Препорачајте лаптоп според следниве потреби

• Креатор на темата Креатор на темата edin4o
  • Време на започнување Време на започнување
ASUS со години наназад се бренд кој најмногу дава за парите, башка имаш 2 или 3 години гаранција зависно од моделот и според истражувањата имаат најмал процент на единици кои се носат на сервис за разлика од делл и хп на пример. Друга работа е што ASUS се топ производители на матични плочи така да она што е основа на компјутерот нормално, барем знаеш дека ќе биде оригинално и проверено и докажано. Плус направи како мене, купи си башка монитор, Господ да те види да си работиш рајат дизајн и со тастатура и глувче...цртање на тачпад и на 15 инчи се видело...тоа на балкон сако сакаш да се освежиш малце летово навечер :D

Не дека ќе праам којзнае колкави формати на илустратор/фотошоп - највеќе сум идел до А2...
Абе убаво е асус-от али гледам некој без таков уни-тач. Туку да си има одделно дугмиња за работа. Така сум навикнат и боље ми е. Дури и на мекот кога работев ме нервираше тој тачот ужасно.
Тоа да ама јас и онака си користам обичен маус при гејминг/работа, а за сурфање не ми прави разлика плус на асусов имаш гестикулации пример за десен клик типкаш со два прста за виндоус 8 имаш плус некои додатни свајп можности. Напочеток е чудно ама се навинкнуваш после инаку се на се сега за сега не можам да се пожалам.

Тоа да ама јас и онака си користам обичен маус при гејминг/работа, а за сурфање не ми прави разлика плус на асусов имаш гестикулации пример за десен клик типкаш со два прста за виндоус 8 имаш плус некои додатни свајп можности. Напочеток е чудно ама се навинкнуваш после инаку се на се сега за сега не можам да се пожалам.

Види, да не се разбереме погрешно
Ја сум највише за ASUS/Lenovo. Али денес коа бев, некако скептичен сум за U серијата од Intel и за ова со тачов. Иначе асусот убија со дизајн, многу е јак :D

ASUS со години наназад се бренд кој најмногу дава за парите, башка имаш 2 или 3 години гаранција зависно од моделот и според истражувањата имаат најмал процент на единици кои се носат на сервис за разлика од делл и хп на пример. Друга работа е што ASUS се топ производители на матични плочи така да она што е основа на компјутерот нормално, барем знаеш дека ќе биде оригинално и проверено и докажано. Плус направи како мене, купи си башка монитор, Господ да те види да си работиш рајат дизајн и со тастатура и глувче...цртање на тачпад и на 15 инчи се видело...тоа на балкон сако сакаш да се освежиш малце летово навечер :D

Се разбира дека ќе го користам со маус, ја и овој исто со маус го користам. Али убаво би било, коа сакам да се релаксирам, да се релаксирам, а не да се нервирам (ме сфати мислам) :D

И ја сум дефинитивно против HP, него овој некако ми фати око.

@edin4o

Муабетот ми беше за тие пари е солиден избор. Изборот е сепак твој не се мешам тука, види спореди избери си најдобро.

@edin4o

Муабетот ми беше за тие пари е солиден избор. Изборот е сепак твој не се мешам тука, види спореди избери си најдобро.

Ако најдам некој Asus со M серија процесор и мат екран одма го зиам :D

Ако најдам некој Asus со M серија процесор и мат екран одма го зиам :D
Па јас баш таков зедов, види во СЕТ, мислам уште го има и поефтин е него јас шо го земав:

ASUS X550VB
i3 3110M 2.4 GHz
4 GB DDR3 RAM, на 1600 MHz
750 GB HDD
GeForce GT 740

2 години гаранција, мат екран, 24500....шо да биди повеќе? :vozbud:

edit:
http://set.com.mk/Laptops/Notebooks/ASUS-X550VB-XO043D-DARK-GRAY38885
е овај, ама го нема на залиха изгледа се распродал штом ја спуштиле цената, прашај дали ќе добијат пак.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom