Предвидувањата на Бранко Героски

Добро бе зошто не сакате да го послушате мојот предлог...

Мојот предлог е едноставен...да се игнорира секоја колумна и секој безгласен крик на НВО организациите...ако ги игнорираме тогаш ќе јадат заушки од нивните шефови поради недоволна провокативност во колумните!:salut:

Значи ако сакаме да ги уништиме еднаш за секогаш овие лајна треба само да ги игнорираме!
Даааааааааааааааааааааааааааааааааааааа :vozbud:
Игнорирајте различно размислување, или уште подобро стајте ги на клада тие што го промовираат.

И, да, клањајте се пред сликата од Пастирот 3 пати на ден.

Амин.
:salut:

И, да, клањајте се пред сликата од Пастирот 3 пати на ден.Амин.

Ова ..од искуство го кажуваш овде..или ти е во генот всадено..како секидневна навика ??.
:pos2:

Игнорирајте различно размислување, или уште подобро стајте ги на клада тие што го промовираат.

Различното мислење треба да се ислуша и анализира и ако има нешто позитивно ( а скоро секогаш има по нешто добро) да се прифати, додека ова дегенеричкото и девијантното мислење, уствари не е мислење туку урлање им е, треба да се сотре во корен.

1.
во секојдневниот живот се знае како се постапува со штеточините.....се истребуваат!

2.
штеточините водени од својот нагон се групираат иза да нанесат поголема штета

``Група бизнисмени на чело со скопскиот градоначалник Трифун Костовски ќе формираат таканаречен независен фонд за слободата на изразување, кој ќе ги плати казните за клевета и навреда на јавни функционери што им се изречени на новинари и воопшто интелектуалци.

Ова го најави професорот Љубомир Фрчкоски на вчерашната трибина „Притисокот врз слободите и очекувањата од следните избори“ што ја организираше невладината организација „Платформа“. Формирањето на фондот кое се спомнуваше претходно се навестуваше како форма за заштита на интелектуалците од притисокот на власта која, според нив, врши жестоки притисоци врз слободата на изразување.``..извор утрински 23 јануари

Различното мислење треба да се ислуша и анализира и ако има нешто позитивно ( а скоро секогаш има по нешто добро) да се прифати, додека ова дегенеричкото и девијантното мислење, уствари не е мислење туку урлање им е, треба да се сотре во корен.
Да, де, и јас тоа викам...
стајте ги на клада тие што мислат различно

Предвидувам сега, на 7 февруари 2009 година
1.
Портата на Европската унија цврсто ќе се затвори. Освен Хрватска, сите други претенденти ќе ја чекаат ратификацијата на Лисабонскиот акт. Дури потоа Брисел ќе ја редефинира политиката на проширување, при што не е исклучено се погласни да бидат залагањата за создавање своевидна бафер-зона за новите апликанти, во облик на преодно или неполноправно членство во друштвото на привилегираните.

Најави за тоа дека само уште Хрватска ќе влезе во ЕУ имаат дадено многу попаметни европски аналитичари од Бранко Геровски. И, тие изјави се присутни уште од пред 4-5 години. Што е грешката на оваа влада во однос на тие тенденции во Европа?

2.
Нема да станеме ни членка на НАТО. Спорот со Грција нема да се реши. Ова е кризна година и за Скопје и за Атина. Во двете метрополи нема да има волја за компромис. Ќе се преговара колку да се рече дека се преговара. Инаку, решението на спорот веќе е познато, а го соопшти и Меѓународната кризна група - Македонија треба да прифати сложено име за меѓународна употреба и за возврат да добие цврсти меѓународни гаранции за својот идентитетот. Да бевме паметни, сега тоа ќе беше завршена работа.

Што значи болдираното? Кој да беше паметен? Оваа влада, или народот? Дали болдираното значи: Народе, да бевме паметни, да ја послушавме Рада во Јуни 2008, кога велеше дека знае како за 6 месеци ќе го реши проблемот со името - т.е. да си бевме паметни и да си ја изгласавме владата на СДСх, сега тоа ќе беше завршена работа?

Фала богу што народот не е толку паметен како Бранко Геровски.

