Предлог за серии и кратки рецензии

• Креатор на темата Креатор на темата Акаша
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки дали можи да ми препорачате некоја серија.
Серијава сакам да биди реална, значи истите работи што се случуваат во серијата, да можи да се случуваат и во вистинскиов живот.
Вчера ја догледав Suits и сеа нема шо да прам..а не се разбирам многу многу од серии.. така да помагајте :)
Нема помош за тебе… Инаку, Boston Legal.

Луѓе дајте некој предлог за серија, се нервирам кога чекам да се собере цела сезона. Од тоа што тече моментално следам:
  • Fringe (лично чувствувам дека малку забегаа, едно време ми беше врхунска, сега не баш, и криво ми е).
  • Dexter, ги гледав првите 2-3 епизоди од последнава сезона, ама чекав да заврши, па ќе треба да ја изгледам откако ја комплетирав.
  • The Walking Dead, првата сезона одлична, втората почна малку тапа, ама заврши онака, океј. Цела трета ме чека на хард да ја изгледам.
Преферирам да гледам квалитетни серии и не сваштурии. Изгледав Game of Thrones (нема потреба од дополнителен коментар), Boardwalk Empire (одлична серија, последнава сезона беше топ), Mad Men (квалитетна, „интелигентна“ серија), True Blood (ми влезе под кожа, ми прави мерак, не е „чизи“, Breaking Bad (ќе ја заборавев, место коментар погледни аватар), House (ми недостига таков интелект и сарказам).
Секојдневни серии за онака, The Big Bang Theory, Two And A Half Men, Modern Family, Californication. Покрај сопругата, покрај некои горенаведени, гледам Greys Anatomy (чизи жалопојка), How I Met Your Mother (има ли потапа лик од Тед?)....не ми текнува.

Инаку голем обожавател сум на SF серии и филмови, особено масивен Star Trek обожавател. Се имам изгледано по неколку пати. The Next Generation на BluRay е едноставно лудница и како нова серија. Babylon 5 никако да ја загледам, ми изгледа смешно, искрено. Stargate SG-1 е според мене најдобра од серијалот, иако ги изгледав и Atlantis и Universe. Farscape симнав, ама никако да ги почнам, едноставно не ме влече, ама по препорака би почнал.

Еден куп серии веројатно имам запоставено, и ако ми текне ќе пишам. Добра серија пример беше Rubicon на AMC, ама ја прекинаа после една сезона. Шпионска, контра-разузнувачка. Копиљаци! Ви ја препорачувам, иако е една сезона.

Јасно ми е дека оставам краток простор за препорака, бидејќи доста гледам серии. Македонска телевизија не гледам, освен спорт, и еднаш месечно вести. Информации генерално преку нет следам.

Фала однапред.

wot, фала за препораките, иако повеќето ги имам гледано. Suits не сум гледал, ќе расчепкам. LOST....да ја изгледам пак или да не си го замарам мозоков? Само Дејмон Линделоф мислам дека може да ми ја долови :cautious:

Псај, исто така, и за линковите, профи пост као и увек. Не знам како можев Сопранови да ја заборавам, иако заборавив некои кои ги предложивте, серииште е тоа. The Wire, ја гледав кога почна, ја следев ама се одалечивме некако. The Outer Limits ми делува мистериозно и интересно, дефинитвно ќе симнам. Ќе ја пробам Oz, се надевам нема да ме разочара како Prison Break и Heroes во подоцнежните сезони. Six Feet Under, имам гледано само епизодно, неповрзано, ми делува споро, ама може да легне, ќе ја симнам па ќе видам. Од комедиите, ќе го ѕирнам, „Си Кеј“, иако искрено не сум го загледал до сега. It's Always Sunny in Philadelphia ми ја предложи онака за тепање време или реално поминува серијава? Ако е како How I Met Your Mother, не ми прави мерак.

Почнаа овие пак со Луи да го тупат :)....а таман прекинаа последниов период.

Од комедиите, ќе го ѕирнам, „Си Кеј“, иако искрено не сум го загледал до сега.
+1 од мене за Луи. Ако сакаш ама прво изгледај ја Lucky Louie, ситком е од една сезона, од HBO :D
Прво таа, затоа што ќе ја изгледаш во еден ден, после продолжи со Louie. А Louie ти е нешто невидено (ова за Iceboy да го понервирам :D )

Псај, исто така, и за линковите, профи пост као и увек. Не знам како можев Сопранови да ја заборавам, иако заборавив некои кои ги предложивте, серииште е тоа. The Wire, ја гледав кога почна, ја следев ама се одалечивме некако. The Outer Limits ми делува мистериозно и интересно, дефинитвно ќе симнам. Ќе ја пробам Oz, се надевам нема да ме разочара како Prison Break и Heroes во подоцнежните сезони. Six Feet Under, имам гледано само епизодно, неповрзано, ми делува споро, ама може да легне, ќе ја симнам па ќе видам. Од комедиите, ќе го ѕирнам, „Си Кеј“, иако искрено не сум го загледал до сега. It's Always Sunny in Philadelphia ми ја предложи онака за тепање време или реално поминува серијава? Ако е како How I Met Your Mother, не ми прави мерак.

The Wire, SFU, Sopranos, сите се овие серии кои бараат далеку поголема посветеност од другите наслови кои идат на другите канали, сепак се серии кои идат на HBO.

Друго, OZ е Coca Cola за PB, SFU е врвот во телевизијата, ама како што реков, бара многу време и шанси, како и посветеност, ама вреди верувај!

Што друго да се каже, Louie, е повеќе комедија - драма, додека Lucky Louie, е полесна комедија - по класична, двете се доста реални и нешто несекојдневно, опфатени со уникатен хумор. It's Always Sunny in Philadelphia е coca cola за HIMYM исто така, да сериозно ја препорачувам :D

The Outer limits е легендарна серија, ќе ти се допадне, доста е слична на Twilight Zone ( на која и тек како треба да и дадеш шанса ако е стара) нека не те лаже тоа, ова е врвот во мистерија - сај фај жарнот, сите идеи без малце од понова филмска историја од тој жарн, се базираат на Twilight Zone генерално, серија која беше далеку понапред од времето.

(ова за Iceboy да го понервирам :D )
:D
--- надополнето: 21 декември 2012 во 00:14 ---
Му е*ав мајката на ТорентЛич вечерва! Се наоѓаат и некои слободни Гиги, така да ќе фуче.

Фала за предлозите, ќе ажурирам со искуства/импресии/мрчења.

ТоррентЛич? сериозно, освем Rutracker.org ништо друго не ви треба, само да се внимава на аудиото и немате никаков проблем, (има Руски и Англиски) бенефитот е што се постигнуваат без малце брзини како Замунда, а има све!

ТоррентЛич? сериозно, освем Rutracker.org ништо друго не ви треба, само да се внимава на аудиото и немате никаков проблем, (има Руски и Англиски) бенефитот е што се постигнуваат без малце брзини како Замунда, а има све!
Псај, ограничен сум со бендвит, 11.2 мега/сек, не иде повеќе. На 100 мегабитен порт сум закачен, преку TeamViewer ги пуштив и цицам.

Веќе се симна IASinP (1 и 2, 3-4 за некоја минута), Lucky Louie i Louie ќе бидат за некои минути, Oz прва сезона и Firefly за саат и нешто што ќе се скрати откако ќе завршат овие. Закон е.

Не успеав да ја најдам The Outer Limits на ТорентЛич, ама ќе проверам по другиве тракери.
EDIT: Го најдов на rutracker.

Пази само со аудиото на Rutracker, провери убаво дали има англиски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom