Premier League - Season 2017/2018

#МукиАут

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јануари 2017
Мислења
184
Поени од реакции
151
Диего Коста е едно 10 пати подобар играч од Мората, а и психички на теренот доста ја влече екипата. Голема загуба им беше тој, и Матич. 2 од 4 најбитни продадоа, ги заменија со Бакајоко лол, и Мората лол.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.920
Поени од реакции
67.617
Не, не, Матиќ со ништо не им беше загуба, заради тоа што е неконстантен цела сезона, и се што правеше Матиќ, истото го може и Бакајоко.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Па купија играчи бе, Бакајоко, Мората, ЗапаДНОСТА, кои беа таму други, малце ли е тоа? ЈАс не викам дека требаше да освојат пак, ама дека е нормално ова што им се дешава сега...
Купија играчи, ама не беа доволно ни на број, ни на квалитет. Прво мораше да донесат класа бекови затоа што е можеби најважната позиција во формацијава. Не го направија тоа. Требаше баш квалитетни играчи да се донесат кои ќе пополнат доста позиции. Лани буквално од секој играч се извади максимумот, а тоа тешко се случува две сезони по ред.
Како и да е, до јануари добро си одеше се, беа трети Челзи, во бодови тука негде со Јунајтед и општото мислење секаде беше дека Јунајтед и Челзи се обезбедени зад Сити, а Ливерпул и Тотенхем ќе се борат за четвртата позиција. Ама поради некоја причина целиот тим падна ептен после нова година и еве сега се во ситуација од која ќе биде ептен тешко да се извадат и да фатат топ 4.
Сето ова важеше и за Диего Коста, па пак даде 20 гола во Премиер Лига и им донесе титула на Челзи во првата сезона.

Само изговори слушам од тебе Донев, изговори и слепо бранење на играчи кои не го заслужуваат тоа.
Пак испаѓа дека Коста сам играл, а не дека целиот тим одлично играше и дека тоа е доста олеснителна околност. Не знам како кога цел тим има просечна сезона, мора напаѓачот да се криви што не дал 20+ голови и им донел титула.
И сепак Коста и Мората не се никако истиот напаѓач. Коста е борец и огромен карактер, дојде по сезона во која освои титула пред Реал и Барса како главен напаѓач на тимот. Мората никогаш немал таква одговорност до сега.
Нека остане муабетот на тоа, да му ги дадеме еве последниве 9-10 натпревари, па ќе ти пишам мислење на крај. Ама сигурно нема да го оценувам според тоа дали му донел титула на Челзи во првата сезона.

R

red.devil

Гостин
Најјако е вака коа ве пука амнезија за глупостите што сте ги тропале дали за Ибра, дали Погба, дали Херера.... некој тренд ви е ова.

Треба некоја страна за сеоски скаутинг да отвориш, и да вложуваме обратно. 100% хит (y)
Да беше суперхерој ќе беше Доктор Ароганто. Колку зрачиш со сарказам и ароганција просто е неверојатно.

Што врска има конзистентноста со муабетот погоре??
Ќе се појавиш као печурка после дожд со некои квази ставови а везе немаш што се дискутира.
Има некој да негира дека дека Ибрахимовиќ е карактер и фудбалски бог? - Нема. Тоа е факт. Сеа дали се снајде или не во Јунајтед е друга тема на муабет и ако пратиш колку што си убеден, ќе знаеш дека јас бев против негов трансфер, нејсе не заслужуваш повеќе внимание и ова ти беше премногу.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.286
Поени од реакции
19.749
Сето то во ред, ама дека не зависи тимот од напаѓачот не е точно. Тој треба да дава голови. Колку шанси искоцка Мората, колку пати наместо да шутни в гол се сплеткал, да не иделе топки до него да го правдаме дека не е до него ама еден куп зицери има промашено кои го чинеа бодови Челзи. Засега поголем флоп од Торес испаѓа, Торес барем маркетиншки беше јак.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.626
Поени од реакции
6.433
Демек Челзи сезонава да не играше ЛШ ќе ги имаше истите/слични резултати од лани со овој тим? Епа НЕМАШЕ да ги има.

Без Коста и Матиќ а богами и без Давид Луиз кој за мене лани изигра неочекувано ѕверска сезона и кој некако го изоставувате од муабетите Челзи е за 2-3 нивоа послаб од ланскиот.
Останаа без 3 столбови на играта во 3 различни делови на теренот а на нивно место донесеа тешки просеци.
Рудигер, Запакоста, Бакајоко, Баркли, Дринквотер, Мората и најново Жиру. И секако да не го заборавиме Кристенсен Тери кој беше нивни играч но сезонава нели добива шанса на место на Луиз и игра сезоне снова.

Мене овие трансфери ми изгледат како оние кој ги направија Пул/Спарс кога останаа без Суарез/Бејл.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Демек Челзи сезонава да не играше ЛШ ќе ги имаше истите/слични резултати од лани со овој тим? Епа НЕМАШЕ да ги има.

Без Коста и Матиќ а богами и без Давид Луиз кој за мене лани изигра неочекувано ѕверска сезона и кој некако го изоставувате од муабетите Челзи е за 2-3 нивоа послаб од ланскиот.
Останаа без 3 столбови на играта во 3 различни делови на теренот а на нивно место донесеа тешки просеци.
Рудигер, Запакоста, Бакајоко, Баркли, Дринквотер, Мората и најново Жиру. И секако да не го заборавиме Кристенсен Тери кој беше нивни играч но сезонава нели добива шанса на место на Луиз и игра сезоне снова.

Мене овие трансфери ми изгледат како оние кој ги направија Пул/Спарс кога останаа без Суарез/Бејл.
Нормално дека немаше, дури и да останеа скроз истите играчи. Пишав дека лани беше изваден максимумот од секој играч, и Конте ги изненади сите со формацијата, па успеа да освои. Сезонава веќе гледаме дека се навикнаа тимовите да играат против ваков Челзи и излегоа на виделина сите недостатоци.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Нормално дека немаше, дури и да останеа скроз истите играчи. Пишав дека лани беше изваден максимумот од секој играч, и Конте ги изненади сите со формацијата, па успеа да освои. Сезонава веќе гледаме дека се навикнаа тимовите да играат против ваков Челзи и излегоа на виделина сите недостатоци.
Aјде догодина Боже здравје, кога ќе си заминат Азар и Куртоа, уште повеќе ќе се навикнат другите тимови на формацијата со Дринквотер и Бакајоко, па Челзи гордо ќе се бори за десеттото место во ПЛ.

Тоа ти е кога немаш амбиции, од шампион до тежок просек во две сезони.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
И од Мурињо е изваден максимумот низ годините па последниве 2 години сите не изненадува со резултатите.

Лесно било вака.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Мислам дека периодов се гласаше за POTY. Кое е мислењето тука, уште е Де Брујн или Салах го надмина? Според мене и Силва е со двајцава во топ 3.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.286
Поени од реакции
19.749
Мислам ќе земи играч од Сити бидејќи шампиони ова она, а реално Салах заслужва.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
КДБ ќе биде според мене а да треба јас да бирам, тоа би бил Салах.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom