Предрасуди

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.099
Веб-сајт
www.kajgana.com
Предрасуди кон групи на луѓе и слично. Измислени, накалемени или се појавуваат со причина? Ги заслужиле или несреќно ги етикетирале?

Најчесто несреќно ги етикирале ... јас се трудам да ги немам кон никого и за ништо ... донекаде успевам :)

Абе несреќно, ама за некои и не е баш несреќно.
Етикетите:

- мрзливи
- скржави
- лажговци
- пич*и (цвикатори)
- лопови
- негостопримливи (Охриѓани! :)))), ама ова според мене важи само за постарите генерации, младите мислам дека го докажуваат спротивното.

jas sum open minded i neam predrasudi sprotiv nikogog (eden isklucok ama pokasno za toa...)

jas licno kao rocker...neli,dolga kosa do gz,bakenbardovi preku pola lice,martinki,iscepeni farmerki,pothead,pijanica ,.....bev brzu del na nekoj licnosti sto mene me predrasudeaa..but i dont give a s*** about........

ja samo "sudam" po licni kontakti a ne deka mi lici na nesto sto od nadvor samo go gleas....apropo gledanje od nadvor tuka sme sea kaj isklucukot.....personi vo uniformi mozebi se edinstveni sto gi predrasudam...

divine напиша:
Најчесто несреќно ги етикирале ... јас се трудам да ги немам кон никого и за ништо ... донекаде успевам :)

не лажи, а да ти се појави металец у нет кафе, којзнае што све ке помислиш за него :D

LouWeed напиша:
ja samo "sudam" po licni kontakti a ne deka mi lici na nesto sto od nadvor samo go gleas

и ја исто, најправедно и најисправно е така да процениш човек

Гижо напиша:
не лажи, а да ти се појави металец у нет кафе, којзнае што све ке помислиш за него :D

Па баш поради некои такви екстремни примери реков дека ДОНЕКАДЕ успевам ... тие во глобала се етикетирани :? :wink:

divine напиша:
Па баш поради некои такви екстремни примери реков дека ДОНЕКАДЕ успевам ... тие во глобала се етикетирани :? :wink:

што има врска дали се етикетирани или не, и албанците се етикетирани, па не го мислиш истото за нив

Гижо, не е исто ич. Албанците се нормални луѓе на изглед, а металците се групи и од албанци,и од македонци,и од сите други ... по изглед се делат ако не ништо друго, а тој изглед ме иритира ... така да наметнати или ненаметнати предрасуди кон нив, јас ги имам ... тоа е ... :?

Јас немам предрасуди ама баш за ништо.

divine напиша:
Само со мене и Месаја ич не ти успева да си ги-литературно да се изразам- зауздаш предрасудите.........

MSV напиша:
divine напиша:
Само со мене и Месаја ич не ти успева да си ги-литературно да се изразам- зауздаш предрасудите.........

Да...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom