Нема врска со исходот на натпреварот. Ситуација како ситуација, често се случуваат онакви работи во фудбалот. Јас изреагирав затоа што на некои овде им се толку очигледни некои работи кои ни одблиску не се очигледни ако малку размислиш за нив. Инаку и самиот натпревар не беше од резултатски аспект толку важен за Јунајтед, можеше и пораз да си дозволи, а нерешеното ќе беше тамам.Јас не разбирам зошто се дискутира за ситуација која не влијаше на резултатот од меч во кој ама баш никакво значење немаше за вас. 10 страни за спорна ситуација иако тепаа, да изгубеа ќе го бутнеа форумот.
А што очекуваше после таков старт? Дека нема да повреди некого? Ногата се скрши што се скрши, да не се скршеше ногата, повторно ќе имаше некаква тешка повреда. Свесно и намерно и без никаква потреба (накурчен поради претходниот старт врз него) отиде на човекот.Не мислам дека намерно му скрши нога на Андре Гомес, да не претеруваме. Ама за останатото си е крив.
Прегледај го приврзокот 291894
Класичен пример за став на градење простор во движење и природна траекторија на екстремитетите на телото. И едната и другата рака заедно со рамењата му се во иста линија + апсолутно никаква намера за "удар" немаше. Да беше сон 2 метраш или исправен, ќе го погалеше по рамото во најдобар случај и толку (Скот секако нема уште еден пар очи на тилот, па да знае каде да го удри).
Али ок, ако ова е новиот стандард нека биде конзистентен за сите + нека забранат градење на топка + нека им ги залепат рацете за телото со селотејп пред утакмица, па да се биде на чисто. Нека си гледаат балет тие што сакаат, па нека биде ова критериумот.
ПС: Ај pundit-иве не ви се меродавни, али и панелот на судии исто така се изјасни дека ова не е фаул + сплет на околности. #JustSaying
Па според ова што си го цитирал требаше слободен удар за Јунајтед да е.
Ама чекај малце сега, ти си пастираше погоре што се прави после "физички контакт", демек да ни нацрташ. Физички контакт имаш најпрво од Сон према МекТоминај и апропо она што го пастираше демек да ни нацрташ дека се е јасно, треба слободен удар да има за ЈунајтедДа доколку Сон го удреше него. Ова е физички контакт и само за пристрасен навивач на Јунајтед не е фаул. Исто како што за оние навивачите на Барселона црвениот картон за Ваљадолид е чист како солза. Ниту на нив не може да им се докаже ниту пак на вас. Правилата си се јасни само кој како си ги толкува.
И те како имаше, ја поскиселен Оле го немам видено никогаш до сега. Кавани го удри Родон без топка потоа. Очигледно дека ситуацијава им послужи како мотивација да ги сомелат у второ.Нема врска со исходот на натпреварот. Ситуација како ситуација, често се случуваат онакви работи во фудбалот. Јас изреагирав затоа што на некои овде им се толку очигледни некои работи кои ни одблиску не се очигледни ако малку размислиш за нив. Инаку и самиот натпреавр не беше од резултатски аспект толку важен за Јунајтед, можеше и пораз да си дозволи, а нерешеното ќе беше тамам.
Секако дека да, класика дуел кај што пробува да си зачува/загради позиција.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Е ова ги надмина сите допирања на дно во овие изминати 2-3 дена.
СЕ ГРАДЕЛ.
Ама чекај малце сега, ти си пастираше погоре што се прави после "физички контакт", демек да ни нацрташ. Физички контакт имаш најпрво од Сон према МекТоминај и апропо она што го пастираше демек да ни нацрташ дека се е јасно, треба слободен удар да има за Јунајтед
Да беа правилата јасни црно на бело немаше да има судии туку спортот ќе си беше со чекпоинти како на маратони па кој мине, мине.
Друга беше мотивацијата, очигледно има многу зла крв меѓу двата тима. Манчестер и со пораз овде секако ќе беше топ 4 на крај на сезоната, не беше толку заради резултатот и бодовите.И те како имаше, ја поскиселен Оле го немам видено никогаш до сега. Кавани го удри Родон без топка потоа. Очигледно дека ситуацијава им послужи како мотивација да ги сомелат у второ.
Ма секоја чест, никој овде се немаше сетено на тоа правило за слободен удар. Јас мислев дека слободниот удар му е досуден затоа што Мек Томинеј му кивнал на Сон. Затоа ти напишав, штом го цитираше правилото веднаш се си дојде на свое.Физички контакт е ударот во лице од страна на шкотов. Со тоа го спречи Сон да му ја одземе топката(да напредува како што пишува во правилото). Истово правило ќе се примени и доколку Сон го удреше шкотов, во тој случај е слободен удар за Јунајтед бидејќи го спречува да напредува. Не велам дека правилата се кристално јасни, патем не сум ги пишувал јас па да ги бранам. Само го посочив правилото.
Јао лебати, секој конакт ли ќе се суди како фаул? Што е ова, балет? Фудбал е контактен спорт, контакти има при градење и при корнери каде има класични рвчаки зафати. Поентата е да нема Вини Џонс касапски испади, а не балет и НБА.Физички контакт е ударот во лице од страна на шкотов. Со тоа го спречи Сон да му ја одземе топката(да напредува како што пишува во правилото). Истово правило ќе се примени и доколку Сон го удреше шкотов, во тој случај е слободен удар за Јунајтед бидејќи го спречува да напредува. Не велам дека правилата се кристално јасни, патем не сум ги пишувал јас па да ги бранам. Само го посочив правилото.
ВИДИ ГО ШТО ПОСТИРАЛ, баш ја замрзнал сликата таму кај што се гледа неприродна положба на рацете (секако според Ставро природна) и вика дека Мектоминеј се ГРАДЕЛ.Прегледај го приврзокот 291894
Класичен пример за став на градење простор во движење и природна траекторија на екстремитетите на телото. И едната и другата рака заедно со рамењата му се во иста линија + апсолутно никаква намера за "удар" немаше. Да беше сон 2 метраш или исправен, ќе го погалеше по рамото во најдобар случај и толку (Скот секако нема уште еден пар очи на тилот, па да знае каде да го удри).
Али ок, ако ова е новиот стандард нека биде конзистентен за сите + нека забранат градење на топка + нека им ги залепат рацете за телото со селотејп пред утакмица, па да се биде на чисто. Нека си гледаат балет тие што сакаат, па нека биде ова критериумот.
ПС: Ај pundit-иве не ви се меродавни, али и панелот на судии исто така се изјасни дека ова не е фаул + сплет на околности. #JustSaying
Ова беше удар во лице. Не беше буткање, градење или влечење. Правиш погрешна паралела.Јао лебати, секој конакт ли ќе се суди како фаул? Што е ова, балет? Фудбал е контактен спорт, контакти има при градење и при корнери каде има класични рвчаки зафати. Поентата е да нема Вини Џонс касапски испади, а не балет и НБА.
Прегледај го приврзокот 291900
Прегледај го приврзокот 291901
По твојава логика фаули се овие. Од секогаш имало буткање, градење и по некое влечење.
Kaко да му ја одземе кога веќе беше зад Скот? МекТоминеј се стекна со предност пред да го допре со раката.Физички контакт е ударот во лице од страна на шкотов. Со тоа го спречи Сон да му ја одземе топката(да напредува како што пишува во правилото). Истово правило ќе се примени и доколку Сон го удреше шкотов, во тој случај е слободен удар за Јунајтед бидејќи го спречува да напредува. Не велам дека правилата се кристално јасни, патем не сум ги пишувал јас па да ги бранам. Само го посочив правилото.