Њукасл си изигра машки. Ја убија цела игра на Арсенал. Сака и Мартинели 60 и кусур минути комплетно ги затворија. Средина ја потепаа. На 2 пати по 10-15 минути беа крајно безобразни, со опасни стартови и задржување на време и го успорија цел моментум. Едина забелешка кон нив е што не можеа истото да го направат во напад. За тоа колку добро се бранеа, ваљда и не беа толку експлозивни во напад како што знае да бидат сезонава ( бар коа сум ги гледал ). Комплетно заслужен бод.
Во однос на судијата и ситуациите... не знам шо да речам искрено... имаше некои ситуации кај што можеше да подели и уште по некој картон, ама ваљда тогаш тек повеќе ќе ескалираше... вака можеби и најдобро
За последниот пенал, искрено не знам веќе како ги проценуваат. Сезонава има исти ситуации и судени и не досудени. Дали му беше во природна позиција и стварно беше неизбежно да го удри е комплетно субјективно. Мене повеќе ме чуди таа ситуацијата со Сака, кога го влечеа во 16ик зошто не дадоа снимка. Мислам дека можно е да беше Сака ( или кој и да играше пред него што му ја подаде ) во офсајд пред тоа, по можеби за тоа, ама безвеза е што не дадоа снимка.
Во секој случај фрустрирачки, што до некаде и им беше тактика на Њукасала. Како и да е, нерешениов резултати сигурно повеќе го повреди Арсенал него ли Њукасал.