Преокупација

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Сите си имаме некое хоби, нешто на кое трошиме дел од слободното време.

Ама и сите од нас повремено и сме преокупирани со нешто, поради што не само што немаме слободно време, туку трошиме и од она кое ни е потребно за сериозни обврски...

Па, која е вашата незадолжителна преокупација?
Што е тоа што кога го правите едноставно не можете да го прекинете иако знаете дека морате?

Oд скоро почнав со фитнес и трчање покрај вардар со песот, со цел физички да се стабилизирам па ми прејде во пасија...
инаку шкртањето по хатрија и зидови ми е стара страст, како и сечкањето списанија со ножички (ова го правам како обседната во нервоза)..?!!?

Ете...компјутеров! Не можам да се натерам да станам и да правам нешто продуктивно...да спремам некој испит на пример.

Фантазирам, мечтаам, си летам со паметот. Јбг лав сум :toe:

Фантазирам, мечтаам, си летам со паметот. Јбг лав сум :toe:

Исто....а тоа е типично за лав? Јас сум Овен бај д веј...незнам што е типично за мене ама ова го правам често...

Компјутерот, цртањето и пишувањето, фантазирањето и музиката (додуша не ми е преокупација али не можам ни 5 минути без музика).

Седење?
Да разгледаме. Летно време седиш пред компјутер, кога искачаш седиш у кафич(иликајидае), кога одиш во школо седиш на часови, кога учиш седиш на столчето од биро, кога свириш клавир пак седиш.
Мислам дека многу седам. А инаку...
Туку да, исто и слушам музика многу. Дали сега, дали пред спиење, дали цело време, не е важно, важно слушам многу музика.
И многу сурфам по интернет. Онака, мерачки...
Епа тие се.

незадолжителна непрекината преокупација или посликовито дебилна фиксација: уклучување на сите 5 чула и креирање.

Mislam deka ne si razbran od mnozinstvoto , deka mnozinstvoto pokaza deka ne znae shto e hobi - slobodno vreme .

Mislam deka postojam luge koi ne upraznjavat hobi - mentalno beganje od zacrtaniot kolosek .

Nego me buni , plashi finishto , Што е тоа што кога го правите едноставно не можете да го прекинете иако знаете дека морате?

Zashto mora ?
Mene beganjeto mi e vo internetot , forumot , ....... iiiiiiiiiii citanje neshta koi se vo sverata na mojot interes , od internet .
Znam deka toa ne e produktivno neshto , deka e dengubenje , no ...... pa toa mi treba za da znam deka ziveam , deka ne sum robot .

Гледам фудбал или некој филм(ги изнејмувам најчесто),читам книги но не баш многу,само кога е школска година,и седам на фб/кајгана

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom