- Член од
- 22 декември 2011
- Мислења
- 2.631
- Поени од реакции
- 6.278
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа се збореше и за Барли лани па тешки просеци испаднаа.Сезонава и во Чемпиошип е лудница. Се надевам Ипсвич ќе влезе, полоши од овогодишните новајлии сигурно нема да бидат.
Прегледај го приврзокот 412410
Ова дава одговор на зашто некои играчи во последен миг го одбраа Челзи наместо некој друг клуб.
Sent from my SM-F731B using Tapatalk
Ова дава одговор на зашто некои играчи во последен миг го одбраа Челзи наместо некој друг клуб.
Агентиве имаат огромно влијание врз играчиве.
Ги боли стапот агентите, ете пример Каиседо, напраи огромен трансфер, па сеа и да потоне ко играч никому ништо, и играчот се обезбедил за 2 поколенија и агентот ќе најде некој нов Каиседо што ќе го шитне за многу пари, а веќе ја земал провизијата за Каиседо од тој огромен дил.Искрено, не разбирам. Како може агентот да му наметне на играчот каде да оди? Зарем играчот до толку не е свесен дека на Челси ке им треба време и време пак да станат доминантни, ако воопшто се вратат на тоа ниво во скоро време?
Не мислам да ги плукам Челси во никаква смисла, ама минатово лето играчите што го одбија ливерпул да речеме, за да отидат во Челси. Зарем на тој агентот не му е играчката кариера на неговиот клиент во прв план? Освен ако нели, агентот не му е некој од семејството, што би ми било разбирливо. Ама овие што се претставувани од агенции? Повеќе ми изгледа дека привлечната работа беа тие 8 годишни договори што ги даваше Челси, за разлика од другите клубови кои нудат 4+1 да речеме.
Кај овие јужноамериканците и црнците посебно обавезно брат, татко, брачед и слично се ,,вклучени" во кариерата на играчот и се во контакт со агентите на играчите и си добиваат дел од провизиите за трансферите, така да не ме чуди ова воопшто дека му се сугерира кај да одат.Искрено, не разбирам. Како може агентот да му наметне на играчот каде да оди? Зарем играчот до толку не е свесен дека на Челси ке им треба време и време пак да станат доминантни, ако воопшто се вратат на тоа ниво во скоро време?
Не мислам да ги плукам Челси во никаква смисла, ама минатово лето играчите што го одбија ливерпул да речеме, за да отидат во Челси. Зарем на тој агентот не му е играчката кариера на неговиот клиент во прв план? Освен ако нели, агентот не му е некој од семејството, што би ми било разбирливо. Ама овие што се претставувани од агенции? Повеќе ми изгледа дека привлечната работа беа тие 8 годишни договори што ги даваше Челси, за разлика од другите клубови кои нудат 4+1 да речеме.
Искрено, не разбирам. Како може агентот да му наметне на играчот каде да оди? Зарем играчот до толку не е свесен дека на Челси ке им треба време и време пак да станат доминантни, ако воопшто се вратат на тоа ниво во скоро време?
Не му наметнува, ама му сугерира и му го пуни паметот 24/7.Искрено, не разбирам. Како може агентот да му наметне на играчот каде да оди? Зарем играчот до толку не е свесен дека на Челси ке им треба време и време пак да станат доминантни, ако воопшто се вратат на тоа ниво во скоро време?
Повеќе можам да разберам да мениш работа за 1000ка повеќе, него да одиш во одреден клуб во Азија/ Саудиска итн. за да земеш некој милион повеќе. Човече имаш којзнае колку милиони што ќе ти мени дали имаш 300 или ќе имаш 500 милиони? Оди во клубот од кај што си заминал на млади години и стани легенда наместо да се брукаш по глупави лиги. Ај Каиседо можам да го разберам фан бил како млад на Челзи ги одјеба Ливерпул си ојде во Челзи, истото би го направил и јас доколку сум фан на Челзи. Ама играчи како Лавиа и слични што бираат неконкурентни клубови за титула за тоа да земат некоја илјадарка повеќе неможам да разберам.Кај нас напуштаат работа за од 29000 да појачаат на 30000, не па за неколку милиони. Агентот си зема процент од продажбата, а и играчот може да го напушти после тоа па секогаш го гледаат максимумот кога ќе начекаат шанса.
што ќе ти мени дали имаш 300 или ќе имаш 500 милиони?
Повеќе можам да разберам да мениш работа за 1000ка повеќе, него да одиш во одреден клуб во Азија/ Саудиска итн. за да земеш некој милион повеќе. Човече имаш којзнае колку милиони што ќе ти мени дали имаш 300 или ќе имаш 500 милиони? Оди во клубот од кај што си заминал на млади години и стани легенда наместо да се брукаш по глупави лиги. Ај Каиседо можам да го разберам фан бил како млад на Челзи ги одјеба Ливерпул си ојде во Челзи, истото би го направил и јас доколку сум фан на Челзи. Ама играчи како Лавиа и слични што бираат неконкурентни клубови за титула за тоа да земат некоја илјадарка повеќе неможам да разберам.