Луѓе дајте некој предлог за серија, се нервирам кога чекам да се собере цела сезона. Од тоа што тече моментално следам:
- Fringe (лично чувствувам дека малку забегаа, едно време ми беше врхунска, сега не баш, и криво ми е).
- Dexter, ги гледав првите 2-3 епизоди од последнава сезона, ама чекав да заврши, па ќе треба да ја изгледам откако ја комплетирав.
- The Walking Dead, првата сезона одлична, втората почна малку тапа, ама заврши онака, океј. Цела трета ме чека на хард да ја изгледам.
Преферирам да гледам квалитетни серии и не сваштурии. Изгледав Game of Thrones (нема потреба од дополнителен коментар), Boardwalk Empire (одлична серија, последнава сезона беше топ), Mad Men (квалитетна, „интелигентна“ серија), True Blood (ми влезе под кожа, ми прави мерак, не е „чизи“, Breaking Bad (ќе ја заборавев, место коментар погледни аватар), House (ми недостига таков интелект и сарказам).
Секојдневни серии за онака, The Big Bang Theory, Two And A Half Men, Modern Family, Californication. Покрај сопругата, покрај некои горенаведени, гледам Greys Anatomy (чизи жалопојка), How I Met Your Mother (има ли потапа лик од Тед?)....не ми текнува.
Инаку голем обожавател сум на SF серии и филмови, особено масивен Star Trek обожавател. Се имам изгледано по неколку пати. The Next Generation на BluRay е едноставно лудница и како нова серија. Babylon 5 никако да ја загледам, ми изгледа смешно, искрено. Stargate SG-1 е според мене најдобра од серијалот, иако ги изгледав и Atlantis и Universe. Farscape симнав, ама никако да ги почнам, едноставно не ме влече, ама по препорака би почнал.
Еден куп серии веројатно имам запоставено, и ако ми текне ќе пишам. Добра серија пример беше Rubicon на AMC, ама ја прекинаа после една сезона. Шпионска, контра-разузнувачка. Копиљаци! Ви ја препорачувам, иако е една сезона.
Јасно ми е дека оставам краток простор за препорака, бидејќи доста гледам серии. Македонска телевизија не гледам, освен спорт, и еднаш месечно вести. Информации генерално преку нет следам.
Фала однапред.