3.
Владата на Груевски ќе продолжи со својата „политика за антиквизација“ на Македонија (токму грдо име за уште погрда политика!). Но, мислам дека многу брзо ќе се разјасни која е вистинската цел на таа авантура, која уште повеќе ќе го влоши имиџот на Македонија во светот. Ќе изгубиме уште многу пријатели, а тоа ќе и даде аргумент повеќе на Грција да се обиде да го блокира процесот на симнување на шенгенските бариери за Македонците.

Предвидувачов во болдираното признава дека не му е јасна политиката на владата но искажува мислење дека “брзо ќе се разјасни која е вистинската цел“. Комуњарите се тотално збунети. Ех Грујо Грујо, да си верглаше со Бугарија - тогаш одродениве комуњарчиња ќе знаеја каква политика водиш. Вака кога сакаш да го зацврстиш македонското национално чувство - не си им јасен, ама предвидуваат дека набрзо ќе им се разјасни и таа мистерија.

4. Илузијата за самоодржлива Македонија, земја која може да опстане изолирана од светот, брзо ќе се распадне под налетот на светската економска криза. Земјава ќе ги исцрпи своите скромни внатрешни резерви и експресно ќе се соочи со големи проблеми во економијата. Илјадници луѓе ќе ги изгубат своите работни места, а многу повеќе ќе осиромашат. Работата ќе биде уште пострашна ако до крајот на годината не паднат шенгенските бариери. Луѓето нема да можат да побараат работа и леб во соседните земји. Македонците ќе ги изгубат своите надежи, ќе завладеат летаргија, чувство на бесперспективност и апатија.

Тууу бе за малкуцка и СДСх ќе го вјавнеа коњот. Вака - илјадниците луѓе кои ќе ги изгубат своите работни места затоа што се уште нема да ги изгубат работните места ќе се прелажат (демек пак нема да бидат паметни според врач-погаѓачов) и ќе гласаат пак за Грујо.

Патетиката на овој лузер-врач-погаѓач се гледа во второто болдирано: Кога предвидуваш батка - не анализираш. Кога ставаш зборчиња “ако ... ова тогаш ... она“ - твоето предвидување е само еден обид за анализа. ОК - анализирај колку што сакаш - ама не кажувај тогаш дека ПРЕДВИДУВАШ.

5.
Се уште тврдам - а би сакал да згрешам! - дека ваквите неповолни трендови можат да доведат до нова меѓуетничка криза. Не верувам дека албанските лидери предолго ќе пактираат со Македонците, ако албанската етничка заедница во Македонија остане изолирана, како сега. Не е исклучено чарето привремено да се бара во уривањето на границите меѓу Македонија, Албанија и Косово, во создавањето „мини шенген зона“, која во митските претстави секако ќе биде доживеана како „Голема Албанија“. Како тоа ќе го проголта вмровската влада на Груевски, навистина не ми е јасно.

Патетиката на лузерот-врач-погаѓач продолжува. Кога предвидуваш не може да употребуваш изрази “може ... ова, ама може и ... она“. ЧКАРТ вредност има во овие предвидувања, и смрдат на малициозниот здив на Б.Ц. кој политички изразен гласи: “Колку полошо во Македонија кога Б.Ц. и компанија се во опозиција, толку подобро за Б.Ц. и компанија.“.

6.
Конечно, недемократските, деспотски и антилиберални концепти, на кои предупредував пред десет месеци, ќе земат замав и ќе бидат преточени во конкретни политики во сите сфери на општествениот живот. Сепак, очекувам тие да се соочат со жесток отпор на прогресивните и либерални сили во македонското општество.

Бре бре бре - кој ти го напиша она болдираното? Како Фрчко да го слушам во својот занес дека е многу јак и озбилен претседателски кандидат.

Дали ќе се остварат овие прогнози? Се разбира дека тоа не мора да се случи.

Гранд финале на патетиката на лузерот-врач-погаѓач. Демек - он предвидел нешто, ама тоа не мора да се случи.

После 1 година - ќе ја изедеш ли сета новинарска хартија на која се испечатени овие твои срање „предвидувања“?

предвидувањата на џелатот ги множам со 0:drk:

Ние ги игнорираме бе,ама властите ги “идолизираат“ и им придаваат особено значење.:toe:
Види брат...баш напротив оваа влада само губи на рејтинг од овие платеници...значи нема шанси тие самите да ги идолизираат овие мршојадци!

И, да, клањајте се пред сликата од Пастирот 3 пати на ден.

Амин.
Брат...искрено ме разочара....јас те сметав за еден од понадежните на форумов...ама сум се излагал...не очекував од тебе да браниш став на некој што работи за интересите на друга држава(искрено ова не го очекував од тебе)...

Брате Јоване...земи читај дневна политика од 1992 па до ден денес и ќе ти станат многу работи јасни а не со тоа што Геро напишал книга ти одма да застануваш на негова страна(не го знаеш човекот џабе се резилиш поради него)!!!
:smir:

Види бе Јован, почитуваме ние мислења на левичари и секогаш ќе се заложуваме да си го кажат своето мислење инаку би биле полоши од нив во времето кога истите забрануваа секаква мисла која се контрира со нивната и го правеа токму тоа кое сега ти саркастично го предложуваш, ама се си има граница и не ми е јасно како неможете да го видите нападот на цел еден народ со просеравања од вакви "експерти". А за пастирот... уште ли имате слики од тито по штабовите?

Што е националист?

Да си го браниш историскиот континуитет.

Што е демократ?
Да плукаш по историјата.

Е стоко бе исфрустрирана. Ќе те најдат целофан ќе ти напишат две пароли, ќе ти платат добро, ќе те направат најлонска кеса и сите лајна на западната цивилизација ќе ги стават во неа.
И ти ќе ги нудиш на пазар под името демократија.

Јас предвивувам дека од април 2009, Европа ќе биде во пламен.
Македонија ќе пали свеќи за неа и ќе му се заблагодарува на севишниот, што само тој и негиовиот план не спаси да си го продадеме најсветото што го имаме после него, името Македонија.

Брат...искрено ме разочара....јас те сметав за еден од понадежните на форумов...ама сум се излагал...не очекував од тебе да браниш став на некој што работи за интересите на друга држава(искрено ова не го очекував од тебе)...

Брате Јоване...земи читај дневна политика од 1992 па до ден денес и ќе ти станат многу работи јасни а не со тоа што Геро напишал книга ти одма да застануваш на негова страна(не го знаеш човекот џабе се резилиш поради него)!!!
:smir:
Штета...
Штета што сакам да влезиме во Нато и ЕУ и земјава конечно да излезе од гомната во кои се наоѓа али јебига, таков сум...

Го знам човекот лично, ми предава и сум презадоволен од тоа како си ја работи својата работа како професор.

Не сме дискутирале за политика и ставови со него, засега се трудиме да совладаме техника на пишување на предавања, али бидејќи рече дека не го знам, еве да појаснам го знам...

Види бе Јован, почитуваме ние мислења на левичари и секогаш ќе се заложуваме да си го кажат своето мислење инаку би биле полоши од нив во времето кога истите забрануваа секаква мисла која се контрира со нивната и го правеа токму тоа кое сега ти саркастично го предложуваш, ама се си има граница и не ми е јасно како неможете да го видите нападот на цел еден народ со просеравања од вакви "експерти". А за пастирот... уште ли имате слики од тито по штабовите?
Не целев ни на левичари ни на СДСМ ни на другарот ни на лицето...
Зборував за мислење кое е различно од она кое го има мнозинството од луѓето кои спијат во политика и вести на форумов и за кои кога некој ќе каже лошо за реформите и остварувањата е сдсмовец кој лепи плакати во слободно време.

Штета...
Штета што сакам да влезиме во Нато и ЕУ и земјава конечно да излезе од гомната во кои се наоѓа али јебига, таков сум...

Го знам човекот лично, ми предава и сум презадоволен од тоа како си ја работи својата работа како професор.

Не сме дискутирале за политика и ставови со него, засега се трудиме да совладаме техника на пишување на предавања, али бидејќи рече дека не го знам, еве да појаснам го знам...

Не целев ни на левичари ни на СДСМ ни на другарот ни на лицето...
Зборував за мислење кое е различно од она кое го има мнозинството од луѓето кои спијат во политика и вести на форумов и за кои кога некој ќе каже лошо за реформите и остварувањата е сдсмовец кој лепи плакати во слободно време.

Ti izgleda uste romanticno veruvas deka EU ja saka Makedonija iskreno, i edvaj ceka da ne primi...Kolku rozevo..

Nekoi tuka seuste ne go imaat osoznaeno mehanizmot na EU, i nejzinata globalisticka doktrina.EU nema da te primi vo nejzino drustvo dokolku nema profit, i korist od tvoeto clenstvo,a skraja da e da ima nekoj zijan - vo slucaj Makedonija da si go zacuva imeto, i Grcija da izgubi nesto na nejzina EU teritorija- mitot za etnicki cista nacija..Togas vo nikoj slucaj nema nid a pomisli za priem.

Dodeka EU gi neguva etnickite cisti nacii na Grcija i Francija, nam Makedoncite ni servira multietnicko opstestvo,Badinterovi principi,de-fakto federalna drzava i nacin na upravuvanje.Koja e logikata? Licemerie, ili selektivni pravila???

Dodeka EU , sebe si se proglasuva za propagator na Demokratijata vo svetot, golem zalak za da go goltne i pretstavuva duri i pocituvanjeto na eden narod za samo-opredeluvanje, vo pogled na identitet, jazik i ime na nacija -OSNOVNO DEMOKRATSKO COVEKOVO PRAVO, KOE E UNIVERZALNO.
Mislam deka sekoj koj ke pocne da sogleduva malku podlaboko i da ja analizira EU, ke uvidi deka si imame rabota so patoloski lazgovci, zadoeni od hipokrizija, vodeni od finansiski interesi, sto poveke da prigrabat, i slepa gordelivost da priznaat koga nekogas zgresile.

Ako najgolemata covekova vrednost se parite, povelete vlezete vo EU,iako toa samo po sebe ke znaci iskrivuvanje na moralnite vrednosti, i navreda na institucijata covek, na negovata sloboda - da se rodi sloboden, da se narekuva onaka kako sto saka i custvuva..kako Makedonec.

Sto ste zapnale tolku da bidete moderni robovi na EU? Da ne se zalazuvame, ako Makedonija vleze vo EU, ne mislete deka ke otidete vo EU i ke dobiete direktorski fotelji...naprotiv... ke gi rabotite onie raboti koi na Britanecot i Francuzinot im e pod cest i nivo da gi rabotat.

Od tolku sto ja sakame EU, i nejzinite kvazi vrednosti, edvaj cekame da vlezeme vo nea...
Britanskite javni nuznici, francuskata kanalizacija, germanskite kiosci za prodavanje hot dog i kebab placat za rabotna sila....i pokraj toa sto nekoi od Vas ke imaat univerzitetski diplomi vo dzepovite :smir:

Види брат...баш напротив оваа влада само губи на рејтинг од овие платеници...значи нема шанси тие самите да ги идолизираат овие мршојадци!

Абе братче,па Ѓорѓе Иванов е еден од поранешните такви платеници,а оваа власт го кандидира за председател,можеби следната ќе го кандидира Геро за председател еден ден,ама во суштина не би рекол дека власта губи на рејтинг од овие странски платеници.Или мислиш дека ИРИ не беше странаска “инвестиција“?:toe:

Абе братче,па Ѓорѓе Иванов е еден од поранешните такви платеници,а оваа власт го кандидира за председател,можеби следната ќе го кандидира Геро за председател еден ден,ама во суштина не би рекол дека власта губи на рејтинг од овие странски платеници.Или мислиш дека ИРИ не беше странаска “инвестиција“?:toe:
Брат ај ако имаш некоја колумничка зачувано или слично посочи ми баш да прочитам кои биле поранешните идеали и какви ставови заземал Горѓе!(оти неам појма дали на времето јадел трици и сл.)

Ti izgleda uste romanticno veruvas deka EU ja saka Makedonija iskreno, i edvaj ceka da ne primi...Kolku rozevo..
............................................................................
Брат, дај почни пиши на кирилица, пошо 80% не ти ги ни читет постојве вака на латиница :smir:

За постот конкретно... Ај да речиме Европа е курва глупа бла бла бла која не не сака, сака да не искористи и шо ти јас знам....

Кон каде треба да се стремиме, кон Африка? :uvo:

Или ако не треба кон никаде како мислиш дека ќе опстоиме сами?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom