenstein the New Order.

Некои имаат микс од хорор (и се хорор xD) но во главно сите се FPS како CoD.

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2
- Battlefield 3,4,bad company 2
- Homefront
- Enemy Front
- Operation Flashpoint red river,dragon rising
- Crysis 2,3
- Medal of Honor warfighter
- Brothers in arms hells highway,earned in blood
- Sniper Elite v2,3
- Counter Strike Global Offensive
- Sniper Ghost warrior 1,2
- Rainbow Six Vegas 2
- Ghost Recon
- Far Cry 2,3
- Arma 2,3...
Според мене овие ти се најслични на CoD.Види ги на youtube ! :D

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2
316f6300d3938c50813df4f32d667d4e.jpg

На ваква конфигуарција ќе ми ги пушти CoD: Ghost и Homefront?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom