tomislayer
Елегантно дебел =)
- Член од
- 18 ноември 2008
- Мислења
- 1.482
- Поени од реакции
- 82
Знам дека постои тема метал, но ќе замолам темава да не биде избришана, и да не се пишуваат постови во стил “сум ги слушал овие закон се“ или “зверови се!“ Значи поради тоа што во темата метал, со зборува општо за металот, овде во оваа тема, да се бараат и даваат препораки за МЕТАЛ БЕНДОВИ конкретно! Во метал темата има многу кавги и се губи ориентација! Еве јас ќе почнам со неколку бендови што би ви ги препорачал! (напомена, до името на бендот да се става и што жанр свири, и по можност да се пишува прегледно, т.е секој бенд у нов ред!) :smir: И ставајте бендови што сте ги слушнале, а не некој шо ви ги спомнал! Не копирајте од Википедиа листи ве молам :smir: И ако одкриете некој нов бенд, стајте го 
Thrash Metal
Assassin (Germany)
Brainless (Germany)
Violator (Brazil)
Warbringer (USA)
Accuser (Germany)
Violent Force (Germany)
Municipal Waste (USA) (Crossover Thrash)
Bounded by Blood (мислам Germany беа овие
)
Gamma Bomb (England)
Evile (England)
Technical Death Metal
Necrophagist (Germany)
Obscura (Germany)
Deadborn (Germany)
Quo Vadis (Canada) (Melodic Death/Technical Death)
Meshuggah (Sweeden) (experimental metal band, имаат и многу примеси на технички дет)
Old School Death Metal
Не би ставал тука многу...
Obituary (USA)
Pestilence (Netherlands)
Believer (USA) (На нет го има и ко Технички Треш, мада јас би го стаил у олд скул дет-треш)
Power Metal
HammerFall (Sweeden)
Blind Guardian (Germany)
Demons and Wizards (Germany) (Blind Guardian и Iced Earth заедно)
Angra (Brazil)
И на крај би стаил неколку бенда кој посебно ме воодушевуваат.... имаат елементи на Technical Death, Progressive Death, Jazz, ама на скоро се
Death (USA) Немора нишо да се каже, кој не ги знае, Вардар го чека сам нека си се џитне!
Atheist (USA)
Blotted Science (Ваљда САД зашо Вебстер свири бас)
Sleep Terror (И овие мислам од САД се)
Toлку ми текиња за сеа
Па побарајте од некој жанр бенд, или додајте нешто што вие сте го нашле! И уште еднаш, без пофалби за бендовите и спамови ќе ве молам! Баш за тоа е отворена темата, за да биде прегледна а не како у метал да искочи :smir:

Thrash Metal
Assassin (Germany)
Brainless (Germany)
Violator (Brazil)
Warbringer (USA)
Accuser (Germany)
Violent Force (Germany)
Municipal Waste (USA) (Crossover Thrash)
Bounded by Blood (мислам Germany беа овие

Gamma Bomb (England)
Evile (England)
Technical Death Metal
Necrophagist (Germany)
Obscura (Germany)
Deadborn (Germany)
Quo Vadis (Canada) (Melodic Death/Technical Death)
Meshuggah (Sweeden) (experimental metal band, имаат и многу примеси на технички дет)
Old School Death Metal
Не би ставал тука многу...
Obituary (USA)
Pestilence (Netherlands)
Believer (USA) (На нет го има и ко Технички Треш, мада јас би го стаил у олд скул дет-треш)
Power Metal
HammerFall (Sweeden)
Blind Guardian (Germany)
Demons and Wizards (Germany) (Blind Guardian и Iced Earth заедно)
Angra (Brazil)
И на крај би стаил неколку бенда кој посебно ме воодушевуваат.... имаат елементи на Technical Death, Progressive Death, Jazz, ама на скоро се

Death (USA) Немора нишо да се каже, кој не ги знае, Вардар го чека сам нека си се џитне!
Atheist (USA)
Blotted Science (Ваљда САД зашо Вебстер свири бас)
Sleep Terror (И овие мислам од САД се)
Toлку ми текиња за сеа