Предлог за серии и кратки рецензии

• Креатор на темата Креатор на темата Акаша
  • Време на започнување Време на започнување
Ако можам да ти помогнам, а ако си фан на Твин Пикс и побавни серии (а гледам чим ја сакаш СФУ значи немаш проблем со побавно дејствие) сигурно ќе ти се свиѓа Carnivale.

51uuL0aYHVL._SX500_.jpg

Ако сакаш трилер и напнатост (брза серија) со одлична атмосфера, The Killing.

MV5BOTg2OTc1MTI1NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMjA2Nzk0Nw@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

Carnivale!:cuc:

Boardwalk Empire! :cuc::cuc::cuc:
I miss it already. :(

I should totally watch The Killing...

Можи некој да ми кажи во кратки црти за шо се работи серијата? Можам на Google да одам, ама страв ми е на некој spolier да не налетам случајно.

I should totally watch The Killing...

Можи некој да ми кажи во кратки црти за шо се работи серијата? Можам на Google да одам, ама страв ми е на некој spolier да не налетам случајно.
Истрага за убиство, две сезони. Who killed Rosie Larsen? Актери, сценографија, приказна, саундтрак... се топ!

Ако можам да ти помогнам, а ако си фан на Твин Пикс и побавни серии (а гледам чим ја сакаш СФУ значи немаш проблем со побавно дејствие) сигурно ќе ти се свиѓа Carnivale.

51uuL0aYHVL._SX500_.jpg

Ако сакаш трилер и напнатост (брза серија) со одлична атмосфера, The Killing.

MV5BOTg2OTc1MTI1NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMjA2Nzk0Nw@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

Ако го сакаш Стив Бушеми и си ги сакал Сопранови (пошо истиот човек стои зад оваа) Boardwalk Empire почни ја, нема да згрешиш во никој случај, за мене најдобрата серија во моментов.

MV5BMzA1ODYxMTkyNF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDMwNjg3Mw@@._V1._SY317_CR10,0,214,317_.jpg
Фала! Carnivale и беше еден од моите избори порано, но никогаш не ја симнав - многу е кратка, како што се сеќавам, ја прекинаа по втората сезона, што ме наведе на (можеби погрешен) заклучок дека не вреди. Но најверојатно сум се зезнал. Дефинитивно ја симнувам. За The Killing прв пат слушам. Сакам трилер и напнатост, но прво ќе погледнам за што се работи. Boardwalk Empire ми е една од оние серии за кои сум навистина скептичен, а и ти не ми помогна многу да ја победам скепсата со тоа што ми ја спомна The Sopranos. И не бев баш некој фан на таа серија. Во секој случај - ќе размислам за неа. Фала ти уште еднаш!
--- надополнето: 4 декември 2012 во 19:48 ---
Друга работа е што сигурно секој филмоман на форумов има изгледано барем 10 000 филмови (ова го земам округло според тоа што имав 2000 филмови дома на цд-а и двд-ја пред да ги раздавам) а мора да имам гледано x5 од времето на видеотеките и на ТВ. Така да не е голем проблем да се направи каталог зошто имаме изгледано многу.

Од друга страна серии имам изгледано 20-30 отприлика, ете и оние кои гледаат редовно нема шанси да отишле преку 100 освен ако ептен немаат никаква работа. Така да многу потешко е да се направи добра листа.

Друга разлика што ми текнува е - стари филмови има предобри, огромен избор, додека старите серии (до 80-те) со исклучок на Sci-Fi и по некоја класична од типот на North & South или Winds of War... нема нешто премногу добро, што некој би седнал денес да го гледа.
--- надополнето: 4 декември 2012 во 19:02 ---

Одма ко за тебе следат 5 предлози да ја симнеш The Killing и да се приклучиш на друштвото :) Делуваш како добар филмоман така да не смееш да ја пропуштиш серијата.

џимеј лајкс дис.

Само не отворај ја темата, серијата е од типот на Usual Suspects, еден спојлер и отиде во тиквите...
--- надополнето: 4 декември 2012 во 19:02 ---
Ме претркал... :)
Хахаха... Ти благодарам! По ова - дефинитивно The Killing е следна! ;)
--- надополнето: 4 декември 2012 во 20:24 ---
Прво глеај серии за кои сите од фоумов апсолутно се согласуваме, Six Feet Under, Breaking Bad, Carnivale, Killing, Wire, Sopranos, Boardwalk, Friends, LOST..
Потоа послушај примери, секој си дрви за серија, еве со Ио замараме за Фринџ, јас ја тупам со It's Always Sunny in Philadelphia, Doctor Who.. Џимеј, Болигла, Псајсајд за Louie.. ќе глдаш од дискусии со кој највеќе се согласуваш, ќе гледаш негови препораки и како трет избор ти се скапите серии, оние кои имаат повеќе шанси да се добри одошто некоја андерграунд што нема да ти е по вкс. Од причина што имаат огромни буџети за актери, пишувачи, костимографија.. ongoing серии кои сепак се во најмала рака просек, Dexter, Walking Dead и сличните. :)

Bonus od mene plus: Awake.
Spored vkusot, duri ti garantiram deka ke ti se dopadne.
SFU, Friends и Lost ми се изгледани. За Breaking Bad знам, и симната ми е. Sopranos не ми беше нешто особено, а судејќи според кажувањата и она што го имам најдено по нет, за Boardwalk сум скептичен. Реков - Carnivale и Killing дефинитивно ги симнувам, а фала и за Awake - ќе ја симнам и таа наскоро.
За се друго спомнато - и јас сум во тек со Fringe, ве пратам со Io во темата цело време (т.е. мене не ме замарате) :P, It's Always Sunny... ми е од оние серии кои не би можел да седнам и да ги изгледам од почеток до крај (серијата е ОК, најдобрата комедија по Friends, IMAO, но само ако случајно налетам на епизода, две... а не да би сакал да ја гледам цела, од почеток до крај), Louie не ми е ништо посебно (sorry Psyside), Dexter ја почнав, и ја прекинав на сред втора сезона, и не мислам никогаш да ја продолжам, а за Walking Dead и Doctor Who не знам апсолутно ништо.
Фала wot ;) (Сето ова ако препораките беа за мене :P)

Знам дека после дискусии за Lost, Friends, Six Feet Under, Breaking Bad, Downton Abbey, Fringe, Boardwalk Empire и се останато, смешна ќе ви звучи мојата препорака и кратка рецензија, но сепак, ќе се потрудам, па можеби ќе навлечам и јас некого онака како што мене ме навлекоа! :)
ONE TREE HILL
Деветте години дружба завршија :place::place::place:Можеби мислите дека серијава е piece of :гомце:, но ако на било кој начин се поврзете за некој од карактерите, или за некоја случка од истата, бидете убедени дека ќе завршите како мене: со 187 епизоди изгледани :гик: и без жал за ни секунда од времето потрошено. (y)
Дефинитивно според мене - најдобрата тинејџерска (или фамилијарна, како сакате) серија некогаш направена. Не за џабе стигна до својата деветта сезона. Кај нас во Македонија можеби нема голем број на фанови, но тие што ги познавам, а ја гледале серијата, зборуваат се најдобро за неа - особено за карактерите! Ќе ми недостигаат сите, и од почетоците:
one-tree-hill(1).jpg

и од крајот:
1040323_91dc90bd-7553-4d1e-88fe-685d98bd3b7e-cast.jpg

Кога заврши осмата сезона, помислив како е можно да има продолжение после ова? Ќе беше тоа совршен крај. Но еден од оние краеви кои не ве оставаат рамнодушни, предизвикуваат аплауз, а брзо ќе ги заборавите. Деветтата сезона беше - WOW! Напнатата трилер атмосфера донесе нешто сосема поинакво во One Tree Hill. И крајот овојпат навистина не можеше да биде поубав:
Заврши најпрво со Gavin De Grew - I don't want to be... (песната со која почнуваше скоро секоја епизода од серијата), испеана во живо во Tric од него и сите ликови:
И пак мислев дека ќе беше прекрасно да останеше така - крајот со песната со која почнуваше секоја епизода, отпеана од ликовите. Но не - продолжи до остварувањето на Џејми Скот кого Хејли и Нејтан го гледаа како го руши рекордот на татко му - сепак, амбициите победија!!!
Никогаш нема да исчезне. There's only ONE Tree Hill!!! :(

Spaced
D1Nyq.png

Две сезони по 7 епизоди од 25 минути (брзо се гледа)

Сајмон Пег, гикови, англиски хумор, потценета серија ( :rolleyes: ), прво глумење на Ник Фрост (а арен беше), има многу референци за познати серии и филмови и на интересен начин е направена

Дечки дали можи да ми препорачате некоја серија.
Серијава сакам да биди реална, значи истите работи што се случуваат во серијата, да можи да се случуваат и во вистинскиов живот.
Вчера ја догледав Suits и сеа нема шо да прам..а не се разбирам многу многу од серии.. така да помагајте :)

Серијава сакам да биди реална, значи истите работи што се случуваат во серијата, да можи да се случуваат и во вистинскиов живот.
Вчера ја догледав Suits и сеа нема шо да прам..а не се разбирам многу многу од серии.. така да помагајте :)
Прво нешто кое некој како тебе мора да го погледа е Six Feet Under. Па така, ако не си ја гледал - ослободи ги сетилата и препушти се комплетно на најдоброто од тој жанр!

Six Feet Under, The Killing, Breaking Bad.

The Wire.
Boardwalk Empire.
Sopranos.

Mad Men.

:facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom