Префрлање на друг факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Fabullous_178
  • Време на започнување Време на започнување
Имам Gold сертификат и знам 90% од јазикот(англиски),така да,не би требало да биде премногу тешко ако успеам да се префрлам...
А тоа дека ке си го ладам...тоа ти е фигуративно бе...:pos2::pos2:
А као само англиски ко предмет ќе го имаш, нели.:pos2:

abe i jas sakam da se prefrlam od PMF(biologija) na STOMATOLOSKI e sea ima nekoi srodni predmeti ali frkata e so maturive,da ne treba da polagam priemen ili matura:) aj pisete

Да не сака некој да се префрли на NBU во Софија, за мерак е унверзитетот :) да не има заинтересирани има негде 20 тина факултети :)

Значи ми требаат информации дали може во овој период да се префрлам од еден на друг факс...
Инаку ја сум на Економски во Штип,а сакам да одам на Филолошки во Скопје,поточно на англиски јазик...
Дали е можно легално се тоа да се направи,или треба да факам врски...

п.с Некој нека ми одговори на прашањево,па после фрлајте ја во канта...
epa drugar eve ti sovet ke fanam vrski so dekanot se znam so kerkamu iskacav edno vreme me postue coekot taka da za filoloski ne e problem samo nemoj na filozofski oti drzavava ima mnoigu filozofi :uvo:

Можам ли да се префрлам на друг факултет во склопот на Кирил и Методиј?

Кај сакаш можеш :)
Подетално може ли да ми кажеш ако знаеш?
Јас сум бруцош, така да сеуште не се почнати колоквиумите. . па како е процедурата? Дали треба да барам факултет кај што има слободни места или?

Подетално може ли да ми кажеш ако знаеш?
Јас сум бруцош, така да сеуште не се почнати колоквиумите. . па како е процедурата? Дали треба да барам факултет кај што има слободни места или?

Па не знам какви правила има твојот факултет ама на електро кај мене првите 3 месеца не можеш да си ги земеш документите зошто не им е средена архивата.
Второ, мислам дека треба да платиш 1000 денари за отпис.
Трето, ако сакаш после да се префрлиш на друг факултет без вака положено ништо, најверојатно ќе треба да чекаш до другата академска година. Да имаше нешто положено можеби на другиот факултет кај што ќе отидеше втор семестар ќе ти признаеја нешто од положеното како изборни предмети.
Четврто, почекај, не брзај со префрлање. Види како ќе поминеш на колоквиумите, можеби имаш погрешен прв впечаток :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom