Предменструален синдром (ПМС)

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
AHAHAAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHA idi be u k... ostajme na edna tema seriozna da sum

Не ма, навистина, барем јас мислам така. Се додека скопскиве жени се мислат дека се најдунди во свет, нема ништо од муабетот.
Но, ПМС велат кај многу е болен, ама и многу се претерува со апој. Како бе на нашите баби и прабаби не им било толку тешко??

Кетонали фрчат по Скопјево, а ПМС со дијазепами, антидерпесанти, неуролептици. Полека малку. А чајче од нане или камилица!!

deka e bolno bolno e deka nekogas se placit od bolka se placit...i za pretervenjeto vo pravo si...mada mene nane i cajce i kamilica ne mi pomagat edno ketonalce vrshit rabota:)a ti ne se pali tolku ko nemas jajnici:)

коцка напиша:
ја иэглеа иэрод сум, неам никакви предменструални нервоэи или тегоби или не энам што, а уше помалце коа иам добиено
мераци а :wink: единствено нешто е што јадам чоколади дупло поише од обично

potpisuvam !

Ја никако ред да им фатам на симптомиве. Стандардно е само дека ме тепа неумолива глад. Некогаш не ни забележувам кога се случило крвопролевање, некогаш ми се градите воденички камења - болни, некогаш ме вртат јајцата и ме призаболува крстот - сосема подносливо, некогаш некоја бубуљица пубертетска знае да истрча и некогаш ништо не ме боли, ама затоа сите околу мене ги боли - колку сум агресивна.:pishtoldz

Ја кога имам ПМС,бесна сум како рис,а гладна сум како вол.
3 дена пред да добијам,сите ми се тргаат од патот,ме толерираат и ме трпат.

zasto maskite nikogas ne ne razbiraat?
Ja imam jaki bolki samo denot koga treba da dobijam,a denovite pri kraj mi se uzas mozam covek da ubijam od nervoza:)

Za vreme na PMS sum iskreno nepodnosliva, konstantno mi se jade, a najcesto neznam sto, e pozitivna rabota e sto site mi se sklanjaat, zs sum ko tempirana bomba u toj period:)

QUOTE=Никола]пази
-------
го опфаќа оној период меѓу 14-от и 7-от ден пред почетокот на менструацијата
------
значи со ова има оправдување да ти го тупи уште 2 недели пред да и дојде, па кога ќе и дојде уште повеќе, па после тоа се опоравува

:) Posto nemam nekoj golemi PMS symptomi si gi koristam selektivno , ako nesto ni mi cini ili ne mi e po kejf odma PMS e i opravdano e ;) I a mozi da e vo bilo koj period na mesecot , sekogas e PMS :))))))))))

ragazza напиша:
:) Posto nemam nekoj golemi PMS symptomi si gi koristam selektivno , ako nesto ni mi cini ili ne mi e po kejf odma PMS e i opravdano e ;) I a mozi da e vo bilo koj period na mesecot , sekogas e PMS :))))))))))

И пошто и си најде муле човек со кој што живееш, ова стално ќе ти пали. Милина, бе... :pehar:

Jas nemam mnogu maka togas :) Mirno sushtestvo sum si jas, pa ne gi maltretiram drugite okolu mene togas. Ako me boli nesto (so vo posledno vreme se slucva cesto) pernicata na stomak i site znat so e rabotata:icon_lol:
Inaku I MS i PMS site gi koristam vo svoja odbrana da ne vezbam fizicko :kez: Inaku mnogu golema mrza me fakja togas i samo mi se spie i mi se pika nesto blagicko v usta.:icon_lol: Me boli polovinata SIGURNO i sum bleda ko vosocna figura. Ne gledam mn maka ni od pms ni od ms :icon_lol:

Najlosa sum za vreme na PMS greota decko mi gi snosi posledicite samo se isturam na nego, minatata nedela dvapati raskinav i se smiriv so nego pa nema smisla:lud:.Ako ima nekoj sovet za kontrola neka kaze zasto sakam da se izmenam.:zid:

Za vreme na PMS sum mnogu nervozna i nepodnosliva,ponekogas depresivna i toa e se.Nemam bolki i nikogas ne pijam apcinja,samo sum mnogu bleda i imam golemi podocnaci i ponekogas me boli glava,a vo zima mnogu mi studi.

Ja цркам викам хистеришам, а и самата не се осеќам зошто. Минатиот пат коа ПМС-ав од нервоза сакав на татко ми колата да му ја удрам пошто не сакаше да ја мрдне од позади мојата за да можам да си излезам. После коа ја видов датата ми стана јасно зошто така сум изреагирала. Али мн мн сум лоша порано не бев така...

Еј лоша работа е тоа! Еве јас полека влегувам и се осекам колку сум по нервозна, напната...почнаа бубулички да ми искачаат, брзо ми се мрси косата.....Го мразам периодов:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom